College UKKNJA [788]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Piotrekk

Witam. Na studia dopiero za rok sie wybieram, ale mam dylemat i mam nadzieję że będziecie mi jakoś w stanie pomóc; p
    Jako, że chciałbym w przyszłości być nauczycielem dwóch języków, co jest lepsze ILS czy UKKNJA z drugą specjalizacją? Wiem, że ILS to raczej do tłumaczeń ale macie jakichś znajomych na Lingwistyce, może specjalizacja nauczycielska nie jest tam zła? Czy im sie podoba?
    Czy może jednak lepszy Wasz Ukknja :)? Czy po zrobieniu na UKKNJA drugiej specjalizacji (z francuskiego) to jak to wyglada na dyplomie? 1 dyplom czy 2 oddzielne?
    Chodzi mi przede wszystkim o poziom i ludzi. Im wyższy poziom tym lepiej (choć czasem tez przez to większy zapier***el) i jęsli jeszcze do tego ludzie fajni to super, więc ILS czy College??? :)
  • Piotrekk

A i jeszcze mam pytanie dot. poziomu drugiego języka (z drugiej specjalizacji) na kolegium, czy jest to poziom porównywalny do startowego angielskiego na UKKNJA? Czy jest niższy lub może dużo niższy? Dziękuję za wszelaką pomoc i odpowiedz; p
  • -ag-

ogólnie to jest bardzo mało chetnych na dodatkowe spec. i przez to rzadko sa uruchamiane. ja bylam na spec z niemca,ale tylko przez jeden semestr-ogólnie poziom był niski a pozniej jeszcze wprowadzili opłaty.
  • Katka

a w tym roku druga specjalizacja z niemieckiego w ogóle nie ruszyła

generalnie kolegium jako szkoła dla przyszłego nauczyciela - bardzo polecam! ale raczej w kwestii jednego języka.
  • BaSiA

a ja polecam w kwestii obu;)
    jestem absolwentka ang z niemiecka spec, poziom oraz ciekawosc zajec w obu kolegiach oceniam bardzo dobrze, towarzysko tez jest moim zdaniem fajnie choc chyba bardziej wyluzowani sa ludzie niz np na lingwistyce;) przynajmniej za moich czasow tak bylo:)
  • Piotrekk

Właśnie boje się, że druga grupa nie zostanie rozpoczęta ze względu na małe zainteresowanie... A jak wygląda dyplom na ukknja z drugą specjalizacją? Dwa oddzielne tak jakbym ukończył obydwa kolegia? czy jeden ze wzmianką o drugiej specjalizacji?
  • BaSiA

jeden dyplom ale obie secjalizacje sa wymienione na rowni, o ile sie orientuje ztym dyplomem mozna isc np na magisterke na kjs czy lingwistyke no bo jest to licencjat z zakresu 2 jezykow...
  • Czmielik

Jak możesz to skąłdaj na LS lub TS.
    Druga specjalizacja tutaj jest niepewna. Wydaje mi się, że druga specjalizacja -język angielski ma większe szanse na "ruszenie". Tak było w tym roku, ang ruszył tylko.
  • Vill

Ktos się w ogóle orientuje które specjalizacje ruszyły w tym roku? Przede wszystkim ciekawa jestem czy francuska poszła.
  • vi

a jest możliwość zapisania się na język włoski w ramach drugiej specjalizacji? i gdzieś wyczytałam, że się za nią płaci... czy to prawda? jesli tak, to ile?
| |

Uniwersyteckie Kolegium Kształcenia Nauczycieli Języka Angielskiego UW.

Uniwersytet Warszawski

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)