-
Paweł
W zasadzie w przypadku żadnej kapeli nie da się wskazać zdecydowanie najlepszego utworu ale jestem ciekaw waszych opinii na temat najlepszych utworów Purple. Podawajcie 10 ulubionych:)
10.Speed King
9.Space Truckin'
8.Lazy
7.Pictures Of Home
6.Bloodsucker
5.Strange Kind Of Woman
4.Fools
3.Child In Time
2.When A Blind Man Cries
1.Highway Star- za solo:) -
Mateusz Szczęsny
Moje ulubione(kolejnosc przypadkowa)
Highway Star
Space Truckin'
Black Night
Lazy
Flight of the rat
Burn
Speed King
Strange Kind of Woman
Knocking at your back door
Smoke on the water -
Grono.Net
-
matti v
-
-
yooby aka Sąsiad
W rzeczy samej. Made In Japan to chyba ich najlepsza koncertowka. A jesli chodzi o ulubiony kawalek to w moim przypadku bedzie to chyba Child In Time... ta solowka.... ech :) -
Anekh
When a Blind Man Cries
Child in Time
a reszta podoba mi sie prawie na równi czyli bardzo :]
Mam tez takie których nie trawie :P
-
Anonim
Hush
We Can Work It Out
Anthem
The Painter
Bird Has Flown
Child In Time
Flight Of The Rat
No One Came
Highway Star
Smoke On The Water
Space Truckin'
Woman From Tokyo
A Gypsy's Kiss
Hungry Daze
Comin' Home
This Time Around
Trochę tego jest, ale to tylko moje debeściaki; -]
Bogu dziękuję za mojego ojca, któremu się chciało w młodości tego słuchać i zbierać skwapliwie każdy album DP. :-)
-
Grono.Net
-
anya
Wszystkie są świetne, ale przede wszystkim:
"Smoke on the water"
"When A Blind Man Cries"
"Black Night"
"Pictures Of Home"
"Child In Time"
"Knocking At Your Back Door" -
darek
Leci jakoś tak: " I'm standing there, in this morning light, you feel so pain so there, I feel the evil inside and sad......... Chamber what are you looking for! Chamber what is you dastination!...
Może nie do końca dobrze napisałem, ale to troche ze słuchu, troche z pamięci, Nie mogę nigdziej znaleść co to za nuta, choć brzmi jak Deep Purple :) fajna. Może bedzie ktoś wiedział? -
Anonim
Kolejność jak zawsze przypadkowa :]
1 Fools
2 Strange Kind Of Woman
3 Child In Time
4 When A Blind Man Cries
5 Perfect Strangers
6 Sometimes I Feel Like Screaming
7 Burn
8 Black Night
-
cichy
1. child in time
2. mistreated (live)
a potem w jednym worku:
when a blind man cries, perfect strangers, stormbringer, you keep on moving, fools, space truckin, gypsy, soldier of fortune, anya ... -
Grono.Net
Wszystko dobre ale najlepsze:
Black night
Child in time
Highway star
Space truckin
Burn
Pictures of home
Speed king (Made in Japan)
-
Grono.Net
-
Anonim
Jeśli chodzi o mój ulubiony utwór to zdecydowanie speed king z płyty in rock, poza tym zarąbiste są kawałki z bananas - sun goes down i haus of pain -
Dada
Ulubiona piosenka... ostatnio przestałam słuchać Purpli, ale... "Perfect Strangers", "Bloodsucker", "Mistreated", "Soldier Of Fortune", "Lazy", "Space Truckin'", "When A Blind Man Cries"... czyli nie wymyśliłam nic oryginalnego. A może jeszcze "Lay Down, Stay Down"? :] -
monia.
-
Undead
Sail away, soldier of fortune, gettin' tighter, you keep on movin, stormbringer, mistrated, child in time..... mógłbym tak długo wymieniać:) -
Anonim
Kiedyś kaczkowski w trójce zrobił plebiscyt na najlepszy utówr Deep Purple :D Wygrało chyba dziecko w czasie o ile dobrze pamiętam :D -
Dada