-
Adept
>Trojan-China napisał
>mi raczej sie wydaje ze ten adept to chyba po prostu jak sie
>da robi reklame temu Wookowi :)
sam uśmiecham, zę to tak trochę wygląda. Ale po prostu jak mi się coś podoba to lubię poinformować o tym innych żeby mieli sami okazję sprawdzić :)
-
Trojan
>Adept napisał
>>Trojan-China napisał
>>mi raczej sie wydaje ze ten adept to chyba po prostu jak
>sie
>>da robi reklame temu Wookowi :)
>
>sam uśmiecham, zę to tak trochę wygląda. Ale po prostu
>jak mi się coś podoba to lubię poinformować o tym innych
>żeby mieli sami okazję sprawdzić :)
>
>
spoko, zarcie w wooku da sie zjesc ale to nie jest Chinskie zarcie tak naprawde, to mieszanina azji zrobiona pod polska publike:) to jest tak ze w chinach dobrego rosol ugotowac to ciezka sprawa z braku niektorych produktow, to samo z chinskim zarciem w polsce :) poza tym taka prawilna chinska kuchnia nie kazdemu by w polsce smakowala, te wszystkie chrzastki, robaki, skorpiony, psie mieso itd. nie kazdy to zje:)
-
Anitka
Adept, słuchaj, może zajmij się swoimi problemami - na początek kultura osobista i dobre wychowanie.... To że masz odmienne zdanie nie znaczy, że musisz być chamowaty w stosunku do osób, które go nie podzielają. -
Anonim
-
-
rock and roll
>Adept napisał
>wook'a polecam z całego serca. Jest to restauracja pełną
>gębą. powiedział bym ze ekskluzywna. A zjeść dobry i
>całkiem pożywny posiłek można zjeść za 14 zł.
>
>Posiłek skłądasz ze elementów takich jak : ryż (3
>rodzaje), makarony chyba też są, sałatki, "dania głowne"
>(czyli kurczaki, owoce morza, wołowina i tak dalej.)
>
>Klimat jest bardzo fajny chodź muzykę puszczają
>pasującą do miejsca jak przysłowiowa pięść do nosa.
>jak ja byłem to z wielkich telewizorów LCD umiesczonych tu
>i uwdzie leciał czarny hip-hop :/ (kto to wymyślił ??)
>
>Restauracja znajduje się w mariotcie.
- taaak, sprawdziłam ; ) i również polecam.
P.S. Tak jak Kolega, zastanawiałam się nad kwestią muzyki, którą nas uraczają w ww restauracji... no cóż, rzeczywiście jak nie MTV to VIVA :/ Jednak powód może być prosty... może nie mają kablówki, która odbiera chińskie programy muzyczne :D
Pzdr.
-
mαгτα.
chinczyn na wiatracznej jest rewelacyjny.
a mam pytanie.
czy zna ktos przepis na te surowke, ktora dodaja zazwyczaj do dan? -
=>Hao la wushu<=
większość chińszczyzn w wawie to wietnamszczyzna;) ale fakt- na stadionie jest debeściak:)
ja tam uważam że chinatown- teraz też w jerozolimskich, przy centralnym, serwuje najbardziej chinską kuchnie w wawce.
w wook'u nie byłam ale pójdę, a co! -
marczyk
Potwierdzam słowa FOX-a o stadionie dziesięciolecia, aczkolwiek odnośnie kuchni wietnamskiej,. Poza restauracjami obsługującymi tam pracującą (lub po prostu- przebywającą) grupę narodowościową, są także sklepy z w których mozna całkiem opowiednio zaopatrzyć swą kuchnie. -
Anonim
no jak ktos chce prawdziwa chinsczyzne to raczej w przy droznych barkach nie znajdzie. wszystko to sa wietnamskie. ale sa podobniejsze do chinskich niz kebaby. chociaz trudno zdefiniowac co jest chinskie. wielki kraj, wiele regionow, ma wplywy na inne panstwa. wietnamczycy moga z pewnego pkt widzenia, bez zaklamania, tez powiedziec ze podaja klientom chinsczyzne.
ryzykowne jest powiedzienie "prawdziwa chinsczyzna" :)
ale dobrze ze jest duza roznorodnosc, kazdego dnia mozna poznac inna "prawdziwa chinsczyzne"
a najlepsza chinszczyzne po wietnamsku jest barek w michalinie. znam kilku ludzi z policji i strazy miejskiej, oni kraza po miescie i dobrze wiedza co jest lepsze. -
|netspider|
no ja właśnie zaraz zasiade do kaczki po pekińsku, ale takiej prawdziwej w naleśniku z sosem śliwkowym, a do tego squidy na patyku z grilla - to tak z południa chin:D narobiłem się ale warto:D -
Krzysiek
-
PiT
http://www.jinren.pl
kucharz- wlasciciel twierdzi ze mieszkal na RiTanLu (pewnie czesc z was wie o c.b.) -
Anonim
A ja pytanie troche inne - czy mozna w Warszawie znalezc restauracje w takiej FORMIE jak wygladaja one w Chinach? Byłabym bardzo wdzięczna za info -
-
- Przeglądaj grona w kategorii Podróże i Turystyka
- Przeglądaj grona w okolicy Chiny
- Załóż własne grono tematyczne