-
Anonim
Jeżeli ktoś zapisał się na zajęcia z wfu w tym semestrze i nie chodził, bo uzyskał w sekretariacie info, że obowiązują tylko 2 semestry powinniście jak najszybciej złożyć podanie o wyrejestrowanie.
Podanie można znaleźc na usosie, odnosi się do paragrafu 17 itd. Takie podanie wypełniamy, drukujemy i zanosimy do sekretariatu. Do piątku jest szansa na odzyskanie żetonów i tym samym uniknięcie wpisu nzal zanim wystawiona zostanie ocena.
Możliwe, że będzie konieczna wyprawa do studium wf po zgodę dyrektora bo ciągle zmieniają zasady.
Według uchwały UW każdy student który rozpoczął studia od października 2006 musi zaliczać 4 wfy, natomiast kolegium twierdzi że 2. W studium wfu również mówią,że 4 i próbują wyjaśnić sprawę z naszym super sekretariatem.
Moim zdaniem należy złożyć petycję z podpisami studentów, żeby władze kolegium wydały pisemne oświadczenie w sprawie wf. Nie mam zamiaru ciągle chodzić z podaniami i zastanawiać się, kto ma rację; ( -
Magda
hej, mam taki sam problem. Podanie mam zamiar zanieść do studium wf w czwartek, bo wtedy ma tam dyżur pani ds. studenckich. Mam nadzieje ze rozpatrzą.... pozytywnie... :) co do petycji, jestem za :) -
Anonim
codziennie 10-14 jest bardzo miła Pani w sekcji studenckiej, które załatwia podpis dyrektora od ręki
mówiła,że zmieniła się kolejność i mamy najpierw iść do naszego sekretariatu
lepiej załatwiać jak najwcześniej -
Magda
dzięki :) czyli jutro też będzie, tak? Możesz mi napisać, gdzie dokładnie jest ta Pani? tzn, na Banacha, tak? tylko w którym pokoju? Podanie już mam i podpis z naszego kolegium tez. -
-
Catherrine
i'm confused...
jezeli przed zakonczeniem rejestracji na poczatku sem sie wypisalam z wfu i mam zaliczone 3 sem to tez mam skladac jakies podanie czy to dotyczy tylko tej drugiej kwestii? o_O -
Magda
myślę, że to dot. tylko tej drugiej kwestii...jak sie wypisalas, to wszystko ok. Bo z tego co wiem, obowiązują nas 2 semestry jednak. My sie nie wypisalysmy, i mamy nzal :/ i problemy przez to wlasnie. -
Merrique
Kasia, ja tez tak zrobilam, zwrocilo mi zetony i nie ma po tym wfie sladu w usosie, wiec nie ma zadnego problemu :)
A tak w ogole, w regulaminie gdzies tam jest ze student uw ma prawo w ciagu toku studiow bez zadnych konsekwencji jeden raz nie wypisac sie z zajec i nie chodzic na nie. -
Merrique
WAŻNE: student ma obowiązek zaliczyć wszystkie zajęcia, na
które się zapisał z wyłączeniem przypadku opisanego w § 17 pkt 7
Regulaminu Studiów na Uniwersytecie Warszawskim o brzmieniu:
„Student studiów pierwszego stopnia oraz student studiów drugiego stopnia ma prawo w trakcie trwania studiów do jednokrotnej rezygnacji z zajęć, na które się zapisał. Studentowi jednolitych studiów magisterskich prawo to przysługuje dwa razy
w trakcie trwania studiów.”
Mysle, ze nie dotyczy to wyrejestrowania w drugiej turze, tylko wlasnie takiego niechodzenia na zajecia na ktore jest sie zapisanym. -
Anonim
nie pamiętam nr pokoju ale na drzwiach jest napisane między innymi usos
na Banacha 1 piętro -
Magda
-
m
nie wiem czy nadal tak jest ale ja w trakcie studiowania na ukknja zapisywalam sie na wf 4 razy, z czego 2 nie zaliczylam (po prostu nie chcialo mi sie chodzic) i dopiero na 3cim roku wzielam sie za to. i te wpisane nzal nie miały zadnego wpływu na studiowanie, nie wiem, moze teraz jest inaczej -
Falscher Jasmin
ja właśnie też w tym semestrze nie zaliczyłam z powodu niechodzenia. olać żetony, w najgorszym razie dokupię, ale czy mogą mi przez to niezaliczyć semestru? wyraźnie jest napisane, że wf trzeba zaliczyć do końca drugiego roku włącznie, a ja jestem dopiero na pierwszym. czy ktoś wie jak to jest z tymi reperkusjami ? :( -
Destinka
Pozwolę sobie odświeżyć wątek, gdyż bardzo zależy mi na informacji czy ktoś z Was bez problemu zaliczał wf na 3 roku? Przez własną głupotę będę miała wyrobiony tylko 1 semestr wf, a z tego co mi wiadomo to trzeba wyrobić 4 do końca 2 roku :/