Deutschland [1096]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ewelina

Jakie miasto w Niemczech najbardziej lubicie ?! Ja osobiście zdecydowanie faworyzuję Neuss! :) i ludzi,i piękno...
  • = BASIA =

Hmmm... byłam tylko w Glinde i hamburgu, ale mam zamiar w sierpniu zwiedzić i uczyć się w Berlinie. Jak poznam bliżej ten kraj to się wypowiem :)
  • Anonim

Monachium i Kolonia. ale to juz gdzies pisalam...
  • Ewelina

fakt,ja wielu miejsc też nie zwiedziłam,więc może nie powinnam się wypowiadać.
  • = BASIA =

ale jeśli podoba Ci się tam, to dlaczego nie... Mnie szczerze mówiąc Hamburg, ani Glinde nie urzekły... Może z Berlinem będzie inaczej, o ile moje plany wypalą...
  • Rucka | Hultaj Nr 1

Koln za dobre imprezy,katedre,szybkie metro,wloska restauracyjke na Siebachstr.,za Neumark,za odkryty basen i fajny klimat
  • Anonim

popieram Eweline -Neuss
  • Ewelina

w końcu razem tam byłyśmy nie?! :p
  • ۩ Pacjento ۩

oj zdecydowanie München i Stuttgart...
    oba swietne, zielone i imprezowe..
  • zuzanna

hehe.. Neu- Ulm .. małe miasteczko gdzies miedzy Stuttgartem a Munchen. nie byłam tam jeszcze ale jade tam jutro i na pewno bedzie geil!!!! :D
  • zuzia

Moze nie calkiem reprezentatywnie niemieckie ale za to lubie jego klimat...Berlin
    Poza tym oczywiscie Kolonia
  • Anka

Frankfurt n Menem a raczej zakupy tam;D
  • ***ANUSIA***

Ja tam kocham Dortmund i mam ogromny sentyment dla niego , no i region Schwarzwaldu uwielbiam chciala bym miec tam w przyszlosci domek echhhh :) te marzenia:)
  • Rucka | Hultaj Nr 1

a propos schwarzwaldu to maja dobra szynke:D
  • Nell

Konstanz! I cały region Bodensee :)
  • Yrthis

Ettenheim :D Małe miasteczko przy Schwarzwaldzie, brałam (jeszcze dziś; ) udział w wymianie językowej z ludźmi z tej okolicy.
  • ***ANUSIA***

to najpiekniejsze miejse na ziemi , ma klimat i budzi wspomnienia i mile emocje , moj kochany Schwarzwald:)
  • zuzanna

ech.. wróciłam własnie kilka hodzin temu z niemiec, z neu-ulm konkretnie...
    ech... wspaniale było... monachium tez jest boskie,stuttgart i Konstanz tez :D
  • Artmina

Wolfsburg, a sentyment ten wynika z tego, iż jest to rodzinne miasto mojego ukochanego wokalisty ukochanego zespołu (Oomph!).
    Poza tym ma swój urok i fajne fontanny :D
    Kolonia, za katedre i nagminnie sprzedawaną na każdym kroku oryginalną wode kolońską :D
  • Madame

... Drezno...
    tam spedzilam najpiekniejsze wakacje. Bylam miesiac na kursie jezykowym w tamtejszym uniwersytecie...jednym slowem bylo toll:P

I chyba wroca tam..studia
| |

Deutschland , Deutschland i jeszcze raz Deutschland! Dla wszystkich zafascynowanych naszymi zachodn...

Fotki

Miejsca grona (0)