Chorwacja [2313]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • godia

Jakie miejscowości polecacie na wakacje w tym pięknym kraju?? Ja byłam w Primosten... bardzo było miło. Tylko strasznie drogo!
  • caprica

pomimo iż w Chorwacji nie byłąm już od dwóch lat to i tak wspominam spędzone tam chwile bardzo dobrze. Polecam Kornaty, poza tym Split i wypsy Brač i Hvar...są piękne
  • Adra

Polecam Chorwacje;) zwiedziłam juz trochę Europy, gdyż uwielbiam podrozowac.. i uważam, że to jeden z najpiekniejszych krajow.. Polecam! Zwłaszcza jesli ktoś lubi nurkowac tak jak ja:)
  • kasia

ja polecam Makarską. tłum ludzi co prawda (w sumie jak wszedzie) ale urocze knajpki, tajemnicze zakątki na obrzezach miasteczka.. a jaka piekna promenada wzdluz portu!!
  • paoLa

jak na razie jeśli chodzi o Chorwację byłam nad samiutkim Adriatykiem i baardzo polecam! wysepki są fantastyczne! choć niektóre(czyt.Pag, Rab)troszkę drogie. a i nie należy zapominać o wodospadach na Krke. boskie!
  • Gadget

Krka jest fajne.. ale IMHO Plitwice ładniejsze... przynajmniej ze zdjęć tak wynika... w Plitwicach byłem; ]
  • Juan Arkadio Morales

Jak ktos chce namiar na fajowy domek to moge podac
  • Juan Arkadio Morales

Na wyspie RAB. Piaszczyste plaze, cudowne krajobrazy. C udaczne 10 dni tam spedzilem
  • Gadget

a na ile osób i jak daleko od morza? jak dalej niż 20 metrów to nie chcę; ]
    A
  • paoLa

zawsze mozesz nocowac na plazy :P cieplo, milo, morze szumi... bosko! sama bym chetnie spróbowala, ale nad Baltykiem zimno w nocy brr
  • Gadget

nad bałtykiem nie raz się nocowało :)
    a w Chorwacji byłoby trochę niewygodnie - te kamieniste plaże... :)
    A
  • Juan Arkadio Morales

Do morza 20 , moze 30 metrow
    jest to apartament na dole salon z lazienka i kuchnia, a na gorze lazienka i trzy sypialnie. Dwie z podwojnym lozkiem i jedna z pietrowym
    w sumie 6 osob. Ja placilem 54 euro za dobe. Bardzo mili ludzie. To jest interes rodzinny. Mozna sie targowac :)
  • What Would We Do Without You?

wakacje w chorwacji w zeszlym roku 6 raz tam.
    Polecamm jeszcze, bo Chorwacja bardzo szybko sie zmienia:
    1.Oczywiscie Dubrovnik ale nie na caly pobyt tylko na wycieczke1-2 dniowa
    2.Lovran- to plw. Istria od storny zatoki Kvarner; mozna miec mieszkanie w samym centrum starego miasta w kamienicy z XVII w.
    3.Brac
    4. Orebic + Korcula(tylko razem bo naprzeciwko)
    i jeszcze: Split, Rovinj, Krk, Opatija (ale stala sie ostatnio okropna: wszedzie same sklepy,gogo itp:D)
  • firebird

Polecam Bol ! plaża jak marzenie!
  • kasia

DUBROVNIK!! nie polecam jako zakwaterowanie (bo to w koncu zwykle miasto a my wyjezdzamy po to by byc z dala od wielkich cywilizacji..) ale jako obiekt do odwiedzenia! szczegolnie "stare miasto".. robi wrazenie: tes setki zakamarkow, miniaturowe uliczki, restauracyjki i miliony schodow!!! super!
  • wielkaT

ja polecam wszystkie campingi od Plitwic po Dubrovnik. chociaż najbardziej camping w Zadarze- niezła infrastruktura, piaszczysta plaża i jest co robić wieczorami w niedrogich knajpach na campingu oraz camping pod Dubrovnikiem, który kiedyś należał do żony Miloszevica (czy jak sie go pisze) - nad samym morzem, piękna (aczkolwiek kamienista) plaża, tysiące opuszconych hoteli, starych basenów itp. wszystko zniszczone po wojne. oczywiście miejsca dla namiotów piękne pośród drzew, sklep całkiem znośny, a co najważniejsze łazienki są piękne i czyściutkie :)
  • Anonim

ja polecam Korćulę... piękne miasto, walory przede wszystkim historyczne, typowe średniowieczne miasteczko, w centrum stara cerkiew oraz zamek, miasto leży na wyspie o tej samej nazwie, wśród Polaków popularny jest półwysep Peljesac, który dzieli od Korculi tylko nieduży odstęp zatoki... piękny widok z wody na miasto i jego mury obronne, romantyczne knajpki, imprezy, miasto wieczorami budzi się do życia :) Polecam
  • Łuk

Jesli ktos sie tam wybiera, to polecam wejsc na najwyższą górę, Dinare (1837 - o ile sie nie myle). Podejscie jest zaminowane, sporo niewybuchów jeszcze z wojny wiec lepiej nie zbaczac ze szlaku, ale widok ze szczytu jest przedni. szczyt oddalony jest chyba ze 200 km od morza, a (przy dobrej pogodzie) widac rozsiane na nim wysepki. Oprócz tego sama droga pod góre jest super, ale jak ktos chodzi po górach to wie o co chodzi. Polecam

A byłem na kampie pod trogirem. Olbrzymi, nie ma problemu z miejscami (a wpadlem tam w ciemno) i całkiem ladnie położony.
  • wielkaT

kamp taki gdzie ciężko dotrzeć bez mapy nawet do łazienek, przy plaży a w nocy odbywają się taneczne imprezki dla "dojrzałych"? :) chyba byłam na tym samym, albo chociaż podobnym, bo w chorwacji kampingów jak gzrybów po deszczu ... w bośni już z tym dużo gorzej; )
  • Łuk

Brzmi znajomo:) Ale tam to prawie wszystko tak wygląda. Szkoda że te plaze takie kamieniste...
    Był ktos z was na pikniku rybnym?
    Ja zaryzykowalem.
    *rejsik starą łódeczką
    *rakija z kapitanem ( z butelki po fancie)
    *winko i rybki tyle że starczylo na pare dni
    *sami wlosi którzy sie drą niemilosiernie:(
| |

co za kraj.... hmmmmm! to jest to! czekam do wakacji, by znów odwiedzić ten piękny zakątek świ...

Fotki

Miejsca grona (1)