by Disco Inferno [44]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ewa

lubisz? nie lubisz?
    dostajesz? szukasz? sadzisz?

cięte? doniczkowe?

czy kwiatom WON!!! ???
  • Disco Inferno

kwiaty... dobrze, żeby pachniały, właściwie jest to najważniejsze kryterium w ocenie.
    A zatem jestem fanką bzu, jaśminu, róż, konwalii, goździków ogrodowych, maciejki, lipy.

Ale ciężko je hodować w domu... więc skupiam się na:
    -owadożernych (muchołówka + rosiczka)
    -cykasie
    -bluszczu
    -roślinie "kamieniu"
  • Ewa

czułam Disco, ze Cię tu spotkam :-)))

Mnie kiedyś kwiaty nie dały sie wyhodowac żadne. Miałam tylko kaktusy w marnej ilości.
    Potem coś sie przekręciło i rosły jak na drożdżach. mam cale mnóstwo przeróżnistych, nawet nie wiem jak sie niektóre nazywają

Ale uwielbiam dziwolągi wszelakie...
    ostatnio widziałam taki co jak włosy ma nibyliscie ( i juz się kręcę k/tej kwiaciarni jak magnes )
  • Grono.Net

Ubóstwiam frezje. Ale jak już dostaję jakieś to zwykłe, pospolite róże....
    A u nas w domu jest masa kwiatów. Jeszcze trochę, a będzie jak w dżungli. Choć... jest bardzo przytulnie.... :)
  • Anonim

Mój kwiat otrzymany przy przeprowadzce umiera śmiercią marną na suchoty (trochę zapominam podlewać...).
    Poza tym to nigdy kwiatka nie przypominało. Takie cuś z liśmi.
  • Dąbrówa-Olszówa NowyLepszySatan

tulipany... żywe
  • Dąbrówa-Olszówa NowyLepszySatan

doniczkowe giną smiercią tragiczną w skutek skrajnego zabniedbania...
    ciete lubie dostawać ale nie zbyt czesto...
    marzy mi sie pooooole maków; >
  • Anonim

narkomanka...;)
  • Anonim

uciesze sie z kazdego kwiatka,ale niewyslowiona przyjemnosc sprawi mi ow darczynca wreczajac zolte tulipany...po prostu uwielbiam...:)))

wczoraj zerwalam troche jasminu..tak mi pachnialo w pokoju,ze spac nie moglam...mrrr:)

kocham wszystkie roslinki-wcale nie musza miec pieknych i pachnacych kwiatow-ale to juz zboczenie zawodowe...;)

Ilmenit,dostaniesz ode mnie kaktusa;)

• audrey_horne

Nie lubie dostawac cietych roz - czerwonych, dlugich, banalnych, wybranych bez polotu i wyobrazni. Uwielbiam natomiast wszystko, co sama zerwe na lace (maki, chabry), nawet to, co rosnie przy ulicy, jak zolte mlecze. Galazki jasminu - duszny, narkotyczny zapach, ktory wrecz uwielbiam. Uwielbiam konwalie, niezapominajki, stokrotki, rumianki, anemony - kwiaty skromne, delikatne i urocze. Jesli chodzi o te bardziej eleganckie, lubie dostawac wymyslne bukiety.
  • Ewa

Femelle też uwielbiam zapach frezji...mmm...
  • Anonim

uwielbiam ogróki, skalne kopmozycje, kosze kwiatów, wazony pełne jednego rodzaju kwiatów (najlepiej frezji), a do doniczkowych w domu nie mam zdrowia:/
  • Gosz

moimi ukochanymi kwiatami sa konwalie
    a tak to bez, tulipany, frezje... i polne kwiatki:D
  • Disco Inferno

a bukiet do ślubu z czego będzie Gosiu?
  • Ewa

ja miałam storczyki, a Ty Disco?
  • Disco Inferno

Małe białe róże w dużej ilości.
  • Ewa

pięknie....zasuszone zostały?
  • mamkalosze

storczyki tez niezle, kurewsko droga sprawa w sumie :D
    musialo byc z pompą :D
  • Anonim

Ja może będę mało oryginalny, ale uwielbiam róże koloru krwi tętniczej. Za wszelkie wrażenia wizualno-zapachowe.
  • Anonim

generalnie za różami nie przepadam, ale jesli już mam je tolerować, to w dwóch wariantach:
    a) pojedyńcza, długa róża w długim wazonie
    b) pęk róż 'sote' w rozszerzonym wazonie
    ;-)
  • 1
  • 2