-
A
jakie według Was są najśliczniejsze zakątki Barcelony? ulubione muzeum, ulica, dzielnica? -
Anonim
Jeśli chodzi o ulicę, to moim faworytem zdecydowanie jest Enrique Granados, a dzielnica, to oczywiście Eixample. Zakątki? Sporo jest takich :), ale najbardziej mnie urzekł pewien placyk niedaleko kościółka w pobliżu Plaça Catalunya, jest nieźle "zakamuflowany", ale naprawdę warto obejrzeć. Jak się idzie od strony cortes ingles w stronę ramblas, to jest tam, chyba koło (przed albo za) Hard Rock Cafe jest taka malutka uliczka (jeśli mapa mnie i pamięć nie oszukują, to ona nazywa się Rivadenevra) i na jej końcu jest przejście do tego placyku. -
Anya
masz pewnie na mysli kosciol sw Anny:)chyba tak sie nazywa, jest cudny, to prawda.
pracowalam na les rambles, wiec znam dobrze te okolice.
ja osobiscie najbardziej lubie Barri Gotic, zwlaszcza okolice museu d'historia de la ciutat, no i oczywiscie placa reial, o 2 w nocy to podobno nie najlepsze miejsce na spacery, ale wszystko zalezy od tego, z kim sie spaceruje:))
lubie tez pewna ulice, Gran Via dels Corts Catalanes, w calej swej dlugosci, ale to moja prywatna historia:)
Gracia jest ok, ale nie chcialabym tam mieszkac.
a jesli ktos chce zobaczyc cos naprawde niesamowitego, niech sie wybierze w dzielnice nieodwiedzane przez nikogo poza los pijos, czyli do tzw. Zona Alta, tam to bym sobie pomieszkala, hehe -
Katarzyna Aleksandra Leokadia
Barri Gotic to rzeczywiście świetna dzielnica, ale mnie uwiodła Barceloneta. nie umiem powiedzieć dlaczego, po prostu podoba mi się ten klimat. tak samo z La Pedrera. niby nie jest tak wymyślny jak Sagrada Familia ani tak kolorowy jak park Guell ale ma swój urok. -
-
Mańka
oo ja tez najbardziej chyba lubie barri gotic:P szczegolnie noca:) a skuterem na tibidabo(no prawie )tez fajnie sobie pojechac:)
- Przeglądaj grona w kategorii Kraje, Miasta i Dzielnice
- Załóż własne grono tematyczne
- Zostań moderatorem