-
osama
w ramach reanimacji grona chcialbym zarzucic nowy temat.
Czy macie jakies typy na rownie zajebista muzyka w podobnym klimacie.
Np, godny polecenia jest Bonobo, koles robi niesamowite konstrukcje z tego dzwieku... -
Anonim
o właśnie.ja też byłabym chętna na coś w tym stylu bo mi już cinematic nie starcza:)
coś takiego "ciepłego" nie znam sie na terminologii muzycznej wiec sorry ale cinematic wydaje mi sie takie ciepłe i przytulne -
muki
fakt bonobo jest spoko, ale, jak dla mnie, to raczej nie jest w klimacie cinematików...
w stajni ninjatunów można znaleźć polskiego Skalpel-a no i jest jeszcze takie coś jak Ammoncontact, słuchałem tylko rm-ów ze strony nindżów i brzmi doskonale!
tak w ogóle to witam wszystkich, właśnie pojawiłem się w gronie no i jest tu całkiem fajnie! -
osama
salpel, no rzeczywiscie fajny jest, ja bym go zdefiniowal jako lagodny jazzik. jest taki utwor just arrived from poland, uczylem sie z nim pronunsa na rozmowy z menadzerami :) :) ! -
-
Anonim
Ammoncontact jakos mi nie podchodzi już wole Herbaliser.Ale dobry skalpel nie jest zły:)właśnie sobie słucham i co rusz sie nie moge nadziwić,że to jest nasze -
osama
-
gregos
eric truffaz , ESBJÖRN SVENSSON TRIO - Strange Place For Snow ..bardzo fajne.. -
karo
ooo Eric Truffaz jest pierszoklaśny!!
a Amon Tobin padł był już? a Bonobo? a Jaga Jazzist? a Skalpel? a Forest Mighty Black? (np "Fresh in mind" albo "little princess"-polecam) a U2? (żart :-> )
a Robotobiboka znacie? -
Anonim
Znamy:) ale nie lubie Robotobiboka za to,że się wypowiedzieli w jednym z wywiadów cytuje z pamięci,że nie podoba im się muzyka do man with a movie camera czyli tego filmu.Powiedzieli,że cinematic orchestra zrobiła przesłodzoną muzykę i oni by to lepiej zrobili. -
gregos
-
osama
a stara groove armada?
(PS polecam grono, kture jak narazie cienko przedzie :) :) ) -
Anonim
-
gregos
a pamietacie taka plyte z Machiny - melancholia?? tam byly niezle kawalki...około skalpelowe :) -
gregos
Buck, Cichy, Noon and Thunder, The Listeners,
to noon, Thunder, z tej plyty.. jesli ktos chce moge cos przeslac na mejl. -
osama
-
Anonim
Przede wszystkim jako nowy na forum witam. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to to, że za bardzo skupiliście się na rzeczach z Ninja Tune, które mniej lub bardziej pasują do TCO. Polecam zbadanie The Dining Rooms ze Schemy, a także zapoznanie się z twórczością panów takich jak Jon Kennedy, Mawglee, Arkestra One, Hint (to akurat też ninja ale nikt nie wspomniał), Nostalgia 77. Jaga Jazzist bym absolutnie nie porównał z TCO, ewentualnie przybliżona może być twórczość solowa Larsa Horntvetha (Pooka - bardzo zacny album). Może jeszcze Medeski, Martin & Wood, chociaż i tak generalnie jestem zdania, że drugiej takiej kapeli jak Cinematic nie ma i dobrze, że nie ma. Dzięki temu są niepowtarzalni.
Piona -
NatalkaZBębnemWalkaNaJamajca
Rzczeczywiście EST jest ciekawy..polecam Super Numeri oraz trochę folku: Hedningardna, Tuatara, Tsuumi, niech będzie również czeska Iva Bittova i może Jocelyn Pook...Skalpel a i owszem. Boozoo Bajou również -
osama
-
NatalkaZBębnemWalkaNaJamajca
Hmmm właściwie to z Tsuumi i Hedningardną przesadziłam,ale za to polecam polski zespół Pink Freud:) -
Anonim
Pink Freud tak, zwłaszcza za to co zrobili na Sorry Music Polska, ale jestem zdania iż od poziomu TCO dzieli ich jeszcze znaczna droga, zwłaszcza że nie wykorzystują do końca swoich okazji na promocję (mam tu na myśli np. odwołanie supportów na koncertach Jaga Jazzist - 3 koncerty, w Holandii bodajże, zwłaszcza że jazz najlepiej promuje się na żywo: patrz - Jaga Jazzist). Jednak z polskich propozycji Freudzi są u mnie w ścisłej czołówce.