- 1
- 2
-
Anonim
!hola!
czy ktoś może w tym roku wybiera się do salamanki?na kurs językowy na przyklad? -
pure new pleasure seeker
ah ah salamanca!! :) ile wspomnien...ja sie nie wybieram ale bylam juz dwa razy...to bardzo zabawne doswiadczenie :] polecam...ale na kurs w sumie nie warto chodzic..;P -
Anonim
bylam pare lat temu
ffffffffffffffffffantastycznie
bylam w don quijote, swietni ludzie z wszystkich zakatkow swiata, jezyk mozna podszlifowac i przy okazji dobrze sie bawic
no i miasto piekne -
Agata
Ja sie wybieram 29 maja moze ktos jeszcze jedzie w tym czasie i zrobimy sobie gronowe spotkanie :)))) -
-
Anonim
-
Anonim
@pitupitu - polecasz w ogóle szkołe don quijote? moja znajoma była w ubiegłym roku, wróciła zadowolona, więc zbieram opinie planując podobny wyjazd.
-
, .
Si - ja mam zamiar wyjechać i biorę pod uwagę Salamancę chociaż słyszłam od znajomej hiszpanki iż latem należy jechać nad morze bo inaczej się ugotuje człowiek :) -
pure new pleasure seeker
no coz...z tym to bywa roznie...salamanca ma dosyc specyficzny klimat tzw kontynetlany..jest tam wiec sucho i goraca (2 lata temu bywaly takie noce ze o 3 nad ranem bylo 35 st....byl to chyba najprzyjemniejszy moment dnia, w dzien nie dalo sie wytrzymac)ale do czasu: pod koniec sierpnia w nocy temp zaczela spadac do 17 stopni i wial lodowaty wiatr(szczegolnie na esquina de tres cońos:)...doslownie zamarzalismy...tak wiec klimat dosyc ostry..nad morzem jest napewno lagodniejszy.ale z drugiej strony nie powiem zeby przyjemnie sie oddychalo bardzo wilgotnym powietrzem..ktore obrzydliwie oblepia cale cialo.a fe! wiec generalnie POLECAM hiszpanie; P -
, .
hehe ja myslała o wyjezdzie do Madrytu albo do Marabelli jeszcze ale nie wiem bo była tylko raz w Espani i to daaaaaawno temu; ) -
Anonim
Ja jade w tym roku na kurs (z moja dziewcznyna) do Alicante... Slyszalem, ze jest bardzo przyjemnie... -
Anonim
>> mag
tylko w tej bylam, ale jestem b. zadowolona (:
ja akurat mieszkalam z hiszpanska rodzina wraz z 4 innymi 'estudiantes' & bylo b. fajnie (:
byla tez mozliwosc osobnego zakwaterowania, cos na zasadzie akademikow.
wpasowywali nas do grup wedle umiejetnosci; na poczatku dostalismy test do wypelnienia, wiec nie bylo sytuacji, ze ktos sie cofa, a inny sie gubi w materiale.
polecam (: -
Anonim
no ja pewnie wybieram się w sierpniu :) tylko jeszcze nie wiem czy salamanca czy alicante, no i colegio de espana oczywiście, chyba najbardziej kompetentna szkola w tym biznesie; )a...chyba nie sprecyzowałam...byłam rok temu 5 tygodni w salamance i bylooo bosko:) myślalam, ze może bedzie nas więcej..hehe
co do klimatu: w Sevilli bywa np do 50 st celc.w cieniu. nad morzem będzie zdecydowanie cieplej niż w kastylii
a w salamance w zeszlym roku przez 2 tygodnie padało i bylo nawet chlodno... walize wypakowalam oczywiście letnimi szmatkami, a tu sweterek i cienka kurtka prydawaly się codziennie rano i wieczorem, a bylam od końca lipca, sierpień. -
Piter
wybieram się do salamanki (po raz drugi) w sierpniu. bedzie milo spotkac kogos z patrii. rok temu bylem na pocz. wrzesnia -
Piter
a wybieram sie z bratem wiec juz bedą w sierpniu na pewno 2 osoby z Polski:) -
Ewunia
ja też mam w planach obóz językowy w Salamance, ale to jeszcze nic pewnego:) -
Agata
to juz trzy bo ja tez jade !!
pierwszy raz jade juz nie dlugo tzn 29 maja a potem wracam po 20 lipca i siedze do konca wrzesnia
hasta la vista en salamanca :))
-
cucurrrucucu paloma...
A nikt się przypadkiem nie wybiera na początku września do Rondy w Andaluzji? Szukam towrzysza, który nie pozwoli mi się zgubić za nim tam dotrę:) -
Merlin
czesc, poniewaz Piter z bratem jedzie i tyle osob dookola to moze i ja sie wybiore jesli nic innego nie bedzie do roboty:) -
Anonim
a czy ktos byl we wrzesniu w salamance? bo ja sie wybieram we wrzesniu i mam nadzieje ze bedzie troszke chlodniej. od 35 stopniowego goraca sie roztapiam... ale nie wiem czy bedzie jakas roznica w tempricze. -
Piter
byłem we wrzesniu czyli kilka miesiecy temu. Nie było gorąco, na pewno duża różnica między lipcem i sierpniem (w hiszp. oczywiscie). a mówi się że salamanca to sarten de espana.
ps. z bratem planujemy byc tam cały sierpień
- 1
- 2
|
|
Español en StudentIX: http://www.studentix.pl/group.php?i... si piensas como yo - ...