- 1
- 2
-
Doktor
Chcesz się czegoś dowiedzieć? Napisz to właśnie tutaj!
Zakładanie nowych tematów nagradzane jest kartką! -
Anonim
hej, wybieram sie do chin w lutym i zastanawiam sie jak to jest z chorobami , czy trzeba sie zaszczepić przed wyjazdem ? jeśli tak to na co ?? dzięki za odp -
Felicita
Szukam jakichkolwiek informacji na temat Xinjiang'u. Jeśli ktoś coś wie, ma dostęp do książek itp. bardzo proszę pisać do mnie. Niedługo tam wyjeżdżam i chcę się dowiedzieć jak najwięcej. Pozdrawiam :) -
Anonim
nigy nie zaszkodzi jak sie zaszczepisz an zoltaczke!!!
jak sei wybierasz w podroz po Chianch to polecam prowincje Yunnan. wlasnei tu jestem i jest po prostu pieknie!!! -
-
Anonim
Czy ktoś wie może czy w Polsce ja się załatwić takie typowe chińskie garnitury(kolorystyka, krój) jak tak to gdzie, jakie ceny mniej więcej, ile trzeba czekać? Będę wdzięczny za wszelakie informacje; ) -
Kasia
>Wo Bu You NvPengYou napisał
>Czy ktoś wie może czy w Polsce ja się załatwić takie
>typowe chińskie garnitury(kolorystyka, krój) jak tak to
>gdzie, jakie ceny mniej więcej, ile trzeba czekać? Będę
>wdzięczny za wszelakie informacje; )
Coś typu chinskie qipao, masz na mysli? Na Jerozolimskich w Warszawie jest sklep "Chinka", gdzie toto maja, poza tym w centrum handlowym Maximus maja. Tam jest wiecej niz w Chince, i ceny sa normalne. -
Anonim
-
Kasia
-
użytkownik usunięty
Znacie jakieś publikacje dotyczące nǚshū? Szukam, ale nie mogę znaleźć nic wartego uwagi. -
Anonim
Mam pytanie odnoście promów z Xiamen na Tajwan. Słyszałem że są takie połączenia i może ktoś wie jaka jest ich cena oraz jak długo płynie taki prom. Przy okazji może ktoś się orientuje czy ceny na Tajwanie są zbliżone do chińskich czy też jest dużo drożej. -
karlajn
Mam dosyć dziwne pytanie.
W jakich miejscach w Warszawie można spotkać Chińczyków?
I nie chodzi mi o chińskie restauracje itp. Tylko jakieś konkretne puby, kluby? -
-
masza
>Wiktorio napisał
>Mam pytanie odnoście promów z Xiamen na Tajwan.
>Słyszałem że są takie połączenia i może ktoś wie
>jaka jest ich cena oraz jak długo płynie taki prom. Przy
>okazji może ktoś się orientuje czy ceny na Tajwanie są
>zbliżone do chińskich czy też jest dużo drożej.
nie ma bezpośredniego połączenia. jest prom do Jinmen, czyli na już tajwańską wyspę, a potem samolot z Jinmen do Tajpei, w obie strony to koszt ok.1500 yuanów.
na Tajwanie jest drożej niż na kontynencie,ale konkretnych przykładów już sobie nie przypomnę. -
sha
Czy ktos wie o co chodzi z tymi naszyjnikami na 28 maja? Tego dnia chinskim dzieciom wiesza sie na szyji recznie robione naszyjniki z materialu, troche mniejsze od pileczki pingpongowej, a w srodku maja jakas substancje zapachowa. Co to za tradycja? -
GŁOWA
Siema.
Planuję sobie podróż transsybirem do Indii i chciałbym przy okazji liznąć Chin i Japonii korystająz z faktu, że nie potrzeba nam już wiz wjazdowych.
Pytania moje są takie:
Ile kosztują pociągi klasy Hard Sleeper z Pekinu do Szanghaju i z Szanghaju do Hong Kongu?
Jak najtaniej dostać się z Chin do Japonii? Jeśli najtańszy jest prom, to bardzo mi to na rękę choćby płynął 24 godziny w jedną stronę. No i jaki to wydatek?
Czy na wyjazd do Tybetu cały czas trzeba mieć przepustki i jak najtaniej się tam dostać? (słyszałem o opcji pociągiem do Xining i z Xining do Golmud, ale nie wiem z którego roku info czytałem i jak to się ma do cen.
Z góry dzięki. -
Anonim
Witam, chciałbym zapytać czy ktoś może jest chętnie się uczyć chińskiego w Sierpniu?
Jestem Native Speaker od Języka chińskiego, jestem cały sierpniu wolny w Warszawie, Nazywam się Daniel, młody ale owszem doświadczony. nr.692732738 :) Biorę dosyć tanio za indywidualne lekcji. -
Chemik
-
Anonim
-
Olga
Hej:)
Mam pytanie, nie jestem fanką piłki nożnej, ale w składzie jednego z klubów gra nowy zawodnik- z Chin. Na jednym z meczów pojawił się transparent- czy ktoś może go przetłumaczyć? Byłabym wdzięczna :)
http://www.legia.net/foto/10legia-o... -
Karolka K. ; )
Hej!
Wielka prośba do Was :)
Ankieta zawiera tylko 18 pytań zamkniętych, więc nie powinna zająć więcej czasu niż kilka minut a bardzo pomoże mojemu przyjacielowi w udoskonaleniu pracy magisterskiej.
http://www.ankietka. pl/ankieta/36285/terroryzm-a-r uch-turystyczny.html
NALEŻY JEDYNIE SKASOWAĆ SPACJĘ POMIĘDZY "ANKIETKA." A "PL" oraz w słowie "RUCH" link się wgra
Dzięki,
pozdrawiam
Karolka
:)
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Podróże i Turystyka
- Przeglądaj grona w okolicy Chiny
- Załóż własne grono tematyczne