CHINY [1305]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Zamierzam się zacząć uczyć chińskiego :) Ktoś z Was może uczy się tego języka ? Jeśli tak, to powiedzcie, w jaki sposób się uczycie , z czego się uczycie i jak długo oraz ile czasu Wam to srednio zajmuje ? Pozdrawiam serdecznie :)
  • Anonim

wejdz sobie na grono "język chiński" tam jest sporo na ten temat :)
  • Anonim

Juz jestem na tym gronie, ale chciałam się na tym czegoś ciekawego od Was na ten temat dowiedzieć; P
  • Anonim

A poa tym na tamtym forum nie ma podanych żadnych materialow dzieki ktorym mozna sie uczyc chinskiego, są podane tylko linki ,ale kiepskie linki :/
  • Anonim

• Anonim

Wielkie dzięki za linki :) , wiem, że w szkołach języków obcych mozna się uczyć chińskiego , u mnie w Toruniu taką szkołą ,która uczy chińskiego jest British School , jednak niestety tylko wb trybie indywidualnym :/ .
    Co do sinologii to może bym się wybrała ,ale dopiero jak skończę moje studia :P
  • Anka

http://www.chinese-tools.com

przecież ten link był na "języku chińskim" ^^'
    i całkowicie zgodzę się z nmj.
    :)
  • Anonim

tryb indywidualny brzmi bardzo drogo. niedobrze..
  • Kasia

Niektórzy i tak płacą, a nie korzystają z tego, że wydają kasę na naukę i się obijają, więc może prywatny nauczyciel jest dobrą sprawą.
  • Anonim

Nie wiem, wlasnie za drogo jest i to bardzo drogo moim zdaniem ,bo 60 zł przed poludniem za godzine ,a po poludniu 69 zl za godzinę :/
  • Anonim

O__________O ale zdzierstwo!! nawet pani liu tak drogo sobie nie liczy... i w dodatku wrobilismy ja w mini grupe zeby nam bylo taniej.
    no ale tak, ilu w toruniu moze byc chinczykow. jak bym miala monopol tez bym trzaskala kase.
  • Anonim

A teraz padniesz, to jest w dodatku polski lektor, nie native speaker ,wyobrazasz to sobie ?
  • Anonim

nie.. :/ no to to juz przesada nadmierna.. dobrze ze mieszkam tam gdzie wieksza wiocha i wiekszy wybor :P
  • I!

W sumie nie wiem czy to tak drogo... Ja się uczę w 3 - osobowej grupie, czyli nie indywidualnie a wychodzi mi jak bym płaciła jakies 63 zł za 1,5 h. Raz byłam sama i było całkiem spoko, bo moja nauczycielka jest bardzo sympatyczna :)
  • Anonim

a kto Cie uczy ? Tzn. polska lektorka czy native speaker ? I jak dlugo sie uczysz ? Ciężko jest ?
  • I!

Uczy mnie Tajwanka. Wiesz co ucze sie niecaly miesiac a naprawde umiem juz duzo, poza tym ucze sie po angielsku. Nie jest ciezko. Ja osobiscie uwazam ze ten jezyk jest super. I nie jest trudny pod wzgledem gramatyki. Ale pod wzgledem wysluchania co do Ciebie mowia i malowania znakow... A tak - aprawde super!
  • Anonim

O , po anhgielsku ,też bym się chciała tak uczyć ....ech ,szkda, ze w Toruniu nie ma takiej mozliwosci :/ , jeszcze do tego polski lektor....ciekawe, czy on umie dobrze ten chiński :p
  • I!

Jak uczy to napewno! Przynajmniej powinien :)
    W sumie miałam szczescie z ta nasza nauczycielka i w ogole, ze sie ucze. Tylko nadal sie zastanawiam czy ja napewno chce isc na sinologie... Mam wrazenie, ze zbyt wczesnie zadecydowalam.
    Hm...
  • Anonim

Ja am zamiar skończyć najpierw moje studia, a pozniej moze sie wybiorę na sinologie...zobaczę ,jak się wszystko ulozy, ale narazie to chcialabym się chinskiego dla siebie uczyc :) ,a powiedz, co umiesz juz powiedziec/napisac po miesiącu nauki ?
  • I!

Więc tak... Ogolnie przedstawic sie, opowiedziec o sobie i moich zainteresowanich, sprzedawac, kupowac, liczyc, opowiedziec o rodzinie, okreslic polozenie danego przedmiotu, opisac pogode , zamowic jedzenie, kilkanascie panstw, nazwy kontynentow... No :) Jest tego duzo, ale nie ma co sie martwic bo jesli sie chce i przylozy do nauki to idzie naprawde latwo :)
    Chodze w soboty na 3 godzinki :)
    Acha i umiem jakies ... 30 (?) znakow malowac :)