-
adam
-
Anonim
chwileczke, chwileczke, przeciez napisalam, ze nie pamietam rezysera i ze byl czarnobialy na pewno, wiec nie imputuj mi tu, ze widzialam "sanatorium" hasa, bo byc moze to byl film innego rezysera. i byl prze-swiet-ny, bardzo oddawal tajemniczy klimat i przenosil w inny swiat. chetnie obejrzalabym go jeszcze raz. -
adam
przepraszam Inko, niczego nie imputuję, ale ja znam tylko jeden film pod tytułem "SANATORIUM POD KLEPSYDRĄ". Jeżeli jest jeszcze inny to może gronowicze pomogą?
-
Anonim
no tak, tak. jest taki film, jest on czarnobialy i bardzo mi sie podobal, kurcze czuje, ze go juz nie odnajde
-
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Oskar
Nie jestem do końca pewien czy trafiłem do dobrego działu ale i tak zaryzykuję pytanie:
Czy wiecie o co mniej więcej chodzi w historii Bianki (opowiadanie Wiosna, rozdziały XXXI i do końca)? Szczerze mówiąc nie potrafiłem sobie polepić w całość wszystkich tych wiadomości, od Maksymiliana, poprzez pana V. do finałowego "Niech Żyją"... :)
-
Oskar
-
adam
ci co nie widzieli mogą zobaczyć 24 stycznia godz.20.00 w tv KINOPOLSKA
http://www.kinopolska.pl
info wg KINA nr1/2007
a czy jest DVD z tym obrazem? -
marta
ja widziałam, i to jeszcze w takim fajnym klimacie :), w nocy, w ILUZJONIE, bo chyba tylko tam to grają. klimat naprawdę zajebisty. Polecam.
Senno, mroczno, tajemniczy. Na szczęście w kolorze, bo czarno-biały, to nie byłoby chyba takiego efektu.
Has fajnie, tak płynnie to wszystko połączył. -
Anonim
"Sanatorium pod klepsydrą" w reżyserii W.J. Hasa to połączenie magii słowa i emocji Shulza z mistrzostwem obrazu, dżwięku i gry aktorskiej. Polecam wszystkim. Naprawdę fantastyczny film, który pozwala przenieść się na chwilę w tajemniczy i przedziwny świat bohatera Józefa. To takze retrospekcja ówczesnej polskiej rzeczywistości. Świetna rola J.Nowickiego, T.Kondrata oraz G.Holoubka.
Przypominam, że Polska Akademia Filmowa postanowiła nagrodzić Hasa za osiągnięcia życia Polską Nagrodą Filmową. Podczas gali największą uwagę poświęcono właśnie "Sanatorium pod klepsydrą". -
tu oto
Ja takze niegdysiejszym czasem ogladalem "Sanatorium..." w wersji czarno-bialej i nie byl to film Hasa. Niestety nie potrafie podac nawet nazwiska rezysera, podobnie jak Przedmowczyni. -
adam
tvp kultura i nie tylko pokazały (jakiś czas temu) odnowioną wersję "Sanatorium..." czy ktoś widział? czekam na dvd, ale jakoś nic się nie zanosi!