Chemia [2873]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Pomocy! Help! Achtung!

Takie własnie mam skojarzenia z matura roz z chemii.

Moze ktos mi udzieli rad, które pozwola efektywnie pojąć i sie nauczyc tego przedmiotu.

Jakies ks?

Testy?
  • .:Panterka:.

ja na naową maturę uczyłam się z 'chemii' A. i A. czerwińscy, M. Jelińska - kazimierczuk i K. kuśmierczyk

szczerze dużo bełkotu ale ładne przykłady i wszystko co trza na maturkę... poza tym wszystko co wpadnie Ci w rękę co ma napisa rozszerzona i chemia:)

nie martw się nie była bardzo trudna wiele na logikę... jak się trochę pouczysz to dasz radę... ja siedziałam mocno 3 miechy przed ale ja się wolno uczę:) powodzenia... jestem traz na Chemii uniwersyteckiej i jest mi z tym dobrze:)
  • Anonim

Dzięęęęki, wiesz starzy we mnie nie wierza, a to najgorsze...;p
    Ja w siebie wierzę i się z tego bardzo cieszę jak nie wiem co...:)
    Zaczynam powoli nauke, ale jak kon pod gore, tylko by to nie byly w moim wykonaniu Syzyfowe prace':P
  • Anonim

moje rady są takie:

- czytać książki do chemii z liceum na poziomie rozszerzonym
    - nie dotykac sie do ksiązek akademickich bo tylko narobisz bałaganu w głowie.to nie jest do niczego potrzebne.
    - robic skrócone notatki z tego co przeczytałas i katowac je przed snem
    - przeczytac informatory o maturze z chemii. uczyc sie tego co wymagają i nic ponad program
    - KATOWAĆ ZADANIA MATURALNE DO UPADŁEGO.PRZYNAJMNIEJ 10-20 dziennie
    - mieć wiare ze zda się tego potwora

ewentualnie zapisac sie na jakies kursy przygotowawcze (szczerze nie polecam Akademii medycznej)

POWODZENIA

dasz radę wystarczy się trochę pouczyć... brak wiary ze strony starych może być ambicją albo dołem i tyle... w każdym raze ja trzymam kciuki:) daj znać jak Ci poszło; )
  • Anonim

2h dziennie na chemie poświęcam i tyle;p
  • Anonim

Twarda z ciebie sztuka, powodzenia, jeśli będziesz tak dalej działać to na pewno ci się uda.
  • Anonim

czasami mam dość;p, ale coś trzeba robić!

to co do kursów odradzam też kursy sikory w ogóle sądzę że kursy bnie są potrzebne... dasz radę sam... potrzebne mogą być tylko kseróki z tamtąd... takie słyszłam opinie sama na żadne nie chodziłam... i jakoś nie było to niczym złym:)
  • Anonim

:) ile ludzi na świecie tyle OPINII:D

dokłądnie:) tylko wiem że kilku ludzi na tym świecie się zgodzi z tym co napisałam...:) czy chodzisz na kurs czy nie najważniejsze jest to co robisz sam w domu...
  • Anonim

najlepiej robic zadania, a jak ktoregos nie umiesz to sprawdzasz w ksiazkach. najlepszy sposob jak dla mnie, bo nic Ci nie da przeczytanie calego podrecznika, z ktorego i tak wszytstkiego nie zapamietasz.
  • Asia

W razie konieczności pozostają korepetycje. Mi dały naprawdę dużo. Ale nie martw się. Masz sporo czasu do nauczenia się, a zadania nie powinny być trudne, bo dadzą Wam pewnie kalkulatory proste, czyli takie do niczego. A gdzie chcesz studiować???
  • veebee

ja polecam korepetycje
    sama teraz ucze dzieczyne do matury
    poswiecamy na to 2h tygodniowo, +ona w domu sporo jeszcze robi
    masz wtedy osobe, ktora wytlumaczy ci cos niezrozumialego, pokaze, co to znaczy "na chlopski rozum" etc

hmmm widzę że raklama; ) ale szczerze to ja wiele z moją ciotką chemiczką robiłam... najważniejsze i tak co sam robisz a jak ma Ci kto jeszcze trochę wytłumaczyć to tez dobrze. co się da ucz się na zasadzie kojarzeń łątwiej zapamiętać...
  • wower

Korepetycje? Czy ja wiem, czy to konieczne...mi by bylo szkoda kasy.

Ja juz tyle lat sie edukuje i nigdy sie nie korepetytowalem, a geniuszem nie jestem (szczegolnie jezeli chodzi o nauke teorii - tu jestem wrecz antytalenciem).

Matura? Przeciez to jest banał (do tego z roku na rok coraz wiekszy). W LO prawie wogole nie mialem chemii (chybe ze liczyc ta z rajdowym kierowcą czechosłowackiej Skody omawiajacym przemyslowa produkcje burakow cukrowch, a ta druga babka ..to wogole nic mnie nie nauczyla).

Pazdro + zeszyt jakis, albo zwykle ksiazki, tudziez Vademecum. To az za duzo...
  • veebee

reklama nie, bo ja z poznania jestem, i raczej juz uczniow wiecej nie wezme, i tak mam sporo na glowie. ale generalnie, choc ja sama nigdy z zadnych korepetycji nie korzystalam, uwazam, ze one daja pewnosci siebie i swobody troche. poza merytorycznymi sprawami
    sarozni ludzie, i maja rozne potrzeby, a jak ktos nie jest pewien swoich umiejetnosci, to dobrze zwrocic sie do kogos o pomoc czy weryfikacje umiejetnosci
  • wower

Nie no wiadomo, nie ma na to reguly...niektorym faktycznie korki moga sie przydac.

wower nie zgodzę się w 100% z Tobą to zależy od człowieka niektórym pomagają korki właściwie komu nie? nie każdy umie się sam dobrze uczyć... czase trzeba mieć jakąś pomoc czy jak była mowa powyżej weryfikacji umiejętności...
  • wower

Alez napisalem, ze to zalezy od osoby. A nieco wyzej przedstawilem jednostronne stanowisko ale bylo podkreslone ze wyrazam wlasna opinie i niekoniecznie musi sie ona stosowac do wszystkich ludzi.

A czy mi by pomogly korki...nie bardzo, to juz nie ten etap edukacji. A wczesniej? Nie wiem, nie probowalem, ale nie bylo ani pieniedzy, ani koniecznosci.

| |

Zapraszam chemików "wszelkiej maści" :) Na zadania z chemii jest osobny wątek. jeśli założysz...

Fotki

Miejsca grona (0)