Chełm [1088]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • best fan disco

pobawmy sie w polityke
    idziecie glosowac??

dla wszytkich ktorzy mysla o
    glsowaniu na pisiorow
    oto co znalazłem w forum:
    "Premier Kaczyński: zasady zobowiązują"

1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem
    2. Nie będzie koalicji z Samoobrona
    3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobrona (J).
    4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy
    5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS
    6. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu działaczy opozycji w latach 70
    7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
    8. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
    9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
    10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
    11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
    12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje.
    13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
    14. Zredukujemy administrację państwową
    15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.
  • Szczygiel

Myślałam żeby nie iść głosować - bo nie widzę żadnej partii lub kandydata, o których mogłabym powiedzieć: tak, zaufam im; to dobrzy ludzie, uczciwi; startują bo chcą reprezentować moje interesy, a nie tylko po to, żeby się nachapać...
    Jednak pomyślałam, że swoją biernością oddaję głos. Pozwalam rządzącym mówić: mieliśmy większość, więc mamy prawo. Ale większość zdobytych głosów wyborczych, to nie jest większość społeczeństwa (przy polskiej frekwencji PIS w ostatnich wyborach zdobyła poparcie ok 3 mln osób - a Kaczyński krzyczy, że reprezentuje wszystkich Polaków). Więc postanowiłam iść na głosowanie i oddać głos nieważny. Tym samym będę ujęta w statystyce frekwencji wyborczej. Czyli mój głos będzie się liczył. Gdyby było więcej takich osób jak ja - dzięki nam rządzący mogli by poznać prawdziwe poparcie wyrażone im przez wyborców (i dowiedzieć się czy faktycznie reprezentują, czy nie, społeczeństwo).
  • Marianek

Hehehe... No to skoro już wiemy wszystko, co nabroił PiS, to może teraz o tym, co dobrego zrobiły inne partie... jak dla mnie tu nie ma na kogo głosować... hehehe...
  • rockatan

przypomina mi się taka stara gra z konsoli Pegasus, na pistolet... na ekranie przelatywały kaczuszki i można do nich było spokojnie postrzelać... jak ktoś miał słabe oko to mógł podejść do telewizora i oddać strzał z bliska...
    normalnie pierwszy raz w życiu mam ochotę pójść na wybory... :/ to oddaje powagę sytuacji...
  • best fan disco

tez tak mysle
    ostatnie wybory
    pokazaly ze warto glosowac
    ja niestety nie moge
    bo wyjezdzam na studia
    a zameldowany
    jestem tutaj
    sila w tych ktorzy beda w tym
    czasie w miejscu zameldowania
  • Zbychoo

Chyba z zameldowaniem to tak nie do końca. Jeśli chcesz głosować, zgłoś to najpóźniej 5 dni przed głosowaniem do OKW, a ppowinni Cię wciągnąć na listę. Sam jestem za granicą i zastanawiałem się nad głosowaniem, ale troszeczkę szkoda mi kasy na bilet, bo najbliższy konsulat Polski jest oddalony ok 400 kilometrów...Chyba nie warto tracić grosza, bo, że użyję pokerowej przenośni, z tymi samymi gównianymi kartami z którymi już 3 razy przegraliśmy, chyba czwarty raz nie wygramy...
  • best fan disco

w wyborach prezydenckich
    mozna z zaswiadczeniem
    ale jesli chodzi o wybory
    do sejmu i senatu to chyba juz
    nie z tego co sie dowiedzialem
  • Zbychoo

my tu sobie gdybamy ale w końcu od czego jest internet:
    http://www.pkw.gov.pl/gallery/32/23...
    oraz
    http://www.pkw.gov.pl/pkw2/index.js...
    także zaświadczenie takie jak w przypadku prezydenckich nie jest potrzebne i nie składa się dokumentów do OKW tak jak pisałem wcześniej tylko do burmistrza itp. choć to może oznaczać OKW.
  • Anonim

A ja spokojnie czekam na 21 października i oddam swój głos na PiS. Konkurencja praktycznie żadna. Czego spodziewać się po PO wiem po przykładzie rządów Grabczuka, a komuniści zupełnie mnie odrzucają.
  • Anonim

warto głosować chociażby dlatego żeby później mieć podstawy do komentowania sytuacji politycznej...

warto też wziąć sprawy w swoje ręce i nie uciekać od odpowiedzialności!

w końcu: warto zagłosować, bo każdy głos waży tyle samo, każdy z nas ma takie same szanse zmienić układ sił politycznych!
    jesteśmy suwerenem, więc sami wybieramy, kto ma w naszym imieniu rządzić. Nie głosując, godzimy się, by rządził nami (dosłownie) byle kto...

szkoda tylko, że w wyborach trzeba wybierać gorsze zło i zazwyczaj głosować PRZECIW komuś, a nie ZA kimś

zachęcam do głosowania
  • eM

>Thrawn napisał
    >A ja spokojnie czekam na 21 października i oddam swój
    >głos na PiS. Konkurencja praktycznie żadna. Czego
    >spodziewać się po PO wiem po przykładzie rządów
    >Grabczuka, a komuniści zupełnie mnie odrzucają.

PiS to ludzie żądni władzy dla samej władzy! Co zrobili ? spierdolili ustawe lustracyjną jak dzieci, za to kij im w oko! reszta tak samo dopada, a miejsce lewicy jest na szubienicy.

PS. Swietne zdjecie mojej sektoróweczki. AVE Chełmianka.
  • Esclava

a ja namawiam wszystkich gorąco: ludzie IDŹCIE NA WYBORY!!!! czy na prawde chcecie, żeby nasz kraj był rządzony przez ludzi, których wybrały mocherowe berety??? glosujcie na kogokolwiek, nawet i na partie kobiet oby nie na PiS!!!
    siła w młodych ludziach!!!!
  • Anonim

>eM napisał

>
    >PiS to ludzie żądni władzy dla samej władzy! Co zrobili
    >?

Generalnie zrobili mniej zlego niz poprzednicy, Na to zeby wierzyc ze politycy zrobia w Polsce cos dobrego jestem za stary.

> reszta tak samo dopada, a miejsce lewicy jest na
    >szubienicy.

I tak trzymac :)

>PS. Swietne zdjecie mojej sektoróweczki. AVE Chełmianka.

AVE ! :>
  • Anonim

Coś dla studenciaków i wyjezdzajacych..

http://www.glosujbezmeldunku.pl/

Na temat polityki nie chce sie wypowiadac, poza tym ze "alternatywa" ktora jest PO jest gowniana alternatywa.. wole juz PiS
  • best fan disco

zaje!!!
    czyli jednak nie
    mialem racji
    ciesze sie
    heh

dzieki!!
  • użyszkodnik

jezeli nie macie na kogo glosowac to oddajcie glosy niewaze!! i to najlepiej zakreslajac wszystkich kandydatow bo czysta karte zawsze mozna uzupelnic. ja sam zamierzam w ten sposob postapic
  • semen Jr.

Karol czy to prawda?

jesli tak to masz moj glos
  • D.

a ja uwazam ze wypelnienie nieprawidlowo karty nic nie pomoze. jesli wygraja kaczynscy to poprostu oleja fakt o jakims tam procencie glosow niewaznych, dla nich bedzie liczylo sie tylko to ze maja poparcie wiekszosci spoleczenstwa. jest to dla mnie tylko i wylacznie zagranie ideowe ale nie naprawi sytulacji jaka jest teraz w rzadzie. ja osobiscie bede starala sie raczej wybrac jak najmniejsze zlo, narazie zastanawiam sie i sledze kampanie maja jeszcze 3 tygodnie zobaczymy co pokaza.
  • Anonim

• Karol

>semen Jr napisał
    >Karol czy to prawda?
    >
    >jesli tak to masz moj glos

E tam...namówili mnie, Nowy Tydzień Chełmski zrobił wokół tego trochę szumu, bo wyszło że na liście jest tylko 4 osoby z Chełma, w tym lediw jeden student...generalnie to efekt tego że ordynacja wymusza wystawienie dużej listy. Chciałem jeszcze przepchnąć jedną osobę z UPR, ale skrócone terminy rejestracji list pokrzyżowały plan.
| |

Grono dla ludzi mieszkających, pochodzących z Chełma, oraz zaprzyjaźnionych osób z innych miast...

Fotki

Miejsca grona (7)