-
Anonim
Witam, wszyscy chwalimy się szkolami gdzie liceum, gdzie studia, ale chyba (chyba) nikt nie powiedzial jaka postawowka:)
Moze zaczne:
SP49 ul Baczynskiego....(Dawna ulica Janka Krasickiego- ale zarzucili mu zbyteczną czerwien w sztandarze). Wracajac do SP to moja byla do dupy, usytuowana daleko na wsi (kapusciska, goscila wiekszosc patologicznych dzieci co to rodzice ich popieprzaja do zachemu codziennie by zamast zarobic, podtruc sie troszke. a co:) Jedyny plus tej szkoly to taki ze malo do nas dochodzilo nowosci ze swiata centrum...No ale mielismy pukawki, pistoleciki na wode, balony z woda, balonik i groch (mmm niezle ciagnal) a wczesniej to nawet karteczki byly, laserki co niszczyly siatkowke oka (bawilismy sie z kumplami kto duzej wytrzyma) hahah no to wypowiadajcie sie i nie smiecic mi tutaj.... -
Anonim
-
Laaura
17 w fordonie, ale chyba juz nie istnieje :p Teraz jest tam gimnazjum nr 5!!!! -
bartek
najpierw 41, szwederowo, to byla szkola, jeden koles wyrwal drzwi z zawiasow i wyrzucil przez okno, rzeznik
potem 47, sportowa, na okolu czy tam obok -
-
Anonim
U mnie to 2 podstawoki byly.Pierwsza na Błoniu, SP48, i ja milej wspominam.Bo takie beztroskie bylo rzucac sie liscmi jesienia, czy wymykac zima na dwor podczas przerwy,a te dyskoteki...na sali gimnastycznej (potem juz na 2 pietrze bo za duzo ludzi z zewnatrz wchodzilo). Hehe pukawki i laserki tez mielismy,o karteczkach nie wspomne...chyba wszedzie byly :) i skakanie w gume na przerwie.Druga to SP60 na Glinkach...co tu pisac , nudnawo tam bylo i nie wiele sie dzialo,ale...zle nie bylo. -
Anonim
SP 30 na szwederowie i SP 21 na Wzgórzu Wolności-> świetne 6 lat w tej drugiej -
vonsko
sport pietnascie na osiedlu wukaeszawisza, siedemelo zresztą też tam, swego czasu zamieszkały przy swierkovasztrasse! i przedszkole na bukowej i rzeznik co sobote plus jutrzenka z mamą też tam i wogole, i piekarnia na modrzewiowej... -
Anonim
a ja troche posmiece cytując Twoje slowa Bartku: "podstawowka to kurewsko lipny epizod w moinm zyciu, tfuuuu..... "
tez 49:/ -
nie
-
Zplasteliny
sp 64 ---- Osowa Góra ----- jeden z lepszych okresów w moim krótkim/ długim życiu... -
Anonim
Hehehe SP 24 na Kruszwidzkiej, obecnie GIM 27 :/ fajnie było (szczególnie jak budowali Geanta :P) -
bartek
-
monika
Przez bardzo krotki czas SP 32, a potem SP 14. Fajna szkola, mile wspomnienia :). -
$
SP 60 - wyżyny/glinki - 6 lat, potem SP64 - osowa góra - 2 lata [pozdro Kaja:*] bardzo mile wspominam obie szkoły, bardzo wiele bym stracił chodząc do tylko jednej z nich;) -
Tamcia
mmm SP 59 na Gdańskiej, bardzo sympatycznie wspominam......tym bardziej że poznałam tam miłość mojego życia :D -
scorpek
-
Anonim
..49..sześć lat wyjętych z życiorysu..nieustające zdzieranie kolan, łokci i buziuchny..ślubowanie pierwszych klas z megakompresem na pulchnej gębusi:)..choć zdarzały się i chwile miłe i milsze się zdarzały też..morwy na okolicznych drzewach z lekkim posmakiem ołowianym, wiecznie roześmiana pani szatniarka, kawa z mlekiem i kożuszkiem (ble) prosto z okienka, zapach pasty do podłogi, klasowe i szkolne potańcówki pod czujnym okiem rodzicieli (pierwsze tańce-przytulańce pod specjalnym nadzorem;)), humorzasty pan m., snujący dalekosiężne plany, nie k'sobie bynajmniej..groch świstający w powietrzu i młokosy, miotający kulami śnieżnymi tuż przy furtce..szturchanie, przepychanie, plucie, szarpanie, podkładanie nogi..to wszystko na ten temat..
(trochę naśmieciłam jednak..aj, deko naprószyłam, powiedzmy..;) -
MuH
-
vonsko
-
duende
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Przeglądaj grona w okolicy Bydgoszcz
- Załóż własne grono tematyczne