-
Ponieważ, jak widać, często coś gubimy w Cynamonie (Mojej branzoletki Kenetha Cole'a do dziś nie odnalazłem :( - przyp. autora) zakładam jeden ogólny wątek, w którym można o takich rzeczach pisać i liczyć na uczciwość współbawiących się z nami. W przypadku zaistnienia takowego zdarzenia niezbędna wydaje się podanie daty, przybliżonej godziny i miejsca zagubienia oraz możliwie dokładny opis przedmiotu, którego szukamy. Jako prawnik proponuję (niech każdy sam zdecyduje), zgodnie z Kodeksem Cywilnym wziąć również pod uwagę Art. 186 KC w brzmieniu:
[Znaleźne] Znalazca, który uczynił zadość swoim obowiązkom, może żądać znaleźnego w wysokości jednej dziesiątej wartości rzeczy, jeżeli zgłosił swe roszczenie najpóźniej w chwili wydania rzeczy osobie uprawnionej do odbioru.
Z doświadczenia wiem, że wspomnienie o 'znaleźnym' często pomaga. Jest nas tutaj już 2000 osób i głęboko wierzę i chciałbym, aby znakomita większość była uczciwa.
Jednocześnie kasuję wszystkie inne wątki dotyczące przeróżnych wcześniejszych zgub.
P.S. Jeżeli uda się Wam coś odnaleźć - dajcie znać.
Powodzenia - Moderator -
Anonim
5.10 (piątek) zgubiłem czarny płaszcz Mexx'a. W zamian za to mam czarny, damski płaszcz Zary. -
Anonim
-
aSIa
-
-
Sierżant
wczoraj zostawilem przez przypadek parasolkę, czarną, z drewniana raczka, w szatni... -
Anonim
-
Anonim
w Sb znalazlem pek kluczy do domu na podlodze. oddalem kelnerce. powodzenia gapciu :) -
Wiktoria
-
Wiktoria
właśnie się dowiedziałam, że po sobotniej imprezie cały czas wisi czarny płaszcz Zara, więc prawdopodobnie ktoś założył mój i zostawił swój. Bardzo proszę o uświadomienie posiadacza mego płaszcza. Mam nadzieję, że ta osoba korzysta z tego grona. -
Anonim
Ja z kolei wróciłam bez szarego bolerka,również z sobotniej imprezy(27.10.).Z oczu stracłam je ok.4 rano.Szczęśliwego znalazcę proszę o kontakt. -
Anonim
Ja mam pytanie do Asi nie na temat, co to jest bolerka? :P
Tak z ciekawości pytam. :)
No i oczywiście życze ci abyś znalazła zgube. -
Anonim
"bolerko" (napisalam ze wrocilam bez bolerka) popelnilam blad??
jesli tak to przepraszam.
a w ramach wyjasnienia,wyglada jak krotki zakiet(najczesciej siega do zeber)moje bolerko mialo rekaw 3/4. -
Anonim
-
Anonim
Witam, w sobote (właściwie w niedziele rano) niestety straciłam portwel w cinamonie.
Gdyby ktokolwiek znalazł, to błagam o kontakt!!
z góry dzięki
ps. założyłam nowy wątek, przepraszam, ale dopiero teraz zobaczyłam ten... -
Anonim
-
Anonim
-
Kristoff
>Tomi napisał
>5.10 (piątek) zgubiłem czarny płaszcz Mexx'a. W zamian za
>to mam czarny, damski płaszcz Zary.
hahahahah :)
Ja "zgubiłem" wczoraj 200 zeta w okolicy baru :)))) są szanse na zwrot?
:-P -
Anonim
nie sadzę:)
moje bolerko się nie znalazło,a za nie przecież nie można kupić drinka:)
i współczuję straty 200zl. -
ناتيا
skad ja to znam.. ja stowe zgubilam.. kosmetyki . klucze i pare innych drobiazgow.. -
Anonim
hmmm ja zgubilam bluzke w piatek czarna w biale napisy
czy ktos znalazl cos podobnego???
- Przeglądaj grona w kategorii Kluby i Dyskoteki
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne