CYPR :) [630]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • wielkaT

a możecie mnie oświecić jak ten wasz wyjazd do roboty tam wyglądał tak od początku tu w Polsce, od samego załatwiania formalności? jakieś pozwolenie na pracę tam, wizy, cokolwiek? czy tak poprostu na czarno?; )
  • Aleksandra K.

na czarno nie polecam... 25 funtow cypr. kosztuje karta alien certificate... dostajesz ja raz i potem do konca zycia tylko uaktualniasz...
    to wszystko co Ci do pracy potrzebne...
    no i rzecz jasna konto w jakims cypryjskim banku...coby pieniazki otrzymywac...

• PAULAPAULAPAULA

Z PROGRAMU LECIEC NIE POLECAM...A JUZ NAPEWNO NIE "BRATNIAK"....NO CHYBA ZE KOMUS NIE ZALEZY NA PIENIADZACH TO WTEDY PRZYNAJMNIEJ MA SIE WSZYSTKO ZAKLEPANE(W TAKIM PROGRAMIE).MIESZKANIE JEST, PAPU JEST, POGODA ZAWSZE JEST I MAŁA SALARY TEZ JEST...A Z LOTNISKA KTOS TAM WAS ODBIERZE (JAKIS LENIWY CYPRYJSKI CYPRYJCZYK). DRUGA MOŻLIWOŚĆ TO RYZYKO- JAKIE JA W TYM ROKU PODEJMĘ ...LECIEC W CIEMNO... I SZUKAC PRACY...ZNAJDE SZYBKO MAM NADZIEJE...MNIEJ TO WYNOSI ZDECYDOWANIE...BO PLACE TYLKO ZA LOT, NO I MOZNA CHYBA ZŁAPAC LEPSZĄ JOB.
  • Aleksandra K.

>paulapaulapaula< zgadzam sie z Toba w 100% ja w tym roku tez calkiem w ciemno....
    a od Bratniaka z daleka jak od diabla !!!; ]
  • Ania

hej..hej...dziewczyny:) od biur pośredniczących przez Uniwerek Warszawski... też trzymajcie sie z daleka!!! w zeszłym roku byłam w ciemno... i spotkałam... polecanych przez UW pracodawców... właścicieli nocnych klubów ze striptease'm rosyjskim (nawiasem mówiąc)!!! poza tym... po co nam pośrednictwo!!! jesli Polki sobie nie poradzą to kto???; )))
  • Aleksandra K.

i tak trzymac... damy rade !! :]
  • Ania

czyli AGIA NAPA 2005 ???
  • Aleksandra K.

dokladnie AGIA NAPA 2005 cala nasza !!!
    widzimy sie na miejscu
  • boncki

Uwaga!!! BRATNIAK zmeinił nazwę na WORK4U!!! Ci debile chcą jeszcze zarobić na tych którzy o nich nie słyszeli albo sądzą że ludzie dadzą się nabrać na nową nazwę...
    Miłych wakacji życzę w AGIA NAPIE, ja w tym roku mykam do Irlandii, co prawda słońca nie ma ale więcej kaski można zarobić, a i przelot tańszy:)
    Może się wybiore na Cypr na wakacje, jak sporo kaski zgarnę, hehehe:) (chociaz nie sądzę)
  • Aleksandra K.

to w takim razie My Tobie zyczymy milej pracy w Irlandii... i duuuuuuuuzzzzzo kasy cobys mogl nas odwiedzic :D
  • boncki

thx, postaram sie:)
  • chora na wora

No to ładnie, bylam wczoraj na targach pracy i bardzo sie podjarałam ofertą Lingwisty, ale jak teraz to czytam to zaczynam sie zastanawiac.Wszystkie pośredniaki to taka lipa?W Lingwiście trzeba zapłacic 1200pln +250euro za samolot, zakwaterowanie za friko, jedzenie we własnym zakresie.Zarobki800usd.Myslici e że sie nie oplaca?Nie chce mi sie jechac w ciemno, w zeszłym roku byłam tak w Irlandii i troche to meczace
  • ILV

moze ktos nam napisze jakie sa zarobki w robocie znalezionej na własna reke,i ile kosztuje orientacyjnie mieszkanie, wtedy bedziemy wiedzieli ile przycina posredniak
  • Ania

- zarobki około 350-400 FC/m-c
    1FC to około 8 PLN
    - mieszkanie 2 osobowe od 200 FC w górę...
    - ALE UPRZEDZAM, ŻE PRZYNAJMNIEJ Z MOICH
    DOŚWIADCZEŃ WYNIKA, ŻE W
    PRZECIWIEŃSTWIE DO DZIEWCZYN...
    FACETOM BAAAAAARDZO TRUDNO O PRACE!!!!!!!!!!!

mój kolega specjalista od sportów wodnych/ ratownik/ instruktor itd. z wszelkimi uprawnieniami znający BARDZO DOBRZE ANGIELSKI... nigdzie nie mógł znależć pracy i po tygodniu wrócił do Polski!!! Jedyną możliwą pracą dla faceta jest harówka na budowie... w upale 40 stopniowym... ale można zarobić sporo nawet do 30FC dziennie!!!
    POWODZENIA:)
  • wielkaT

kusi ta robota na Cyprze i wasze opowiastki o nieustannych imprezach ... no w każdym razie z opisów wynika, że lepszych niż te moje obowe ... ale ja chyba pozostane przy awaryjnym planie au-pair, a w wakacje znów wybiorę snobistyczny obozik; )
  • Aleksandra K.

wielkaT czasem warto zaszalec... i zrobic cos nowego...
    zawsze to jakies doswiadczenie...
    snobistyczne oboziki swoja droga... jeden...gora dwa...ale dalej trzeba zyciowo dzialac...
  • ILV

a co powiecie o ofercie lingwisty - zarobki ok 800 usd, zagwarantowane mieszkanie, w polsce platne jeszcze 1200zł + 250 euro za przelot,
  • Aleksandra K.

tak...czyli wychodzi, ze pierwszy miesiac pracy masz "za darmo" bo zwrot kosztow musi byc...
    i za co dokladnie biora te 1200 zeta??

i czy jest mmozliwosc zalatwienia przelotu samememu??

zarobki OK
  • ILV

biora za posrednictwo w znalezieniu pracy, a przelot mysle ze mozna samemu tylko nie wiem czy to by wyszło taniej niiz jak oni doczepia cie do jakiegos charteru
  • ILV

no i ubezpieczenie i opieke na miejscu
| |

Kiedyś tam polece; ) leci ktoś ze mną? :D proszę umieszczać posty w odpowiednich tematach i pr...

Fotki

Miejsca grona (1)