Californication [59]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • moved2BCN :D

W zasadzie Kalifornia to jako 4 gospodarka świata jest utożsamiana głównie z wielkimi miastami, przemysłem high-tech, wielkimi autami itp....

jest tutaj jednak wiele bardziej urokliwych miast - zwłaszcza to co dała Kalifornii natura...

parki narodowe, sekwoje, góry i pustynie...

co Was urzekło poza najbardziej zanymi miejscami typu Death Valley, Yosemite czy Palm Springs?

dla mnie miłą niespodzianką był Joshua Tree National Park

tomek
  • Marysia

morsy w Año Nuevo!!! Niesamowite odglosy wyydaja. Jak ja tam bylam (czyli jakies 2 tyg. temu), to akurat samice morsow, po czterotygodniowym okresie karmienia i ogolnej opieki nad malymi wracaly do oceanu. No a male nie bardzo rozumialy co sie dzieje, i przeokropnie sie wydzieraly. A te duze samce to wydaja takie odglosy, jakby ktos rzucal kamieniami w blaszany kubel.

Ocean!!! Plaza w Halfmoon Bay!!! Uczucie, jakie mnie ogarnia, kiedy leze na piasku, slucham szumu fal, i tak mi sie jakos dobrze robi wewnatrz, i niczym sie nie martwie...

Sekwoje, oczywiscie!

Fakt, ze w ogrodkach ludzie hoduja drzewka cytrynowe i pomaranczowe, i praktycznie caly rok mozna dostac truskawki w sklepie.

i wiele innych...
    a wiele innych nie...
    ale to nie o tym to grono, wiec niewazne :)

m
  • magdalen

Rok temu w drodze powrotnej z Grand Canionu przez przypadek wjechalismy do SEDONY.. Zblizal sie zachod slonca i to co ukazalo sie naszym oczom zaparlo dech w piersiach. Ogromne zlomowiska skalne usypne przez wieki mieniace na fioletowo- pomaranczowy kolor w zachodzacym sloncu. Wszedzie pustynne krajobrazy tylko te skalki gorojace nad wszystkim. To kultowe miejsce dla ludzi zwiazanych z New Age- podobno wychodza z takimi trojkacikami w pustynie.
    Do tego wszystkiego dochodza niesamowite chaty- z wkomponowanymi znakami satanistycznymi, bardzo wyrafinowane konstrukcje architektoniczne z salonami wychodzacym na szczyty tych skal.. Wiem jedno- normalni Amerykanie z klasy sredniej wyzszej sie tam nie buduja; )
    Dziwnie tam bylo.
    POLECAM!! Grand Canion to przy tym cieniak.
  • magdalen

Hmmm.. tylko teraz sie zaczelam zastanawiac czy to czasem nie jest jeszcze Arizona. Mimo wszystko polecam dla wszystkich bedacych w Kalifornii, bo to niedaleko
  • Anonim

Trinity Alps, Mount Shasta. Generalnie - północna california!!!
  • Anonim

Paramount Ranch i droga do SanFrancisco pzrez takie male miasteczko na M...kurcze zapomnialam.super rybki tam podaja
| |

Czujesz co to Californication? czyli grono o the best place on earth;-) tomek n

Miejsca grona (0)