Ciąża, poród i maluszki :) [3813]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Eska mama Jasia i Tosi

Witajcie.
    Moja fasolka przyjdzie na swiat w kwietniu 2007, czy ktoras z Was tez ma taki termin ???
    Serdecznie pozdrawiam :)
  • Anonim

Ojej, ale ten czas leci!Już są kwietniówki 2007!Ja jestem mamą z kwietnia 2006. Eska, na kiedy masz termin? Przepraszam, że piszę nie na temat, ale jak widzę ten miesiąc, to tak mi się kojarzy z moją córcią, szpitalem, porodem...Ale ten czas leci...
  • Eska mama Jasia i Tosi

Wstepnie na 15, ale mysle ze sie to pewnie jeszcze zmieni...
    Chyba chcialabym byka zodiakalnego; ]
    tak naprawde to nie ma znaczenia, ale tak sie z mezem smiejemy z fasolki naszej malej - Ty baranie jeden; ]
  • Anonim

Ja miałam termin na 23.04., a urodziłam 26.04. Też chcieliśmy Byczka, mój mąż jest spod tego znaku i uważa, że to najlepszy zodiak;)))Mała urodziła się już w znaku Byka. Kto wie, bardzo możliwe, że u Ciebie też będzie Byczek;)Życzę dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa.
  • Eska mama Jasia i Tosi

Oboje dziekujemy :) Dzis nasza lekarka ogolna kazala nam sie cieszyc i niczym glowy nie zamartwiac :) Wiec sie cieszymy, jemy i tyjemy; ]
  • Anonim

I tak trzymaj!!!Dużo zdrówka życzę Tobie i maleństwu.
  • Eska mama Jasia i Tosi

Jutro juz zaczynamy 10 tydzien z Fasola :)
    Mam wciaz nadzieje, ze na kwiecien nie bedziemy tylko my i czekamy na inne ciezarowki z tym terminem :)
    Pozdrowienia :)
  • Anonim

dziewczyny!!!!
    mam do sprzedania łóżeczko klupś model ewelina z szufladą i wyjmowanymi 2 szczebelkami!!!!chciałab ym się go pozbyc jak najszybciej bo mamy bardzo małe mieszkanko i mało miejsca a mój synek i tak śpi w dużym łózku.łóżeczko było uzywane tylko 5 miesięcy, jest w stanie bardzo dobrym. dorzucam materac kokosowy gratis, praktycznie nowy, bo obłożony był ceratką także nie był ubrudzony!!!!moze ktoś jeszcze nie kupił i potrzebne mu bedzie. aha dodam jescze ze kolor teak!!!!!!!
  • Monia M

Witam!

To ja kolejna kwietniowa ciężarówka :)
    Termin "wstępny" 13 kwietnia.
    Też chciałabym żeby był byczek, ale chyba do byczka to nam daleko :)

Pozdrowionka :)
  • Eska mama Jasia i Tosi

Kochana :) Dzieli nas jeden dzien, bo ja mam 12 kwietnia :)
    Jak sie czujesz ? Jak Fasolka ? I jak badania ?
    Ja robie sie powoli smoczyca; ) brzuch mi rosnie; )

Trzymaj sie cieplo :)
  • Monia M

Witam ponownie :)
    w tej chwili czuję się już całkiem nieźle, ale najlepiej nie było :(
    Teraz to już tylko te poranne mdłości mi dokuczają...
    Fasolka rośnie... brzuszek też mi się już zaokrągla... słyszałam serduszko :) niesamowite uczucie :)
    no cóż jeżeli chodzi o badania to ja dopiero w przyszłym tygodniu ze wszystkim startuję,
    do tej pory robiłam trochę inne badania takie dla "nietypowych ciąż" dla tych zagrożonych.
    Teraz gdy wszystko się już unormowało mogę działać dalej, zmieniłam lekarza i mam nadzieję, że nowy odpowiednio mnie poprowadzi :)

Eska a Ty w którym tygodniu robiłaś toksoplazmozę ?

Pozdrawiam Ciebie i fasolkę.
  • Eska mama Jasia i Tosi

Witaj Moniko :)
    Jutro rano idziemy na USG by zobaczyc Fasolke :) Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Bardzo mi przykro z powodu problemow z ciaza, mam nadzieje, ze wszystko juz do kwietnia bedzie dobrze.! Ja balam sie plamien, ale Bogu dzieki nie mam. To co nas dreczy to straszna anemia, ale mamy nadzieje ja pokonac.
    Mialam badania krwi, moczu, badania na glukoze. Tydzien temu mialam robiona cytologie [ wyniki za tydzien, czy dwa], dostalam znow skierowanie na badania krwi i moczu, WR i wlasnie na Toxoplazmoze i rozyczke. Na grupe krwi tez, na zelazo w zwiazku z silna anemia.
    W tym tygodniu chyba zrobie te badania.
    Jak to napisala jedna z moich znajomych - wygladam juz jak mama muminka; )
    Ogolnie jestem beksa ... ta burza hormonow; ]
    Na co masz smaki ? Bo ja na sernik i pierogi z serem, ogorki kiszone i kebab [ ale maz mi zabrania; ]
  • Monia M

Na pewno wszystko będzie dobrze :)
    To pierwsze USG?
    Ja miałam już dwa w 5 i 8 tygodniu.
    Niestety ja plamień nie uniknęłam, od tego zaczęły się moje problemy, najpierw lekarz przypuszczał, że prawdopodobnie poroniłam, ale po kolejnym badaniu gdy okazało się,że Hcg nie spadło a wręcz urosło kamień spadł mi z serca, ale bardzo źle sie czułam i nie wykluczano u mnie ciąży poza macicznej.
    Naszczęście przypuszczenia okazały się nieprawdą :)
    Teraz już tylko luteina mi została... już piąty tydzień ją biorę i szybko nie przestanę brać.
    Kurczę ile tych badań...ale wszystko dla naszych fasolek :))
    Co do tycia to hmm przybyło mi 1,5 kg a humorki to mam straszne, płaczę za chwilę się śmieje i czasem jestem bardzo niemiła :) Za mną ciągle chodzi drób a konkretnie kurczak pod każdą postacią, kiwi, ogórki kiszone, i inne dziwne rzeczy, których nigdy nie lubiłam :)

Też ostatnio wzięło mnie na kebab, ale źle się później po nim czułam i mój narzeczony powiedział, że juz więcej mojej zachcianki na kebab nie spełni :)
  • Eska mama Jasia i Tosi

Wiec ja juz jestem po usg :) Widzialam Fasolke i slyszalam jej serduszko :)
    Mam zdjecie :) Sliczne :)
    Tez masz bole jajnikow i takie dziwne spiecia na dole brzucha?
    Bo ja mam.
    jeszcze tylko badania musze zrobic. Jutro rano sie wybieram.
    Trzymaj sie Moniko dzielnie ! I Twoja Fasoleczka malenka :)
  • Monia M

Usłyszeć pierwszy raz serduszko dzidzi... cudowna sprawa:)
    Mnie aż się łezka w oku zakręciła :)
    Mój lekarz powiedział, że te bóle to nic niepokojacego.
    Ja ma takie jakby skurcze i rozkurcze... sama nie wiem jak to nazawać :)
  • Ullena

jak to nic niepokojącego...

bóle i skurcze w ciąży zawsze są niepokojące, przynajmniej powinny być, no chyba że to już 38 tydzień.

dziewczyny jeśli macie bóle i brzuch twardnieje a lekarz mówi że jest ok to zmieńcie lekarza!!
  • Anonim

>Ullena napisała:
    >jak to nic niepokojącego...
    >
    >bóle i skurcze w ciąży zawsze są
    >niepokojące, przynajmniej powinny być, no chyba
    >że to już 38 tydzień.
    >
    >dziewczyny jeśli macie bóle i brzuch twardnieje a
    >lekarz mówi że jest ok to zmieńcie lekarza!!

Ullena ma racje,ja rozumiem delikatne klucia po bokach-swiadcza o rozciaganiu sie wiezadeł,ale nie skurcze i rozkurcze,tym bardziej twardnienie brzucha na tym etapie ciazy.
  • Monia M

No to mnie nastraszyłyście...
    Zdaję sobie sprawę z tego, że nie jest to normalne, zwłaszcza, że moja ciąża lekko się nie rozpoczęła :(
    Tak jak wyżej wspomniałam zmieniam lekarza miedzy innymi z tego powodu, że bagatelizuje moje obawy.

Te skurcze i rozkurcze idą mi jakby od kręgosłupa do podbrzusza
    :( zazwyczaj po długim siedzeniu w pracy :(
  • Anonim

>Malinowska już wkrótce :) napisała:
    >No to mnie nastraszyłyście...
    >Zdaję sobie sprawę z tego, że nie jest to
    >normalne, zwłaszcza, że moja ciąża lekko
    >się nie rozpoczęła :(
    >Tak jak wyżej wspomniałam zmieniam lekarza miedzy
    >innymi z tego powodu, że bagatelizuje moje obawy.
    >
    >Te skurcze i rozkurcze idą mi jakby od
    >kręgosłupa do podbrzusza
    >:( zazwyczaj po długim siedzeniu w pracy :(

No wlasnie tym bardziej,jesli mialas juz problemy od poczatku,powinnas byc pod dobra opieka i nie bagatelizowac zadnych takich objawow.A bierzesz moze jakies leki na podtrzymanie? Naprawde nic nie powinno cie bolec,zaden bol brzucha ani zadne krwawienie nie jest normalne w ciazy.
  • Eska mama Jasia i Tosi

Monika napisz mi gdzie chodzisz do lekarza... w Wawie ??? Daj znac. Czekama na maila.
| |

jesli jestes w ciazy, lub chcesz dopiero byc, jesli martwi Cie porod, w koncu gdy to cudo juz wreszc...

Fotki

Miejsca grona (16)