- 1
- 2
-
Ewa
lubisz? nie lubisz?
dostajesz? szukasz? sadzisz?
cięte? doniczkowe?
czy kwiatom WON!!! ??? -
kwiaty... dobrze, żeby pachniały, właściwie jest to najważniejsze kryterium w ocenie.
A zatem jestem fanką bzu, jaśminu, róż, konwalii, goździków ogrodowych, maciejki, lipy.
Ale ciężko je hodować w domu... więc skupiam się na:
-owadożernych (muchołówka + rosiczka)
-cykasie
-bluszczu
-roślinie "kamieniu" -
Ewa
czułam Disco, ze Cię tu spotkam :-)))
Mnie kiedyś kwiaty nie dały sie wyhodowac żadne. Miałam tylko kaktusy w marnej ilości.
Potem coś sie przekręciło i rosły jak na drożdżach. mam cale mnóstwo przeróżnistych, nawet nie wiem jak sie niektóre nazywają
Ale uwielbiam dziwolągi wszelakie...
ostatnio widziałam taki co jak włosy ma nibyliscie ( i juz się kręcę k/tej kwiaciarni jak magnes ) -
Grono.Net
Ubóstwiam frezje. Ale jak już dostaję jakieś to zwykłe, pospolite róże....
A u nas w domu jest masa kwiatów. Jeszcze trochę, a będzie jak w dżungli. Choć... jest bardzo przytulnie.... :) -
-
Anonim
Mój kwiat otrzymany przy przeprowadzce umiera śmiercią marną na suchoty (trochę zapominam podlewać...).
Poza tym to nigdy kwiatka nie przypominało. Takie cuś z liśmi. -
Dąbrówa-Olszówa NowyLepszySatan
-
Dąbrówa-Olszówa NowyLepszySatan
doniczkowe giną smiercią tragiczną w skutek skrajnego zabniedbania...
ciete lubie dostawać ale nie zbyt czesto...
marzy mi sie pooooole maków; > -
Anonim
-
Anonim
uciesze sie z kazdego kwiatka,ale niewyslowiona przyjemnosc sprawi mi ow darczynca wreczajac zolte tulipany...po prostu uwielbiam...:)))
wczoraj zerwalam troche jasminu..tak mi pachnialo w pokoju,ze spac nie moglam...mrrr:)
kocham wszystkie roslinki-wcale nie musza miec pieknych i pachnacych kwiatow-ale to juz zboczenie zawodowe...;)
Ilmenit,dostaniesz ode mnie kaktusa;)
-
audrey_horne
Nie lubie dostawac cietych roz - czerwonych, dlugich, banalnych, wybranych bez polotu i wyobrazni. Uwielbiam natomiast wszystko, co sama zerwe na lace (maki, chabry), nawet to, co rosnie przy ulicy, jak zolte mlecze. Galazki jasminu - duszny, narkotyczny zapach, ktory wrecz uwielbiam. Uwielbiam konwalie, niezapominajki, stokrotki, rumianki, anemony - kwiaty skromne, delikatne i urocze. Jesli chodzi o te bardziej eleganckie, lubie dostawac wymyslne bukiety. -
Ewa
-
Anonim
uwielbiam ogróki, skalne kopmozycje, kosze kwiatów, wazony pełne jednego rodzaju kwiatów (najlepiej frezji), a do doniczkowych w domu nie mam zdrowia:/ -
Gosz
moimi ukochanymi kwiatami sa konwalie
a tak to bez, tulipany, frezje... i polne kwiatki:D -
-
Ewa
-
-
Ewa
-
mamkalosze
storczyki tez niezle, kurewsko droga sprawa w sumie :D
musialo byc z pompą :D -
Anonim
Ja może będę mało oryginalny, ale uwielbiam róże koloru krwi tętniczej. Za wszelkie wrażenia wizualno-zapachowe. -
Anonim
generalnie za różami nie przepadam, ale jesli już mam je tolerować, to w dwóch wariantach:
a) pojedyńcza, długa róża w długim wazonie
b) pęk róż 'sote' w rozszerzonym wazonie
;-)
- 1
- 2