-
Anonim
Czytałam ostatnio,że dobrze jest słuchac jakiejś przyjemnej muzyki wiec...ściągnełam sobie "kołysanki-utulanki" Grzegorza Turnała.
Naprawde polecam!!! Jak słucham,dzidzia się uspokaja a i potem bedzie pamietała melodie jak sie urodzi.Dodatkowym plusem jest to,że ja ucze się słów kołysanek już teraz :-)))) -
Anonim
ja jeszcze kupiłam taką książeczke z kołysankami (płyta i teksty) w empiku i jest super.....Już teraz usypiam moją malenka nimi i nawer sie usppkaja wiec mam nadzieje ze podziałaj a jak sie urodzi :) -
mgr Alex Gemini
-
Anonim
G.Turnał i M.Umer "Kołysanki utulanki"
a ta 2 to książeczka pod tytułem Kołysanki z wydawnictwa siedmioróg i w środku jest płytka -
-
Anonim
http://www.turnau.com.pl/kolysanki....
to jest stronka z opisem płyty którą wydał Grzegorz Turnau z Magda Umer.Są tam też słowa kołysanek.
Lili ja myslę ze nasze dzidzie napewno beda pamietały... :-)) -
Anonim
moja Julka lubi jak jej śpiewam nawet jesli czasem fałszuje......zauważyłam że jak jej śpiewam to jest taka spokojna a jak tylko przestaje to uderza tymi swoimi małymi nózkami w mój brzuch....... -
Anonim
Tak jest, to prawda. Moja też się uspokaja. Zawsze uwielbiałam śpiewać. Żałuję, że zrezygnowałam po pierwszym roku ze studiów muzycznych. Ale swoje umiejętności wokalne szkoliłam prywatnie, co teraz się przyda jak najbardziej.;)Zbieram kołysanki i śpiewam bardzo dużo. -
Anonim
Dorka a czytasz swojemu maleństwu bajki? Ja zaczełam jej bajki czytać i wiesz ona to strasznie lubi......... -
Anonim
Czytam...chociaż niektóre osoby uważaja,że siedzę w domku i mi się nudzi...ale ja tak nie uważam!
Znalazłam stare basnie Andersena i braci Grimm,codziennie czytam jedną bajkę :-)))
Zauważyłam że dzidzia bardzo to lubi i to jest dla mnie najważniejsze :-)
-
Anonim
ja czytam to samo :))))
Nie słuchaj innych nie znają sie dzieci musza czuc ze sa kochane i ze sie je oczekuje........jak sie z nimi rozmawia, czyta im bajki, spiewa to one czuja nasza miłosc i zainteresowanie........mój maz zawsze całuje mój brzucho i rozmawia z nasza Julka to jest takie nieziemskie.......... -
Anonim
Ja też uwielbiam te chwile kiedy mój mąż "bawi" się z brzusiem...to takie słodkie!
Znalazłam jeszcze coś ciekawego...dla bobasków które się już urodzą.
Czytałam o tym że jest specjalnie przygotowana płyta dla maluszków po angielsku.Autorka pisze ze są to spokojne piosenki i dzidzia przyswaja sobie wyrazy...
Narazie sciągam sobie z emula tą płytkę i zobaczę co to takiego...Ciekawe :-))) -
Anonim
-
Anonim
Juz ja mam! Jest super!Proste słowa w każdej piosence...bardzo przyjemne i spokojne.
Jest jedna piosenka gdzie kobitka spiewa o częsciach twarzy(np.: tutaj jest mój nos) wiec możesz spiewac i pokazywac dziecku, wtedy będzie rozumiało słowa.
Myslę,że takie zabawy z dzieckiem to fajna sprawa!Napewno lepsza niż siedzenie całymi dniami przed telewizorem :-)))
-
Anonim
Helen Doron - English for infants (Angielski dla niemowląt)
Metoda Helen Doron oparta jest na naturalnym sposobie przyswajania języka ojczystego: dziecko zaczyna uczyć się własnego języka w dniu urodzin.
Początkowo dziecko słyszy wyrazy, ale ich nie rozumie. Stopniowo rodzice pomagają mu uchwycić znaczenie już przyswojonych dźwięków, po czym ściskają je, całują i chwalą za każdym razem, gdy wypowie jakieś słowo lub wykaże zrozumienie.
Helen Doron Early English naśladuje ten naturalny proces, nauczając języka angielskiego w taki sposób, w jaki dziecko poznaje język ojczysty. Materiały opracowane w tym celu przez Helen Doron są rezultatem jej wieloletniej pracy z najmłodszymi. Dziecko wielokrotnie słyszy materiał nagrany na kasetach, nie zwracając nań większej uwagi i nie próbując go zrozumieć. Po pewnym czasie okazuje się, że dźwięki, słowa oraz struktury zdaniowe języka są dziecku znajome...
TO JEST STRONKA GDZIE MOŻNA SOBIE SCIĄGNĄĆ:
http://www.osloskop.net/r/_20.html
-
Anonim
-
Rusałka i Lza w oku
-
Anonim
Witaj Witaj :-))
jak najedziesz na link otworzy sie stronka Osloskopa-tam znajdziesz opis + linka do tego pliku (jest zdjecie bobaska) pod calym opisem jest kolejny link.
Jest to link do pobierania na Emule.
Jesli masz Emule to ten link kopiujesz do "narzedzi" (bezposrednie pobieranie) NO I ZASYSA :-))
Jesli Ci sie nie uda to daj znac a zapakuje ten plik i wysle Ci go na poczte :-) -
Anonim
Hej kochana jak możesz to wyślij mi ten angielski bo mi ten Emule wogule nie chce chodzić.
Jak masz jeszcze coś fajnego to tez mi możesz przesłać.
Adres Ci wysyłam w wiadomości;) -
Anonim
-
Marzena })i({ Oskar