-
Selkie
Cześć,
z racji tego, że do Warszawy mam dość daleko, chciałabym złożyć wniosek o przyznanie mi miejsca w akademiku na najbliższy rok 2010/2011 razem z dokumentami potwierdzającymi chęć studiowania.
W związku z tym mam pytanie, jakie konkretnie dokumenty trzeba tam dostarczyć? Przeglądałam już kilka stron, ale na każdej piszą co innego. Staralam sie też przekopać przez "Regulamin ustalania wysokości, przyznawania i wypłacania świadczeń pomocy materialnej dla studentów Uniwersytetu Warszawskiego", ale tam nie ma słowa o akademikach, a są niebotycznie długie listy różnych dziwnych dokumentów. Może ktoś z doświadczenia mi doradzi, co trzeba dostarczyć oprócz:
- zaświadczenia z Urzędu Skarbowego rodziców o ich dochodach
- dokumentu z PKS jaką mam odległość z domu do Warszawy
- oświadczenie o nieposiadaniu dochodów nieopodatkowanych
- zaświadczenia ze szkół rodzeństwa, że tam uczęszczają
- podania o przyznanie miejsca w akademiku?
Z góry dziękuję za pomoc, bo sama już naprawdę się gubię, a nie będę w stanie przyjechać jeszcze raz do Warszawy, gdyby okazało się, że czegoś mi brakuje w dokumentach. Czy mam dostarczyć oswiadczenie o nieposiadaniu dochodów przeze mnie? Czy te wszystkie formalności załatwia się na miejscu na Nowym Świecie tam, gdzie będę dostarczać potwierdzenie, że chcę studiować?