Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • x

przeciez tyle ich juz powstalo. piszecie o ekranizacjach, a o 'emonitoryzacjach' nikt...
    ktos w cos gral? wrazenia?

ja ostatnio w emperor: battle for dune. calkiem, calkiem. choc i tak najlepsza byla pierwsza dune.
  • Anonim

hehe dune 2 na amige jak juz;)....to byl hicior...az sie nie chce wierzyc jak sie przypomina ze kazda jednostka trzebA bylo osobno przesuwac;]....najpierw gralem...pozniej przeczytalem....
  • Anonim

U mnie to samo, co wyżej; )
  • Morbit xxx

nono dokladnie 2ka diuna rzadzila. przez to ze tak powoli chodzila na amidze mozna bylo naprawde strategicznie zagrac. kazda jednostka miala swoje zadanie... duuuzo czasu na obmyslenie i przeprowadzenie ataku :D
  • Run for it Marty!

miala jeden tylko szkopul. uzytecznosc piechoty konczyla sie na drugiej misji;)

ale poza tym to wspanialy i bezwzgledny przodek tego typu gier strategicznych... chyba.
  • Hallgrimur

Jedynka tez byla fajna. Mozna bylo sobie pooglądać krajobrazy z ornitoptera.. Choc fakt, ze chwilami byla mniej wciagajacy od rts-owej dwojki.
  • MacGos

Dune (c) Cryo aka Diuna Jedynka to byla pyszna gierka... te wschody i zachody slonca zrobione w przejsciu na 256 kolorach wtedy to bylo cos nieprawdopodobnego... zawzielem sie kiedys i ja przeszedlem :)

Dawne dobre czasy gdy 386 to bylo COS! :)
  • jkac

Jedynka wymagala cierpliwosci... zwlaszcza na poczatku. pozniej, jak juz bylo wiadomo co i jak, to mozna bylo przejsc ja w jeden dzien. Krajobrazy i lot przez pustynie wygladalo duzo lepiej w wersji CD, a tej w polsce nigdzie nie widzialem, za to w Anglii kupilem ja sto lat temu za... 3 funty na jakiejs wyprzedazy. :D

Dune 2 oczywiscie klasyka RTSow, Super Dune 2 Destruction (przerobka Dune2, kto gral to wie) to kolejne kilka godzin radosci na tej samej zasadzie. Dune2000 to juz tylko nowy C&C, nic nowego... Emperor:Battle for Dune niestety nie udalo mi się odpalic, jak znajde dobra kopie to zagram, za to teraz czaje sie na Frank Herbert's Dune - gral ktos?
  • nbw

Dune I zrobione przez Cryo to klasa sama w sobie. To na tej grze Cryo zbudowało sobie markę firmy robiącej graficzne arcydzieła (i dlatego Virgin ich po raz drugi nie zatrudnił)

Dune I powalało. Dune II było też super. Dune 2000 podobało mi się umiarkowanie. Emperor jest *cudowny*. A FH: Dune - szkoda czasu i miejsca na dysku wg mnie. Głównie przez żenująco słabe sterowanie
  • Anonim

Oj grał! Sprzedał! Ale wcześniej grał! Jako miłośnik tematu- odradzam. Nie tykac kijem!
  • jkac

Az tak zle? Ja na razie wymeczylem emperora i jestem pod wrazeniem. troche mniej przyjazne mi sie to wydaje niz klasyczny RedAlert, ale fabula jednak jest dobra...

A w tamto i tak zagram chocby z ciekawosci. :) napisz pare slow wiecej, jak to wyglada co jest spaprane...

• Anonim

Prostuje bończuczne ZNAWCA TEMATU! Łyknąłem wszystkie knigi. Nie bez radochy. Ciąłem we wszystkie pozycje giercowe. Tu już skrajnie roożnie.

Ostatnie wypociny CRYOwcoof to pomyłka. Po mało obiecującym intro i nie najgorszym pierwszym levelu przychodzi załamka.
    I kiedy pisze załamka to na prawdę chodzi o załamkę. Kiedy Paul ucieka sandwormowi i zaczynają się cover-misje to tak jakbyś oglądał pracę magisterską napaleńcoow, a nie produkcję profesjonalistoow! Sztuczne postaci, potraktowana po macoszemu fabuła (gra "oparta" na fabule pierwszej oryginalnej diunki Herberta) i maksymalna liniowość. W czasach Splintera (cały czas mowa o misyjkach skradanych, ktoore są podobno najmocniejszą stroną produkcji;p) gierka może zainteresować tylko posiadacza słabszego sprzętu. Jeżeli masz zamiar za nią zapłacić- proponuje miło spędzony wieczoor przy piwku. Na pewno bedziesh milej wspominał! A za darmo zawsze trzeba...
  • nbw

Pomyliliście się :) Jeden mówi o Emperor: Battle for Dune (JKac), a wszyscy jedziemy po Frank Herbert: Dune :)
  • Anonim

Jkac napisał - Emperor:Battle for Dune niestety nie udalo mi się odpalic, jak znajde dobra kopie to zagram, za to teraz czaje sie na Frank Herbert's Dune - gral ktos?

A to moje zawodzenie zacząłem od odpowiedzi na ww kweszczyn; )
  • jkac

Ale ja zapytalem wczesniej, nie? :)

W Emperora pocinam juz od paru dni i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. A co do Frank Herbert's Dune to nie zanosi sie, zebym sprobowal bo czasu nie ma... moze kiedys. nawet jezeli jest kiepskie. z czystej ciekawosci.
  • nbw

Emperor jest bardzo miły. Wg mnie jeden z najładniejszych RTS'ów i nawet wybaczam że oparte o C&C.

Tylko fabuła.. Hm.. no właśnie. Pomieszanie Diuny, Dzieci Diuny, Boga Imperatora z... czymś. Trudno powiedzieć czym :)

Ale przedstawienie... emm... no dobra, poczekam aż przejdziesz; )
  • jkac

wszystko pieknie, ale czarny Atryda? :D :D :D

jak bede cierpliwy i poswiece na to odpowiednio duzo czasu to chyba tak dlugo nie powinno zajac... :) na razie dobrze idzie.
  • Anonim

Hmm wybaczam ze oparte na C&C ?? Ej no bez kitu niech nikt nie tyka swietosci Westwooda przeciez to klasa sama dla siebie...naotmiast Emperor z punktu widzenia fana ksiazki niestety mnie rozczarowal....z punktu widzenia strategii RTS tez...wole juz pykac w Dune 2 i przesuwac jednostki :) (swoja droga byl to prekursor gatunku RTS,taki ktory sie przebil)....dla mnie i1 i 2 a potem juz niestety nic....
  • Anonim

Osobiscie grałem w 1, 2 , 2000 i emperora, ale nie mam cierpliwości do gier:) Wole książki
  • plejada

Popieram przedmówcę (w kwestii książek a nie gier bo oczopląsu od nich dostaję), co wyjasnia brak mojej gadatliwsci przynajmniej w tej częsci diunowego grona :D
| |

Diuna, pustynna planeta...tam, gdzie żyja Fremeni, Harkonneni i Atrydzi, związani wzajemnymi zalez...

Fotki

Miejsca grona (0)