Dekaefka [97]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kajetan prochyra

Uwaga - Uwaga!!

wyjątkowo w CZWARTEK (!!!) 11 maja o godzinie 20:00

Pamiętaj - CZWARTEK!

zapraszamy na pokaz filmu

Franco de Peny

"Masz na imię Justine"
    (zwanym też "Masz na imię Justyna")

gościem specjalnym będzie przedstawicielka Fundacji La Strada

Po filmie oczywiście dyskusja!

p.s.
    Pamiętaj: CZWARTEK!!
  • kajetan prochyra

Opis filmu:

Mariola chciałaby się wyrwać z małego miasteczka. Marzy o lepszym życiu. Artur, jej chłopak mieszkający na stałe w Niemczech, proponuje krótkie wakacje, podczas których chce ją przedstawić swoim rodzicom. Po drodze mają przenocować u znajomych Artura w Berlinie. Tam pojawiają się koledzy chłopaka, wręczają mu pieniądze. Mariola właśnie została sprzedana jako prostytutka.

Na świecie rocznie sprzedaje się 2 miliony ludzi. 200 tysięcy z nich to kobiety sprzedawane do domów publicznych. W tej liczbie jest 15 tysięcy Polek. Film przedstawia historię jednej z nich.

(za http://www.filmweb.pl)

Film (na co nie wskazuje może powyższy opis) jest ponoć wyśmienity. Jego reżyserem jest Franco de Pena - Wenezuelczyk, absolwent Łódzkiej filmówki. W swoim czasie Duży Format zamieścił z nim interesującą rozmowę. Dobry gość - wygląda na to.

Dlatego też - informacja nieoficjalna - postaramy się o jego obecność na naszym pokazie.
    (ale plotka dobra)

bilety znów po 8 PLN!

Zapraszamy raz jeszcze i tym goręcej
    Pamiętaj: na CZWARTEK 11 maja na 20:00

http://www.dekaefka.pl
  • ♥ panna Nonszalancja

mam szczerą nadzieję, że czwartek jest naprawdę wyjątkowo... bo juz naprawdę chciałabym pójśc, tym bardziej że filmy mi się ostatnio tez podobają, ale terminy....ehh. no cóz, pozostaje mi czekać na lepsze czasy....tylko błagam, nie czwartki....
  • Martes

Wyjątkowo wyjątkowo.
    Dekaefka środową jest.
| |

Dyskusyjne spotkania filmowe tworzone przez Kompilację Warszawską. W Kinie Luna oglądamy dobre ...

Miejsca grona (0)