Bułgaria [586]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • olianna.

Wybieracie się do Bułgarii?
  • Anonim

nom ja się wybieram :D na Zlote Piaski. wyjeżdżam 5 lipca... cieszę się bo bedę po raz pierwszy w Bułgarii :D pozdrawiam
  • Anonim

To pytanie retoruczne w moim przypadku :) Wakacje bez wyjazdu do BG to wakacje stracone :) Co do miejscowki to jeszcze nie wiem ale cos poszukam.
  • olianna.

W moim w zasadzie też retoryczne :) ale plany powoli się konkretyzują, Sofia na bank a poza tym chyba tour impreowy po wybrzeżu, z północy na południe najprawdopodobniej, bez konkretów, liczymy na spontan :)
  • A

nie
  • Anonim

nie, w tym roku sie za wielka wide jedzie
  • Anonim

wode:P
  • Ola12

:)mamy zamiar i się uda :)
  • Kasia O!!!

planuje w sierpniu :))
  • Gosia

oczywiscie! juz nie moge sie doczekac, kiedy tam wroce!
    Najpierw do Sofi, do mojego misia, a potem pewnie zrobimy sobie jakies mile wakacje nad Morzem Czarnym :) mmmmmm... :)
  • Anonim

do twojego "misia"? A wiesz jak jest mis po bulgarsku?
  • A

krystew: jak sie zapycha regularnie do chlopa w bg to recze, ze sie zna caly arsenal zwierzatek domowych misiow, kotkow, pieskow i innych pluszowych farfocli, wiec luz;)
    i sobie przypomnij zestaw podstawowy polskiego jak sam sie uczyles;)
    co do slownictwa: do tej pory mam polew z bg rajstop... polaczenie sluszne, i owszem, ale wez tu badz tu madry i zachowaj powage jak ci jakas panna o skarpetomajtkach nawija; )
    w druga strone: nie wiem co takiego smiesznego jest w slowie 'twarożek', bo u twoich ziomali to wywolywalo niekontrolowany wybuch smiechu;)
    poza tym u was w sofii po grafa i vitushce to misie po ulicach chodza na lancuchu i z kolkiem w nosie, o!;P
  • Anonim

Bo u nas jest cos takiego "Да те гази мечка за здраве". A wogole to uwazam ze to fajna atrakcja:)
  • KrakOla

zgadzam sie, atrakcja niesamowita; )
    zostaje w pamieci na dlllugo
    pozdrawiam
    i moze w tym roku takze zawitam w Sofii...
  • Gosia

oczywiscie :) - me4ka
    tak jak juz zostalo powiedziane, arsenal zwierzatek mam opanowany :)))
    A tak serio to dopiero szlifuje moj bulgarski,chociaz "misio"; ) widzi postepy razbiram vsi4ko, ili govoria malko... :(
    Pozdrawiam
  • A

a jak postepy z czasami i niesmiertelnym 'preizkazno'?; ) niektorzy to sobie lubia utrudniac zycie... wywalili przypadki to wrzucili w zamian jakis kosmos;)

masz stado rozglosni w necie, satelitarna tv bulgaria jest, sluchaj duzo, nawijaj jak katarynka i tak jak sie wydaje ze powinno byc, czyli niegramatycznie bo jak bedziesz duzo mowic to w koncu sie samo zacznie ukladac:)
    no i dobrze ze rozumesz bo niektorzy po skonczeniu studiow w tym kierunku wlacza radio i nie wiedza o co chodzi;) za szybko, za 'brudno' i niewyraznie;) i co im z tego ze gramatyke maja obryta na blache jak sie na miejscu nie sa w stanie porozumiec?;)
    a zupelnie nie wiem dlaczego po przysluchaniu sie paru rozmowom tel. siostra miala skojarzenia z japonskim, kumpel froterowal podloge na poczcie glownej itd.; )
  • Gosia

jak narazie, to ucze sie sama, z roznych materialow ktore wygrzebalam w necie, rozmowek itd. A gdy jestem w Bulgarii po prostu z zycia, sluchajac ludzi, ogladajac telewizje... Jezeli chodzi o samo brzmienie jezyka, to uwazam ze jest super ! uwielbiam jak moj chlopak mowi do mnie po bulgarsku :D hehehe
  • Anonim

w sofii od wrzesnia do lutego:)
  • Anonim

o Anial, a co tam slonko bedziesz porabiac?
  • Anonim

uczyc sie hehe:)
  • 1
  • 2