-
Anonim
gdzie sie "uczyc" designu? isc na studia, czy moze lepiej zrobic jakis kurs za granica? jak kurs to gdzie? -
Anonim
-
mgws
-
Anonim
-
-
mgws
googlaj. zalezy w jakim jezyku mowisz, ile masz kasy (a moze wcale? i za "wcale" mozliwe sa studia zagranica) i gdzie cie ciagnie: wschod, zachod, polnoc, poludnie, wyspa, kontynent .... -
Anonim
a co bys poradizla na studia za "wcale" i kierunki N, NW,W,SW,S...moga byc wyspy:D -
mgws
-
mgws
-
Anonim
ja polecam w ukeju; )....multimedia design (i nie tylko) na university of huddersfield... :) -
patisa.
Teko. Polecam. tu jestem - jest bosko. moje skillsy UP UP UP!
Herning - dk -
Anonim
a co studiujecie? bo mi chodzi o industrial design i sie zastanawiam, czy rzeczywiscie trzeba isc na studia, czy moze gdzies sa jakies kursy, np 2 letnie. -
mgws
o kursach nic nie wiem, chyba zes geniusz i bez zadnych studiow przyjma cie na internship do biura. tam nauczysz sie najwiecej, dostaniesz pewnie lancz i bilet miesieczny - w sumie koszty mniejsze:). ale czy cie przyjma? musisz miec portfolio, a studia sluza wyrobieniu portfolio. mozesz tez wycelowac w studia BA, ktore beda trwaly 3 lata, jak dobrze poszukasz -
mgws
bo sporo z nich trwa 4 lata, z takim wstepnym pierwszym rokiem. ale niekoniecznie. systemy sa rozne -
Anonim
-
eripmav
-
mgws
tak sa mysle
sprobuj cos w rodzaju kursow na DOMUS ACADEMY. i chyba St. Martins tez ma jakies kursy. moga byc nawet wakacyjne. ale cena moze przewyzszac studia czy cos:) -
Anonim
-
dredlok
W Finlandii mozna studiowac za "wcale", studia diznajnerskie sa i tak glownie w jezyku angielskim, wiec znajomosc finskiego nie jest konieczna. O tu na przyklad http://www.uiah.fi/frontpage.asp?pa... -
Anonim
A Ravensbourne w Londynie? Slyszeliscie cos? Z tego, co wiem, ma swietne job prospects.
Mam informacje z pierwszej reki - moj chlopak jest na animation, strasznie mu zazdroszcze. Sama chce tam isc. Chociaz moze Lodz? Wydzial animacji i grafiki? Jeszcze nie wiem... -
Anonim
rave to b.dobra szkola, fajny maly kampusik na uboczu, bardzo spokojna okolica.... z drugiej strony straszne zadupie; ) ale ogolnie to polecam :}