-
mateusz
Witam...
Mam wielki dylemat ponieważ nie mam pojecia jaki wybrać hosting serwera
Ja osobiście preferuje Gamepad ale chciałbym usłyszeć inne opinie :)
1. Gamepad 1000fps - 44zł
2. GamesNet - 66zł
3. WhiteRabbit - 55zł
4 Shooters - 44 zł
5 1shot1kill - 38,5 zł
PS: Serwer potrzebny do grania lig typu ESL,GB oraz gatherów :)
Pozdrawiam
matheeo
-
Master
5 według mnie najlepszych serwerów:
1. 1shot1kil
2. GamesNet
3. WhiteRabbit
4. Gamepad 1000fps
5. Shooters
-
Anonim
Skad wy macie te ceny? Nie bede pisal jaki jest wg mnie najlepszy bo kazdy to mnie zna wie ze powiem gpad.
Gamepad
Polaczenie sie firm wr i gpad wyszlo na dobre. Jesli chodzi o parametry techniczne po zmianie serwerowni z wdc na atm duzo pingi staly sie lepsze przynajmniej u mnie. Badz co badz choke/loss ktory mialem czesto znikl po przenoszeniu serwerow. Masz autorski panel w ktorym wszystko mozna zrobic tzn wszystko co potrzeba. Jesli chodzi o fpsy to jesli znasz sie na konfiguracji to serwer dobrze trzyma fpsy. U mnie na serwerze ktorzy wraz z kolegami wykorzystuje do miksow fpsy jeszcze nigdy nie spadly ponizej 500 a jak wiemy 500 na luzie wystarczy by zapewnic sobie komfort. To serwerow jest dodatkowo darmowe hltv ktore nagrywa, jednak nad ta opcja trzeba popracowac bo demka nie sa pakowane, jednak z tego co wiem pracuja nad tym. Dodatkowo z Tomkiem mozna sie dogadac i mozesz zawsze utargowac mniejsza cene; ] BTW jesli kupisz gpad moge pomoc w konfiguracji.
GamesNet
Kazdy zna przez co gnet ma stosunek jakosci do ceny. Jednak teraz sporo ta jakosc zmalala a cena nie. Z tego co wiem tez maja w miare panel. Osobiscie mysle ze teraz Gnet leci tylko i wylaczanie na wyrobionej opinii.
WhiteRabbit
Praktycznie to samo co Gpad. Jednak tutaj jest troche gorszy panel, bardziej rozbudowane opcje z hltv. max ticrate 500. Procki amd ktore dobrze trzymaja fpsy. Rowniez mozna sie dogadac z cena.
Shooters
Podobnie jak Gnet tylko ze jakosc sporo spadla. Co do jakosci gry mowie tylko po publikach bo nie zdarzylo mi sie zagrac na serwerze z tego hostingu. Moze dlatego ze rzadko gram na wyjezdzie; ]
1shot1kill
Moim zdaniej najlepszy na publiki lecz daje rade takze i pod cw. Jednak wolalbym cos lepszego
Chyba to by bylo wszystko. Teraz pewnie beda polemiki ze gnet jest zajebisty etc. Enjoy
-
miszel
Zgadzam się z Saksem. Gnet ostatnio ssał i chyba dalej ssie bo nie mogę zagrać :/
Zamiast gpad-a wolałbym jednak shooters :) -
-
Siwyy
http://www.unixstorm.org bije o głowe wszystkie gamepady whiterabbity i 1shoty :) -
Anonim
>Siwyy napisał
>www.unixstorm.org bije o głowe wszystkie gamepady
>whiterabbity i 1shoty :)
Jeszcze napisz dlaczego -
Rocker
Ja bym ci radził Gamesol.pl
-Serwer bardzo dobrej jakości, niskie pingi
-Szybka pomoc w razie jakichkolwiek problemów
- Panel serwera bardzo prosty w obsłudze
Możesz też przejrzeć inne oferty, bo również są bardzo interesujące -
d0gi
a ja powiem wam tak ze broken-arrow poniewaz kazdy server trzyma 1000 fps i to widac z nie ze pisza 1000 fps i tak jest tylko napisane a jak wejdzie 10 osob to nagle robi sie kolo 300-400 moze ceny na broken arrow nie sa tanie ale trzyma server standard
http://www.broken-arrow.pl/?str=35
i jako 2 hosting tez polecam jak poprzednik unixstorm
w ostateczności white rabit :) -
ρяzєєємєк
biorąc pod uwagę serwery jakościowe (1000fps):
1. shooters (jedyny - to olbrzymia cena publica, aż 24zł/slot)
2. unixstorm (od dawna top1/top2 hosting)
dalej jest spora przepaść ..
potem każdy na 3 miejscu może sobie postawić co uważa za lepsze:
- gamesnet
- whiterabbit
- 1shot1kill
- gamepad
- zabijaka
mniej więcej stoją na tym samym poziomie, fakt że zabijaka posiada serwery 1000fps ale są one nie tak dobrej jakości, poza tym są spadki fps.
tyle ode mnie w tym temacie; )) -
d0gi
>ρяzєєємєк napisał
>biorąc pod uwagę serwery jakościowe (1000fps):
>
>1. shooters (jedyny - to olbrzymia cena publica, aż
>24zł/slot)
>2. unixstorm (od dawna top1/top2 hosting)
>
>dalej jest spora przepaść ..
>
>potem każdy na 3 miejscu może sobie postawić co uważa za
>lepsze:
>
>- gamesnet
>- whiterabbit
>- 1shot1kill
>- gamepad
>- zabijaka
>
>mniej więcej stoją na tym samym poziomie, fakt że
>zabijaka posiada serwery 1000fps ale są one nie tak dobrej
>jakości, poza tym są spadki fps.
>
>
>tyle ode mnie w tym temacie; ))
jeżeli dałeś gamepada niżej od gamesnetu to chyba nie wiesz ze to stoi na tych samych serwerowniach i na tych samych maszynach i jak twoim zdaniem shooters to najlepszy hosting to pozdro dla ciebie a tak btw sprawdź czy twój pro serwer z shootersa trzyma 1000fps przy 10 graczach myślę ze na pustym serwerze może bd 1000 ale jak wejdzie parę osób to spadną do 400 jak nie mniej