-
Anonim
hej. nie iwem czy już był taki temat, czy nie. lubicie lub co po niektórzy studiujecie chemie więc chciałabym Was zapytać co tak naprawde można robić po niej?? -
Tchemik
Wiele mozna po niej robic.
Mozna np zostac na uczelni na doktoracie.
Pozdro
Tchemik -
TaKi SoBiE kToŚ
mozna tez pracowac dla firmy proszkow badz wolomin :) <joke>
a tak na prawde to zalezy od tego co Cie interesuje i na jaka specjalizacje pojdziesz :) mozesz np: trafic do firmy farmaceutycznej lub kosmetycznej -
Gabusia :)
dokladnie..moze pracowac w wielu dziedzinach przemyslu..jestem na specjalnosci chemia surfaktantow i ukladow zdyspergowanych:) a to przydaje sie i w farmacji i przemysle kosmetycznym(kremy nie kremy,szampony,mydla;) ) jak i w innych dziedzinach-spieniacze wystepuja tez w piwie;).Pozdrawiam:) -
-
Anonim
jeju..... jaką masz nazwe specjalności!! od razu mnie przestraszyło!!; -) ihihih -
Anonim
-
Radzio
Można też dostać Nobla, jak się ktoś postara :P Możliwości jest wiele :] -
veebee
dla mnie tylko i wylacznie uczelnia
choc z pewnoscia nie tutaj:)
natomiast ja moglabym cos wykladac
ale to tez nie w polsce raczej -
wower
Jak nie skarzą Sadama to pewnie bedzie szukal nastepcy chemicznego Ali'ego...
A ja (jezeli znajde zatrudnienie w najblizszej okolicy, ale pewnie nie, bo jestem zadny przygod) to w przyszlosci bede wytwarzal:
- kaski na budowe
- folie w ktorych dobrze zakisa siano :) ("Bo wie nawet zona sołtysa, ze w foliach NAZWA_FIRMY najlepiej zakisa")
- farby proszkowe :)
-
kulka
a po chemii drugi kierunek:P
joke
tak naprawde to chemik posiada ogromne umiejetnosci. Umie to co farmaceuta, to co analityk medyczny, to colaborant, to co inżynier, to co nauczyciel.. tylko trzeba się dobrze zakręcić... -
wower
To co inzynier...to umie ten kto jest inzynierem:) Chemik nie musi byc inzynierem. W sumie chemik to chemik, a my inzynierzy (przyszli) to raczej technolodzy jestesmy, no ale chemiczni oczywiscie. -
Anonim
chemicy sa bardzo poszukiwani jako przedstawieciele farmaceutyczni(razem z biologami) chetniej od farmaceutow.
dlaczego?
bo farmaceuci wiedza za duzo o skutkach ubocznych lekow proponowanych lekarzowi ... -
Garneck
>Devilka napisała:
>chemicy sa bardzo poszukiwani jako przedstawieciele
>farmaceutyczni(razem z biologami) chetniej od farmaceutow.
>
>dlaczego?
>
>bo farmaceuci wiedza za duzo o skutkach ubocznych lekow
>proponowanych lekarzowi ...
Hehehe, no co racja to racja. Ja z tego powodu płakać nie będę, tym bardziej że ofert pracy jako rep jest jak grzybów po deszczu; ) -
sajmon
a nie wiem czy wiecie ale ostatnio opublikowano w usa ze czasteczki wody lacza sie za pomocą wiazań w ksztalcie warkoczy!! ( tak takich jakie sobie dziewczynki pleta:P) !!czy to nie cudowne hehe
P.S. a w ogole to chemia kwantowa ( w szzegolnosci teoretyczna) ma wiele mozliwosci!!np odkryto ostatnio ze istnieje zwiazek ArHCl!! -
wower
sajmon cieszymy sie razem z Toba;) ale co to ma do tematu? :)
Zlosliwy jestem, ale to przez ferie, brakuje mi nauki;)
A chemia kwantowa, no coz ten kierunek chyba na nasze warunki nie jest najlepszy. Brakuje nam w Polsce dobrych komputerow (takich co to by z Kasparowem w szachy wygrywaly;p). Ale jak ktos umie angielski to USA stoi otworem. Wogole USA zatrudni kazda liczbe chemikow. Ale ja predzej pojde do Saddama niz USA. USA ma dobre tylko fast-foody; ] -
Garneck
>wower napisał
>USA ma dobre tylko fast-foody; ]
I samochody, i pieniądze.. -
wower
Od samochodow to sa Niemcy. Amerykanie maja "krowy" o zuzyciu ropy wiekszym niz "nasz" Rudy 102; ]
A pieniadze? Szczescia nie daja... :) -
Anonim
-
wower
-
Garneck
>wower napisał
>Od samochodow to sa Niemcy. Amerykanie maja "krowy" o
>zuzyciu ropy wiekszym niz "nasz" Rudy 102; ]
wower, ty chyba nigdy w USA nie byłeś :>