-
*hell woman*
z Forresta Gumpa-to szło jakoś tak: "Życie jest jak pudełko czekoladek-nigdy nie wiesz, jaka ci sie trafi!":D -
flox
Wspomniane już "Psy" - "Bandytą mogę być, nie politykiem" oraz "Wy wszyscy jesteście pojebani! Was nie wolno sądzć, was trzeba leczyć!"; ) -
Zjedz Mnie
There's a passage I've got memorized, seems appropriate fo this situatione: Ezekiel 25:17. 'The path of the righteous man is beset on all sides by by the inequities of the selfish and theh tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepards the weak throught the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengance and furious anger those whi attempt to poison and destroy my broyhers. And you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon you.
i cos z książki...
Przyszły mi na myśl stare legendy Ostatecznego Chaosu, w którego wnętrzu spoczywa sobie wygodnie Azathoth, Pan Wszystkich Rzeczy, otoczony chordą bezmyślnych i bezkształtnych tancerek, ukołysany cichą i monotonną melodią szatańskiego fletu, trzymanego w ochydnych szponach. -
Karolcia :*
Stanisław Ignacy Witkiewicz- " Świat cały jest tylko błękitną wklęsłością chińskiej filiżanki"; ) -
-
Karolcia :*
Pewien Anonim napisal- "Kobieta jest wielką epicką powieścią: są w jej duszy: dramat, miłość, radość i coedzienność"; ) -
zielona
-
Sveg
słowa Bohdana Smolenia w jednym z wystąpień kabaretowych: "nadzieję to my mamy a jak się nadzieje to my mamy"
E=mc2: to co najcenniejsze na ogół pozostaje w ukryciu
-
Anonim
"Zazdrość nie pyta o powód, bo nie o powód zazdrosna. Zazdrość po prostu zazdrości... To potwór, który się płodzi sam w sobie i sam się lęgnie."
Shakespeare..... ]:]
"Niech ryczy z bólu ranny łoś
Zwierz zdrów przebiega knieje;
Ktoś nie śpi, żeby spać mógł ktoś,
To są zwyczajne dzieje."
wiadomo, kto...... ]:) -
SANFI
-
SANFI
"Śmierć to tylko kolejna ścieżka, którą wszyscy musimy podążyć. Znika szara, deszczowa zasłona tego świata i wszystko spowija srebrzysty blask, a potem widzisz Białe Wybrzeże i to co za nim.... Daleką, zieloną krainę pełną blasku wschodzącego Słońca"
Ten jest piekny:) -
Olgabell
-
mea :)
"Boze spraw zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce" - modlitwa Kubusia Puchatka
cos jeszcze z Jakuba P.
"miałem zamiar zmienic podkoszulke, ale mienilem tylko zamiar" -
Gojek
"Nic to .......... Baśka"
"Pomyślę o tym jutro....." moja ulubiona Scarlet -
deep blue
-
deep blue
W.H. Auden - Pogrzebowy Blues
Niech staną zegary
Zamilkną telefony
Dajcie psu kość
Niech nie szczeka, niech śpi najedzony.
Niech milczą fortepiany
I w miękkiej werbli ciszy
Wynieście trumnę
Niech przyjdą żałobnicy
Niech głośno łkając samolot pod chmury się wzbije
I kreśli na niebie napis "On nie żyje!"
Włóżcie żałobne wstążki na białe szyje gołębi ulicznych
Policjanci na skrzyżowaniach niech noszą czarne rękawiczki.
W nim miałem moją północ, południe i zachód i wschód
Niedzielny odpoczynek i codzienny trud.
Jasność dnia i mrok nocy, moje słowa i śpiew
Miłość, myślałem, będzie trwała wiecznie,
Myliłem się,
Nie potrzeba już gwiazd - zgaście wszystkie - do końca
Zdejmijcie z nieba Księżyc i rozmontujcie słońce
Wylejcie wodę z morza, odbierzcie drzewom cień
Teraz już nigdy na nic nie przydadzą się.
-
mów do mnie per 'wers'
Szkolny kolega bohatera "Rozszerzonego pola walki" Houllebecqua jest księdzem w podparyskiej parafii. "...Rozwalony przed telewizorem oglądał Socree-soiree. Miałem wrażenie, że czekając na mnie, opróżnił niezłą ilość piw" - ksiądz ten miał romans z pielęgniarką, a jako, że w łóżku nie ma tajemnic, dowiedział się w ten sposób o eutanazji uprawianej w większości francuskich szpitali -
"... - zawiadomiłem arcybiskupstwo, ale okazało się, że oni wiedzą o tym od dawna. Jutro będę musiał odprawiać mszę. Nie czuję się na siłach. Już nie czuję obecności.
- Jakiej obecności?
Nie odpowiedział. Dalej regularnie wlewał w siebie piwo."
No i jeszcze jeden cytat.
"Bywa, że kobieta, którą mąż uwielbia i pieści jak drogocenny klejnot, absurdalnie oburza się na niego za igraszki z kurtyzanami. Zrzędzeniem i narzekaniem sprawia, że mąż przestaje jej pożądać, a wreszcie i kochać"
- Szacowna nauczycielka z "Wyznań chińskiej kurtyzany" Miao Sing -
SANFI
Deep Blue, powiedz mi proszę w którym filmie był ten wiersz. Napewno był w jakimś filmie, bo słyszałam go a nie czytałam, ale nie mogę sobie za nic przypomnieć. Napisz proszę. -
mów do mnie per 'wers'
"- Dlaczego pan zabija tych złych ludzi, panie Smith?
- Bo ich nienawidzę.
- ...a...a ja myślałam, że po to, żeby nam wszystkim żyło się lepiej"
- The Punisher -
***Paulinka***
"uśmiech to pół pocałunku.." K.Makuszyński więc sie uśmiechajmy:):):):):):) -
deep blue