Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Arti Lee

w jak najkrótszym czasie można nauczyć sie BREAK DANCE???????
  • Anonim

glupie pytanie, zadane na niewlasciwym forum
  • Agosto!

W dodatku zdublowane.
    Trzeba zgłosić administracji Grona, że przydałaby się funkcja moderatorów.
  • Anonim

Zgadzam sie z poprzednikami :/
  • Ufo aka Juggalo

cjaaa....
  • Anonim

w jeden dzien
  • eska

co tak długo?

:))
  • Anonim

no wszystko zalezy od wczesniejszego przygotowania fizycznego pacjenta oraz od jego grupy krwi.
  • lubie gnieciuchy

eeee....dziwne pytanie. najpierw ktos musialby odpowiedziec co to oznacza "nauczyc sie Break Dance".
  • Lucas

reagujecie prawie alergicznie na takie posty :) koledze sie pomyliła capoeira z breakem i tyle.zreszta break jest troche podobny do capoeiry :)
  • SzybkA

byc moze Łukasz masz racje ale musisz sie zgodzic ze pytanie w stylu "jak szybko mozna nauczyc sie breaka?" jest dosyc glupie:/

jedyna odpowiedz na zadane pytanie jest nastepujace(wg mnie):to zalezy wylacznie od twojej kondycji, checi i wytrwalosci :D a jesli chcesz wiedziec cos konkretniejszego to wejdz na grono "Taniec :)))))"tam jest troche o tym, albo na grono "break dance"

pzdr
  • Lucas

ogolnie pytania w stylu " jak szybko " sa dosc infantylne. to tak jak by pytac ile zajmuje nauka wiersza na pamiec.jeden sie nauczy w godzine a drugi w tydzien.kazdy ma inne predyspozyje i kazdy bardziej lub mnie przyklada sie do nauki a co za tym idzie szybciej lub wolniej czyni postepy.zeszta nalezalo by zdefiniowac rowniez co rozumiemy przez nauke.czy chopdzi o podstawy czy o calosc.bo nauczyc sie czegos od poczatku do konca udaje sie tylko nielicznym.
  • lubie gnieciuchy

glupota tego pytania nie polega tylko na tym. skad mam niby wiedziec co oznacza "nauczenie sie break dance'a " ? czy break dance'a bede umial po tym jak naucze sie krecic na bani conajmnij o 360 stopni, czy moze musze umiec tez 10 roznych freezow...a moze 20?
  • Anonim

Ciekawi mnie dlaczego ludzie kojarzą break dance z capoeirą, to już nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek;]
  • SzybkA

byc moze dlatego ze zbyt malo wiedza na temat capu. A jedyne co wiedza to to ze to sztuka walki polaczona z tancem, gdzie taniec ukazywany jest jako brea dance. ja osobiscie spotkalam sie z wieloma artykulami gdzie bylo napisane ze capu ma zwiazek z breakiem:/
  • Lucas

Moze chodzi tu o podobieństwo ginga do kroku ktorym zaczynaja jakis trik.NIe wiem czy zauwazyliscie to gdy ktos tanczy ale ten krok jest niemal identyczny jak ginga.
  • lubie gnieciuchy

w breaku jest wiele krokow i to jakiego brekdensiarze uzyja przed danym trickiem jest dowolnoscia. jest jeden TROSZECZKE podobny, ale zazwyczaj sa w nim lekkie podskoki (jak przy ginga pulada) no i nie ma oczywiscie gardy.
  • SzybkA

w wielu artykulach o Capo gdy sa zdjecia, to najczesciej na nich pokazane sa akrobacje ktore wystepuja w break'u, To tez moze byc powod, w sumie nawet nie moze :)
| |

Fotki

Miejsca grona (0)