- 1
- 2
-
Anonim
Pomyślałem, że ten temat może sie przydać. Widomo w Polsce z dystrybucją Current 93 jest kiepsko. Od kiedy upadł world serpent niektóre tytuły można jedynie wyciagnąć od czasu do czasu z allegro (wiem jest jeszcze ebay, ale ja sie jeszcze w niego nie wkręciłem), jak sie ma odrobine szczęscia.
Temat zakładam, aby każdy kto ma namiary na jakąś rozsadna polską dystrybucje, mógł sie podzielić info, przemyśleniami i spostrzeżeniami; )
Ja znam dwie:
http://vivo.pl/sklep/ - sklep vivo
Osiągalne płyty:
- thunder perfect mind (2CD)
- sick sick sick/ 666
- earth covers earth (vinyl)
- soft black stars
- halo
- a little menstrual night music
+ dodatkowo, tribute dla C93, the bells shell sound forewer, z polskim zespołem Exit (sorry chłopaki, jak dla mnie totalne nieporozumienie)
http://www.shiningday.pl/ - reaktywowany jakiś czas temu shining day zapowiedział pojawienie się w katalogu nastepujących płyt:
- how i devoured apocalipse baloon
- at sunset black ship ate sky
- sixsixsix:sicksicksick
- thunder perfect mind
- halo
- hypnagogue I & II
Jeśli znacie inne dystrybucje oferujące płyty C93, dajcie znać.
- Swastikas For Noddy
- Live at Bar Maldoror
- Imperium
- Dog's Blood Rising
- All Dolled Up Like Christ (2CD)
- Calling For Vanished Faces (2CD)
- Cats Drunk On Copper
Ktoś coś zamawiał z tych tytułów ze sklepu serpent, jesli tak to podzielcie sie opiniami. -
Anonim
Własnie widze, że w sklepie vivo jest już osiągalny podwójny album koncertowy, bedący zapisem ubiegłorocznych koncertów w Toronto. Rano jak pisałem pierwszego posta jeszcze go nie było.
How I Devoured Apocalypse Balloon (2CD)
Ktoś już miał styczność? Jaka jakość dzwieku, czy taka sama jak na bootlegach z tych koncertów? Dodam tylko, że wersje bootlegowe były średnie.
Link : http://vivo.pl/sklep/full.php?item=... -
Trotula
-
Grono.Net
http://www.slsk.org/ :PPP
Mam całą dyskografię, mieści się na jednej, pirackiej, wypalonej własnoręcznie płycie DVD :> -
-
Anonim
To akurat jest może, wygodne i tanie, ale Current 93, to jednak jednen z tych zespółów, których płyty wole mieć w oryginałach. Wprawdzie narazie mam jeszcze niewiele oryginałów, ale myślę, że kiedyś w odległej przyszłości uda sie skompletować całość :)
Myśle, że zasługują na to. Ich muza wiele oferuje słuchaczom, dla mnie to niewyczerpane źródło inspiracji. Kupno ich płyt to jedyny sposób w jaki mogę za to wszystko "podziekować". Poza tym jak dobrze pamiętam jednym z wielu powodów dla którego upadło World Serpent było piractwo. -
Grono.Net
Nie rozumiem plytowego fetyszyzmu, lubie muzyke, nie musze posiadac opakowania, ktore przeszlo przez raczki Dawika. Tak samo nie mocze sie na widok 'idoli', ktorych nie posiadam. Muzyka i przekaz to wszystko na czym autorowi powinno zalezec, pieniazki przy okazji i dostaje ich wystarczaja ilosc od takich fetyszystow jak Ty, bo takich wiele :)
Dzieki temu rownowaga w naturze jest zachowana i moge ssac bez skrupulow :)
-
Grono.Net
Zreszta jak mawia Liber AL: wola ma byc bez zadzy rezulatatu, a juz tymbardziej bez zadzy funta; p
Dawidek sam sie zalatwil tak nazywajac swoja 'grupe'; p -
Anonim
Mysle, że zle to odbierasz. Poza tym nigdzie nie napisałem, że dostaje spazmów nad kawałkiem plastyku. Jeśli uważasz, że to fetyszysm, spoko. To tylko i wyłącznie twoje zdanie. Ja Ciebie nie osądzam, bo po prostu Ciebie nie znam. Tych wykonawców, których cenie i szanuje kupuje w oryginałach i tyle. Nie stawiam ich na ołtarzyku i nie modle sie do nich bo to nie ma sensu. Natomiast łatwiej jest mi odnaleźć ich płyty w stadzie nieopisanych cd-rów. Z drugiej strony muzyka to jest jakiś job dla Davida, jakby nie patrzeć utrzymuje się z tego i chyba nie jest to proste skoro jakiś czas temu musiał sprzedac dom bo nie dawał rady finansowo.
To miło, że najważniejszy jest dla Ciebie przekaz, dla mnie również. Jak nagrasz płyte pokroju i jakości "thunder perfect mind", nie zaponij jej udostępnić na swojej stronie, chętnie ściągne.
Na koniec jeszcze raz przywołam przypadek "wold serpent" i powiem tylko, że co mi mi po tym całym przekazie jak go po prostu nie ma, od kiedy wytwórnia upadła, a moge sie założyć, ża WS, miało w zanadrzu wiele ciekawych i oryginalnych płyt do wydania. Zresztą zawsze ich tytuły były niebanalne.
pozdrawiam :) -
Anonim
Btw, w jednej wypowiedzi piszesz, że nie posiadasz 'idoli' a a w drugiej cytujesz Crowley'a :PPP; ))) -
Grono.Net
Nie obrażaj się, fetyszym jest obecny w każdej kulturze i niemal każdy jest fetyszystą (ja również, tylko akurat nie w tej dziedzinie). Nothing personal, tak abstrakcyjnie.
Natomiast wybacz, ale pierdolisz przeokrutnie, cytowanie kogoś jest dla ciebie wyrazem uważania go za idola?! I to jeszcze w takim kontekście... -
Anonim
Nie obrażam się o fetyszyszm, każdy ma swoje jazdy nawet ja. Wiele róznych dziwactw mozna by mi zarzucić, ale nie płytowy fetysz :)
Natomiat jesli chodzi o to cytowanie, to myśle ze jednak mam troche racji. Mówisz słowami obcego człowieka i pewnie te słowa coś dla Ciebie znaczą skoro je przytaczasz. A skoro je przywołujesz (kto wie, może nawet z pamięci), to jakoś nie moge uwierzyć, że nie podziwiasz i nie szanujesz osobnika, który je spisał. Czy go wielbisz i idolizujesz, tego nie wiem, to wiesz tylko Ty. Sam musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie. Zamiast zarzucać mi, że "pierdole przeokrutnie" wystarczyło post wyżej powiedzieć jak sie to jest (bądz nie jest) z tymi idolami.
Pozdro. -
Grono.Net
Jakom antropolog kulturowy (przyszly; p) i cham z chama w dupie mam kulturowe tabu kultury w jakiej zycie, dlatego bluzgam bez oporu, bom jest wolny; p
Natomiast caly jezyk to wlasnie powtarzanie slow kogo innego, jezeli tego nie widzisz to nie ma sensu dalszej dyskusji.
EOT -
Anonim
Wydaje mi się że jest spora różnica pomiedzy cytatami z literatury, która przywołuje konkretne obrazki i skojarzenia a językiem jako takim. -
Grono.Net
-
Anonim
-
Anonim
plyty c93, coila, death in june etc etc. mozna tez kupic w sklepie hey joe w warszawie na tylach kina relax [ul. zlota iles tam]
:) -
Anonim
Tak i to całkiem spory wybór, jak ostatnio byłem to widziałem trzy kartoniki mieszczące około 25 płyt każdy. Coil, C93, NWW, Sol Invictus, etc. Tylko, że ceny dość wysokie :/
Tak na marginesie http://www.shiningday.pl/ sa już płyty C93 w katalogu:
"how i devoured apocalypse balloon" 2cd,
"at sunset black ships ate the sky" cds
"thunder perfect mind" 2cd
"sicksicksick sixsixsix"
"halo"
W przypadku wydawnictw dwupłytowych duża róznica w cenie, w shining day sa zdecydowanie tańsze niż w vivo. Dociekliwi już sobie porównają.
-
Anonim
Reaktywuję topic bo znalazłem coś porażającego http://www.whichmusic.net/x_C_I__P_...
Spójrzcie, bo na słowo byście nie uwierzyli.Ktoś chętny? :)
Nie wiadomo czy to wersja z 2 utworami czy 1, ale pewnie jednym.
I jak to określić nie bluzgając??
BTW: na Ebay'u widziałem edycję z A Gothic Love Song i Moon, za 4 funty :) -
Anonim
To distro, zawsze sie makabrycznie ceniło, nawet w czasach kiedy swoje katalogi rozsyłało pocztą polską :) -
Anonim
Z tego co mówisz wynika że utrzymują się na rynku od pewnego czasu. Dziwne, bo myślałem że pojawili się tydzień temu, a w następnym tygodniu się zwiną :)
- 1
- 2