Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Sereia

studiuje ktoś ?
  • Arseniq

to pewnie pytanie do warszawiakow
    na UAMie to sie nazywa hispanistyka filologia hiszpanska o ile dobrze pamietam
  • www.pizzastation.pl

studiuje iberystyke we wroclawiu, ale dopiero pierwszy rok
  • Anonim

Juana: i jak jest? Bo może się wybiorę.........
  • Arseniq

czyli jak to sie po polsku nazywa - filologia iberyjska?
  • Anonim

Iberystyka lub Filologia Hiszpańska :PPP Pozdrowionka
  • Anonim

filologia hiszpańska oraz iberystyka. do wyboru (tak mi się zdaje):P
  • Arseniq

no a pozostale jezyki polwyspu - portugalski, katalonski, baskijski i pomniejsze ladino i gaziego itepe to co? to jakis rasizm kastylijski; )
  • tita

oczywiście Arseniq... jak zwykle...ale z tego co mi wiadomo na Iberystyce (przynajmniej na UW) można wziąć sobie portugalski... ale kataloński, galisyjski czy baskijski... to nie słyszałam:)

Adeu;)
  • Grono.Net

a mozna iberystyke podyplomowo???
  • www.pizzastation.pl

Jest calkiem fajnie, ale nie ma co sie oszukiwac- we Wroclawiu iberystyka jest na dosc niskim poziomie., ponoc o wiele lepiej jest w Warszawie i Krakowie. No ale ja jestem zadowolona. Mamy 10 godzin lekcyjnych hiszpanskiego w tygodniu, w tym kilka z Hiszpanami. Jest tez oczywiscie troche nudnych przedmiotow, jak na kazdych studiach, ale da sie wytrzymac. Jesli ktos interesuje sie Hiszpania czy tez Ameryka Poludniowa to naprawde polecam. Mamy takie przedmioty jak wiedza o Hiszpanii, jezykoznastwo, literatura hiszpanska itd.Jeden minus- kiepskie perspektywy zawodowe. Wiele osob traktuje te studia jak hobby, chce studiowac jednoczesnie cos bardziej praktycznego, ale prawde mowiac z mojego doswiadczenia wynika, ze nie ma na to czasu., przynajmniej na pierwszym i drugim roku. Iberystyka ma jeszcze jedna zalete- jest dosc duzo wyjazdow do Hiszpanii, a jako ze jest malo ludzi na roku, szanse na dostanie stypendium zagranicznego sa spore. Jesli ktos ogladal "smak zycia" to wie o co chodzi:) a jesli nie to niech obejrzy bo to bardzo pozytywny film. Pozdrawiam
  • www.pizzastation.pl

we wroclawiu nie mozna podyplomowo iberystyki, ale nie wiem jak to jest w warszawie, moze cos takiego maja
  • tita

nic mi o tym nie wiadomo... popytam...ale nie sądzę...:(
  • Grono.Net

dzieki:)
  • Anonim

A 5-letnie magisterskie są we Wrocławiu?
  • www.pizzastation.pl

jest najpierw licencjat (3 lata) a potem 2 lata magisterskie, tak jak na kazdej filologii na kazdym uniwersytecie w Polsce z tego co wiem:)
  • tita

w Warszawie większość studiów jednolite 5 lat... np.: anglistyka, więc iberystka pewnie też
  • www.pizzastation.pl

aa, to nie wiedzialam, myslalam ze teraz jest taki trend zeby wszystko przedzielac na licencjat i magisterke, bo to ponoc lepiej.. No ale byc moze w Warszawa nie jest trendy:))) hehe no zartuje, zaraz sie ktos z warszawy na mnie obrazi! pozdrawiam iberystow przyszlych i obecnych no i innych tez pozdrawiam oczywiscie
  • tita

tak tak trynd... jest:)
    ale nie na kierunkach językowych i psychologii.... oczywiście z tego co mi wiadomo:)
  • Marys

A ja mam pytanko,bo interesuje mnie hiszpański,to moja pasja i choc mam mało czasu to zawsze znajde na niego czas i chcialabym w przyszłości robic coś z nim związanego,ale kompletnie nie wiem na jakie studia się wybrać,bo lubie tez bardzo angielski i znam go na poziomie FCE(hiszpaskiego ucze się dopiero 2 lata).Z tymi dwoma jezykami chciałabym wiązac przyszłość.Czy może mi ktos doradzić?:)Byłabym bardzo bardzo bardzo wdzieczna :)
| |

Español en StudentIX: http://www.studentix.pl/group.php?i... si piensas como yo - ...

Fotki

Miejsca grona (0)