Cień wiatru [645]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

W Empiku na pewno kupisz :) Nie wiem jak w innych księgarnaich.
  • AntimadridistA

w empiku sa od 12. tak jak juz bylo o tym pisane wyzej.
  • Anonim

Również już mam :]

Jestem na 145 stronie, na razie w porządku, Zafonowy klimat, nie da się ukryć. Jak skończę, napiszę, jakie wrażenia :]
  • anne mai

spodziewałam się czegoś więcej.
    co prawda Zafon nadal trzyma poziom ale "grze" do "cienia" trochę brakuje. przebrnęłam szybko, łatwo, przyjemnie i niestety bez większych emocji...
  • Anonim

dwa upojne i wciągające wieczory i 360 stron pękło :D jeżeli coś się Zafonowi udaje, to na pewno sprawić, że żyję jego opowieścią nawet, gdy jestem daleko od niej (w pracy :D) wciągnęłam się w klimat i losy bohatera...
    może drobne rozczarowanie, że książka momencikami jest naiwna, ale te małe zgrzyty nie przeszkadzają gnać przez fabułę z zapartym tchem i postanowieniami "jeszcze tylko jedna strona, jeszcze tylko jeden rozdział" :D
  • Agnieszka

ja już zamówiłam-czekam aż przyjdzie paczka; ) jak przeczytam, to dam znać.
  • Anonim

Czyta się fantastycznie :) Zafon potrafi mnie wciągnąć w opowieść i przede wszystkim za to książka ma u mnie wielki plus. Gdybym mogła, to usiadłabym z nią jednej nocy i przeczytała całą, ale może to i dobrze, że nie mogę :)

"Gra anioła" jest w pewnych momentach podobna do "Cienia wiatru" - pewne motywy się powtarzają, ale to nie zmienia faktu, że często Zafon zaskakuje. Nie znam jeszcze zakończenia, ale naprawdę mi się podoba :)
  • Anuś :)

Wiedziałam, że dorwę te książkę, to nie będę w stanie się uczyć. Notatki do koła są jak wyrzut sumienia :D
    Czyta mi się bosko, równie dobrze jak "Cień...", ale porównam, jak już skończę (a biorąc pod uwagę, że mnie niesamowicie wciąga, nastąpi to niedługo:)
  • Dill

Jak to jest z tym początkiem pisania przez Davida? Zaczął w wieku 17 lat, minęło 365 dni i miesiąc po 20 urodzinach dostał propozycję napisania powieści? Nie trzyma się kupy albo tłumacze zrobili błąd. Może miał 19 lat jak zaczął pisać do gazety.
  • ف ي ح ف

Stoi na regaliku,czeka na właściwy moment.
    Ale myśle że nadejdzie on niebawem.
  • Zakochana w Jego uśmiechu:)

No kurde! Korci mnie, żeby sobie kupić. Normalnie.. Kurde! Chyba to zrobię. Nie wiem. Pomocy!
  • ف ي ح ف

No miałem to samo,a teraz mnie korci żeby zacząć czytać; ]
  • Agnieszka

dziś mi przysłali... no, to zaczynam! :)
  • Anonim

ehh gdyby nie matura...
  • AntimadridistA

co masz na mysli?
  • Anonim

to, że gdyby nie brak czasu spowodowany maturą mogłabym przeczytać "Gre Anioła"
  • AntimadridistA

to kiedy ty masz tę maturę jeśli w listopadzie nie masz czasu na przeczytanie książki? :|
  • Anonim

Czasem punkt widzenia innych ludzi jest zadziwiający:) a już najbardziej mnie zadziwia fakt, że niektórzy ludzie potrafią wszystko wiedzieć najlepiej nawet zupełnie nie znając drugiej osoby ani nie wiedząc co robi/na co ma czas/czym sie zajmuje. I na dodatek jeszcze potrafi tego kogoś skrytykować [bo nie wiem co innego może znaczyć ":|" ].
  • AntimadridistA

po prostu się zdziwiłem, że wytłumaczeniem jest matura :] nie znam człowieka, który w listopadzie przygotowuje się do niej na tyle zaawansowanie, że nie ma czasu (1-2 dni?) na przeczytanie książki, na którą czekał x czasu. żadna krytyka :) nie znam cię i nie wiem czym się zajmujesz/na co masz czas - to prawda - ale napisałaś tylko o maturze więc do niej się odniosłem :P
  • natalia

Mysle <soleil>, ze kolezanka nie chciala Cie w zaden sposob obrazic.. wiec nie potrzebnie sie tak oburzasz.

Ale wracajac do tematu- "Gra Aniola" jak mozna sie bylo spodziewac napisana w sposob cudowny i niezwykle wciagajacy, podobnie jak "Cien wiatru". Takze radze kazdemu, aby znalazl troche wolnego czasu i przeczytal, bo warto;)
| |

Grono wszystkich miłościków i wielbicieli książki C.R. Zafon'a :)

Fotki

Miejsca grona (0)