-
Magda
Moim zdaniem piękna, ujmująca, inteligenta i tajemnicza... Nic dodać nic ująć. -
Anonim
-
Ostra
Książka po prostu super ! Ciocia kupiła ją i mi pokazała. Okłądka ciekawa ale myślałam sobie" pewnie ow ojnie-to nie dla mnie". Miło się rozczarowałam. Ksiazka wciągneła mnie, ale szkoda, że taka krótka:( -
Anonim
wiecie że w Hiszpani sprzedano poad milion egzemplarzy tej książki??
U nas ponad 90000 mało nie?? ale u nas bardzo mało ludzi czyta:( w moim otoczeniu(jesli chodzi o moich rówieśników) tylko nieliczni lubią czytać książki :( -
-
Ostra
Bo to jest chyba Hiszpańska książka, a wiem, że tak dużo jej sprzedali bo z tyłu jest napisane. No Polacy mało czytają, ale wiesz książki wcale nie są tanie. Niestety :/ -
Anonim
wiem że nie są tanie :-( ale są jeszcze biblioteki... pozatym można pożyczyć od znajomych.. o ile oni coś czytają :-( -
Ostra
No tak ja mieszkam we Wrocławiu i jestem zapisana do biblioteki, ale wątpie żeby ta ksiazka była:/ No ale ja ją przeczytałam i nie mam się o co martwić. Moi znajomi nieczytają ksiazek oni wolą wydac to na jakieś balety czy inne :/ -
boso_biegnaca_po_deszczu
Polacy malo czytaja??? Chyba powinnam sie oburzyc....Ja czytam non stop!! A co do "Cienia wiatru"..natknelam sie na ta ksiazke< w sumie ktos mi ja podsunal> stosunkowo niedawno. Jest to skarbnica zlotych mysli..trzeba tylko uwaznie czytac polecam -
Anonim
nio wkażdej regule są wyjątki nie?? ale fakt jest faktem że coraz mniej ludzi czyta ksiązki wypiera to komputer i telewizja!!! Ja też dużo czytam...choć nie tyle co bym chciała bo czas mi na to nie pozwala :-( -
Ostra
No ja też dużo czytam prawie cały czas, no ale ja niewidze wśród moich koleżanek ze szkoły takiego zainteresowania. -
boso_biegnaca_po_deszczu
to smutne co piszesz, ale....prawdziwe niestety. Moze czas sie zastanowic dlaczego tak sie dzieje???? Ludzie staja sie wtornymi analfabetami? Cofaja sie w rozwoju? Nie sa żadni wiedzy? A moze sa po prostu leniwi???
pozdrawiam -
Anonim
to nie bierze sięzlenistwa....kiedyś ludzie więcej czytali bo to była ich rozrywka... nie mieli telewizora w którymożna się po gapić, telefonu przez który można godzinami rozmawiać(chcoc ja bym tak nie umiała) nio i komputerka przed którym siedisz i nic nie robisz!! a właściwie mogłabyś poczytać książkę nie nawet teraz(przynajmniej tak jest teraz w moim przypadku) nio... to są te powody.. nio i ceny książek które niestety wzrosną w 2007r bo bedzie wyższy podatek na książke!! Uroki wkroczenia do UE... -
boso_biegnaca_po_deszczu
telewizor telewizorem , komputer komputerem itp. Rozumiem ze to efekt tego ze ludzie sie rozwijaja itp ale dlaczego zamieniac nawet to co dobre i potrzebne na cos innego??
Co do cen ksiazek..rzeczywiscie sa coraz wyzsze:(
pozdrawiam -
Ostra
No niestety macie racje Polak myśli " po co mam czytać książźke(np. besceler) poczekam , nakręcą film to sobie oglądne" No ale jak ksiażki podrożeją to fajnie będzie nie dosć, że nikt ich prawie niekupuje i żeby ich jeszcze bardziej zniechecic to poodnoszą ceny. Nie ma co UE jest BOSKA! -
KAĆA
cześć :)
Cień pożyczyłąm od koleżanki FANTASTYCZNA książk. To fakt książki coraz droższe :(( ale tą to będę musiała kiedyś zakupić do swojej bibloteczki :)) pochłoneła mnie bez końca. Macie racje ludzie gdy mają wybór cały dzień czytania książki albo gora dwie godziny przed telewizorem ( bo tyle mniej wiecej trwa streszczenie dobrej książki w wersji filmowej) wybierają szybszy wariant. pozdrawiam :D -
Anonim
-
Ostra
-
kobieta prasująca
Jest conajmniej dobra... Niestety kolega ją ode mnie pożyczył i wylądowała w błotnistej kałuży... Coś mi mówi, że jej nie odzyskam... :| -
Ostra
-
kasia
ja sie zbieram, zeby przeczytac. ale sa ferie. wiec pozniej cos napisze ciekawego :)