Counter-Strike [5122]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • miszel

Mało kto gra na 4000 dpi :P
    Wiele osób ma takie mychy ale zawsze ma niskie sensy :)
  • Cassius

heheh no fakt, w pierwszej chwili zachwyt, że "wooow, ale tego ma!". Po chwili człowiek zaczyna się w sumie zastanawiać, ale po co mi to? No i wychodzi, że po nic :). Jak rozumiem do IE jest soft na płycie dzięki któremu podkręcę jej czułość w systemie? Jeej, mając 230zł na myszkę nie sądziłem, że najlepszym wyborem może się okazać taka za 100 :D
  • miszel

Soft miec, ma ale nie wiem jak to jest z tym. Z reguły ludzie jeszcze wgrywają mousefix'a.
  • Cassius

O, o tym to nie wiedziałem. Dzięki wielkie :). I jeszcze jedna sprawa. Co sądzicie o podkładce Razer Goliathus? Dobra czy lepiej zakupić coś innego?
  • Anonim

Ja mam 400dpi a w windowsie 6/11 wiec standard. Czyli wychodzi ze mam przelicznik 1:1 czyli 400dpi w myszy i tyle samo w systemie. Mam mouse fixa, w grach o ile to mozliwe uzywam jeszcze komend -noforcexxx. Sens w 1.6 to 2.2 w grach na source engine max 3.3. I jakos daje rade; ] Normalnie mozna pracowac w systemie, baa nawet bardzo mi odpowiada. Myszki z super sensorami majace w chuj dpi nie nadaja sie do grania na low sensie. Co do podkladki bedzie dobra na poczatku pozniej bedzie troche gorszy poslizg. Lepiej kup ss qck

Aha i w ie nie mam zainstalowanego softu bo nie jest mi potrzebny i port usb mam podkrecony do 500hz
  • Cassius

Ok, wszystko już kupione. Czy z DPI nie jest troche jak z matrycą w aparacie? Ludzie biorą ją za wymiernik zajebistości gryzonia? W związku z tym jaki jest najważniejszy współczynnik przy tego typu sprzęcie? Wiadomo, że to nigdy nie jest tylko jedna rzecz, ale gdyby tak postawić coś z przodu to co by to było?
  • miszel

To jest głupia zagrywka ze stron producentów. Ludzie i tak nie będą grać że przesuwając pół cm obracać się na 2 razy.
  • Skazany Na Rap™

Ja używam od ok. roku myszki Razer Lachesis i jestem bardzo zadowolony warto byl wydać te 2 stówki; )
  • Mihau

Gdyby było tak, jak mówicie, to każdy producent wkładałby do swojej myszy chujowy sensor z małą ilością DPI, bo przecież to nie jest najważniejsze. Bullshit. Po prostu my jesteśmy low-sensami (w ikari na profilu LOW mam 300 dpi, na high 600, więcej nie potrzebuję), ale znam osoby (vide Morio), które MUSZĄ mieć te min. 1600 DPI do komfortowego grania, a czasami i wyżej. W sumie, też kiedyś grałem na 800 DPI i sens 11 w CS, ale po prostu od paru lat zacząłem robić zbyt nerwowe ruchy ręką na tego typu zabawy. Generalnie, wybierając myszkę ja kieruję się GŁÓWNIE tym, jak leży mi w łapie, ale zawsze dobrze jest mieć ten czuły sensor, nawet, jeżeli nie wykorzystujesz jego całego potencjału. Kształt i ergonomia są po prostu najważniejsze, dlatego ja z góry wykluczyłem te wszystkie Inteli Mouse'y czy tam inne srausy, bo po prostu nie leżą mi w mojej wielkiej i krzywej łapie.

Co do Goliathusa to zdania są podzielone, miałem ostatnio (nie)przyjemność grać na tej podkładce i powiem... ehh... no, nie lubię podkładek innych niż materiałowe, może to kwestia wyłącznie mojego "zboczenia do szmatek" (taaa... :D). Jeżeli lubisz plastikowe podkładki to bardziej polecam Ci eXec mat tego samego producenta, z materiałowych zdecydowanie duży Qck (chociaż ja już 2 rok gram na moim mini i nie końca nie widzę) a ze szklanych... no nie wiem, któryś Icemat, ew. SS I-1, ale szklane podkładki są bardzo specyficzne.

btw. morph, możesz trochę przybliżyć swój post? Bo nie za bardzo kapuję, o co chodzi. Zresztą, idąc moją interpretacją... dajmy na to...Mamba (tak, to od roku mój kozioł ofiarny :>) - jej sensor ma całkiem pokaźną ilość DPI, ile dokładnie, nie mam pojęcia i szczerze mówiąc nie chcę mieć. Załóżmy, że jest tak, jak mówisz i Razer dokłada ten sensor do myszy, płacąc oczywiście większą sumę niż powiedzmy za sensor z 3200 DPI, a biorąc pod uwagę, jak słabo sprzedawała się Mamba w Europie można pomyśleć, że chłopaki dokładają do interesu, ew. wychodzą z bardzo małym zyskiem... o wiele mniejszym, niż ze sprzedaży DeathAddera, który chyba jest obecnie najlepiej sprzedającą się myszką gamingową. Ale może źle zinterpretowałem tego Twojego posta, jakoś nie chce mi się specjalnie myśleć.

Pozdrawiam.
  • mefjus

imho Goliathus>QcK; )
  • Slepy dadad

Roześmiałem się jak czytałem na przykład po co komu DPI i różne inne rzeczy ze myszka za 40zl jest dobra wiec wytłumaczę to wszystko tu:

Po
    1.dpi - czyli dots per inch poprawnie CPI - po Polsku punkty na cal więcej przeczytacie tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Mouse_...
    Cytuję:"Im wyższa wartość tym płynniejsze są ruchy myszy. Ma to znaczenie dla graczy, gdzie nierzadko biorą oni myszy z dpi sięgającym 3000."

Próbkowanie każdy wie co to jest a raczej powinien wiedzieć jak kupuje taka myszkę ale na wszelki wypadek wytłumaczę "Próbkowanie 1000Hz na porcie USB skraca czas reakcji myszki do zaledwie 1ms."
    czyli jeśli masz myszkę z próbkowaniem 1000Hz to twoja myszka reaguje na twój ruch w 1 ms.

Podsumowanie: Wiec jeśli chcesz kopic myszkę to lepiej kup dobra i nie patrz się na głupie komentarze ze ktoś wymiata na myszce 400hz i 800dpi bo takie myszki to dla mnie śmietnik szczególnie jeśli chcesz grac na wysokich rozdzielczościach.

A firma Razer jest droga dlatego ze jest Renomowana firma która nie sprzedaje szajsu wiec o razer zostawcie sobie te głupie komentarze dla siebie, jeśli ktoś chce sobie kupić razera myszkę to proponuje Razer Deathadder którą w tej chwili mam bo stara mi się rozwaliła i jestem zadowolony i jest bardzo tania okolo 150zl
  • Anonim

Kiedy posiadacze razerow zrozumieja ze tak naprawde jest cos lepszego niz ich DA (bo innych myszy razera sie nie kupuje). Piszesz ze razer jest drogi a myszka DA jest tania. Baa 150zl to zawsze nosimy w portfelu.

Podsumowujac mam takie zdanie o produktach razera bo z nich korzystalem i nawet jesli wydaje ci sie to glupie (o glupocie bedzie pozniej) ja go nie zmienie.
    Obslugiwana czestotliwosc myszki a czestotliwosc w porcie usb to 2 rozne sprawy. Nie zawsze mysz osiagnie 1k nawet jesli producent tak napisal i analogicznie nie kazdy komp wyrobi z 1k hz na usb. A 500hz w zupelnosci wystarczy.

Jesli chce grac na wyzszych czulosciach dpi to kupuje myszke ktora ma wiecej. Bierac twoj punkt widzenia to myszki ktore maja malo dpi sa chujowe. Jak to wszystko chodzi w grze zalezy jeszcze od 2 rzeczy ale nie bede pisal jakich bo to "glupie komentarze"

Takze dobra myszka to taka ktora ma duzo dpi i duzo kosztuje. Najlepiej myszka razera. Glupie? Nie, tak ja i raczej inni odbieraja to co napisales.

• KATANA ALTRAS

Cześć a co myślicie o mx1100 mam mx1000 obecnie.
  • Adrian

mam g5 + podkladka s&s steel twarda; p od dluzszego czasu i mi zupelnie styknie :)
  • Wierak

u mnie oldskulowo od prawie 5 lat - mx518 i 1k na usb :)
  • Exit!?

Ja mam logitecha m180, dobra polecam; ] 800dpi
  • d0gi

>Wierak napisał
    >u mnie oldskulowo od prawie 5 lat - mx518 i 1k na usb :)

>> tia od kiedy mx 518 ma 1k na usb?
  • $emp :)))

a moja myszka to Microsoft SideWinder x7 2000dpi Gaming Mouse dałem za nią nie wiele a super jest i służy :D taka śmieszna ale mi się podoba.
| |

Grono poświecone grze Counter-Strike w każdej postaci: - Counter-Strike 1.5 - Counter-Strike 1.6 -...

Fotki

Miejsca grona (0)