- 1
- 2
-
olianna.
-
Anonim
nom ja się wybieram :D na Zlote Piaski. wyjeżdżam 5 lipca... cieszę się bo bedę po raz pierwszy w Bułgarii :D pozdrawiam -
Anonim
To pytanie retoruczne w moim przypadku :) Wakacje bez wyjazdu do BG to wakacje stracone :) Co do miejscowki to jeszcze nie wiem ale cos poszukam. -
olianna.
W moim w zasadzie też retoryczne :) ale plany powoli się konkretyzują, Sofia na bank a poza tym chyba tour impreowy po wybrzeżu, z północy na południe najprawdopodobniej, bez konkretów, liczymy na spontan :) -
-
A
-
Anonim
-
Anonim
-
Ola12
-
Kasia O!!!
-
Gosia
oczywiscie! juz nie moge sie doczekac, kiedy tam wroce!
Najpierw do Sofi, do mojego misia, a potem pewnie zrobimy sobie jakies mile wakacje nad Morzem Czarnym :) mmmmmm... :) -
Anonim
-
A
krystew: jak sie zapycha regularnie do chlopa w bg to recze, ze sie zna caly arsenal zwierzatek domowych misiow, kotkow, pieskow i innych pluszowych farfocli, wiec luz;)
i sobie przypomnij zestaw podstawowy polskiego jak sam sie uczyles;)
co do slownictwa: do tej pory mam polew z bg rajstop... polaczenie sluszne, i owszem, ale wez tu badz tu madry i zachowaj powage jak ci jakas panna o skarpetomajtkach nawija; )
w druga strone: nie wiem co takiego smiesznego jest w slowie 'twarożek', bo u twoich ziomali to wywolywalo niekontrolowany wybuch smiechu;)
poza tym u was w sofii po grafa i vitushce to misie po ulicach chodza na lancuchu i z kolkiem w nosie, o!;P -
Anonim
Bo u nas jest cos takiego "Да те гази мечка за здраве". A wogole to uwazam ze to fajna atrakcja:) -
KrakOla
zgadzam sie, atrakcja niesamowita; )
zostaje w pamieci na dlllugo
pozdrawiam
i moze w tym roku takze zawitam w Sofii... -
Gosia
oczywiscie :) - me4ka
tak jak juz zostalo powiedziane, arsenal zwierzatek mam opanowany :)))
A tak serio to dopiero szlifuje moj bulgarski,chociaz "misio"; ) widzi postepy razbiram vsi4ko, ili govoria malko... :(
Pozdrawiam -
A
a jak postepy z czasami i niesmiertelnym 'preizkazno'?; ) niektorzy to sobie lubia utrudniac zycie... wywalili przypadki to wrzucili w zamian jakis kosmos;)
masz stado rozglosni w necie, satelitarna tv bulgaria jest, sluchaj duzo, nawijaj jak katarynka i tak jak sie wydaje ze powinno byc, czyli niegramatycznie bo jak bedziesz duzo mowic to w koncu sie samo zacznie ukladac:)
no i dobrze ze rozumesz bo niektorzy po skonczeniu studiow w tym kierunku wlacza radio i nie wiedza o co chodzi;) za szybko, za 'brudno' i niewyraznie;) i co im z tego ze gramatyke maja obryta na blache jak sie na miejscu nie sa w stanie porozumiec?;)
a zupelnie nie wiem dlaczego po przysluchaniu sie paru rozmowom tel. siostra miala skojarzenia z japonskim, kumpel froterowal podloge na poczcie glownej itd.; ) -
Gosia
jak narazie, to ucze sie sama, z roznych materialow ktore wygrzebalam w necie, rozmowek itd. A gdy jestem w Bulgarii po prostu z zycia, sluchajac ludzi, ogladajac telewizje... Jezeli chodzi o samo brzmienie jezyka, to uwazam ze jest super ! uwielbiam jak moj chlopak mowi do mnie po bulgarsku :D hehehe -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Podróże i Turystyka
- Przeglądaj grona w okolicy Bułgaria
- Załóż własne grono tematyczne