Bydgoszcz [2094]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • eryk z kisielu

Poradnia Antyhomofobiczna – projekt realizowany w Bydgoszczy oraz w Toruniu przy wsparciu finansowym oraz logistycznym warszawskiej organizacji pozarządowej Porozumienie Lesbijek.

Planowana data:
    17 grudnia, godz. 14.00 przy Placu Wolności (Bydgoszcz)
    18 grudnia, godz. 14.00 Toruń

Ma formę kilkugodzinnego energetyzującego happeningu ulicznego, podczas którego dziewczyny namawiają do odrzucenia stereotypów społecznych, rozdają ulotki prezentujące wizerunek „antyhomofoba” oraz zapraszają przechodniów do udziału w dyskusji na temat postrzegania mniejszości seksualnych w naszym kraju.

Osoby chcące nas wesprzeć PROSIMY O KONTAKT:
    stophomofobii@autograf.pl, gg 4032863 ( po 17.00)
  • Anonim

bardzo dobre bradzo dobre bardzo dobre
    bardzo potrzebne

czy podobne happeningi beda miały miejsce w warszwie?

• astarotaa

dostalam taka ulotke w mózgu...ciekawe co z tego wyjdzie:) oby "cos". przynajmiej bydgoszczanie nie wyjda na ignorantow, ktorzy olalali idee marszu równosci...
    peace
  • Nikołaj

chętnie zobacze wydarzenie roku w Naszym mieście; )
  • warkoczanka

baaaardzo bardzo bardzo podoba mi sie ta opcja, bardzo!
  • Anonim

"Porozumienie lesbijek". lol
  • Anonim

oj zadne lol
    zacnie
  • Anonim

pfff lolololol
  • astro disco

hehhe... beda lessby! :D
  • guess?

eee tam nie macie co robic? zajmijcie sie jakimis bardziej powaznymi sprawami :-))
    ( i kto to mowi; -))
  • astro disco

i kto to mowi 8 :D
  • Anonim

Moim zdaniem nie tylko lesby, jak ktoś się cudnie wyraził. Już nie mogę się doczekać :) Czy ktoś się tam wybiera?
  • Nikołaj

Basiu, na pewno Ja się zjawie; )
  • NoirDesir

Hmmm mimo że sama idea jak najbardziej szczytna, ale tak sobie myślę, że w tej sytuacji jaką obecnie mamy (po tych wszystkich niedoszłych paradach, marszach równości itd) to takie akcje tymczasowo przynajmniej mogą bardziej zaszkodzić niż pomóc środowisku. Zwłaszcza, że stereotypów nie zmienia się w ciągu chwili czy nawet dnia :o(
    Pomijam kwestię tego, że po tym co się działo w trakcie marszów w róznych miastach, można wnioskować, że nie będzie to bezpieczna impreza dla uczestników w każdym razie. A wnioskując po tym, jak jakiś czas temu nam ładnie NOP oplakatował miasto to różnie może być :o/
  • eryk z kisielu

ale czego tu sie bac !?
    jesli nie zamanifestujemy naszego sprzeciwu przeciwko nietolerancji to nikt nie zrobi tego za nas
    i skoro juz sie wypowiadacie to nie uzywajcie okreslenia parada bo nie jest to parada
    marsz zreszta tez to to nie jest
    paradowac to sobie mozne czlowiek radosny
    a z tolerancja w naszym kraju jest do dupy (fakt dla niektorych troglodytow to powod do radosci) nie tylko w odniesieniu do homoseksistow ale takze ludzi odmiennego wyznania, koloru skory, niepelnosprawnych i wszystkich tych ktorzy odbiegaja od naszej popapranej narodowej moralnosci (czytaj tzw. "normalnosci")
    wiec nie ma czego swietowac
    tylko trzeba dzialac
    ja nikomu do lozka nie chce zagladac
    szczerze mowiac mam w dupie kto z kim sypia
    co nie zmienia faktu ze nie moge sie zgodzic na zycie w spoleczenstwie w ktorym kosciol i politycy dyktuja obywatelom jak powinni zyc

• eose*

hm.
    Nie rozumiem tej akcji.
    Co ona zmieni ? Co będziecie robić oprócz ulotek?
    Sami wiecie jak ludzie traktują ulotki...
  • astro disco

kosciol i politycy dyktuja? he? to ze zajmuja jakies tam stolki to nie znaczy ze spoleczenstwo jest podporzadkowane :/
    tez jestem tego ciekawy czemu ma sluzyc ta "kampania"... niech kazdy zajmie sie swoim dupskiem i tyle...

pisal dla Was...
    nadczlowiek; )
  • eose*

nie chodzi mi o to.

Po prostu myślę, że takie coś nie jest w stanie nic zmienić. I chciałabym się mylić.

Wiem. Złe podejście.
  • eryk z kisielu

eose mam nadzieje ze sie mylisz :)
  • Anonim

sposów,dobry, myśle że nawet przez taką rozmówkę tolerancja jak choróbsko rozprozprzestrzenia się po naszych główkach a my zarażamy kolejnych dzięki rozmowie,dyskucji,polemice____ _____wiele rzeczy pozornie nic nie daje,ale przecież są, to muszą być jakieś skutki_____________________to co nie warto robić plakatów społecznych,kampanii uświadamiających o wielu wielu ważnych rzeczach,bo to i tak nic nie zmieni::::::?zmieni,a tylko od ludzi zależy w jakim stopniu
  • 1
  • 2