-
Bittini
Bardzo potrzebuję kilka kawałów o sędziach, o czymś z prawem własności i ogólnie prawniczych.. Proooszę pomóżcie; D :))! -
Anonim
-
Ewelina
Na egzaminie wstępnym na wydział prawa:
Egzaminator: - Dlaczego zdecydował się pan zdawać na wydział prawa?
Student: - Tato, nie wygłupiaj się... -
Julitka;)
-Jaka jest różnica między bogiem a prawnikiem?
-Bóg nie myśli, że jest prawnikiem...
P.S. Sad but true;P -
-
Anonim
Dwaj kieszonkowcy rozmawiają w celi:
- Widziałeś jaki świetny zegarek miał mój adwokat?
- Jeszcze nie. Pokaż! -
Ola eR...
Kodeks cywilny z 69 roku zawieral mozliwosc zadania w ramach zadoscuczynienia przeznaczenia oznaczonej kwoty na rzecz PCK. Dlaczego akurat PCK?
Bo odpowiadalo wszystkim partiom - i Polski i Czerwony i Krzyz...
Scisle prawniczy, opowiedziany z reszta na wykladzie z prawa cywilnego...
Jesli potrzebujesz, mam angdotki, ale to na prv, bo to nie dowcipy, tylko sytuacje z zycia prawnikow i ich praktyki zawodowej wziete...typu: do czego doprawadzaja glupie regulacje -
Elżbieta
Ojciec & Syn prowadzą kancelarię. Starszy pojechał na urlop. Zgłasza się wieloletni, szacowny klient.
Kręci nosem, że syn zastępuje ojca. Ten uspakaja petenta , zapewnia, dobrze będzie, a może nawet jeszcze lepiej...Przegląda z uwagą papiery. Olśnienie, nadeszła cudowna myśl, tę sprawę można pchnąć
z kopyta...Jak pomyślał, tak uczynił. Sprawa na wokandę. Pełen sukces. Wraca Ojciec, prosi o relację
z zastępstwa. Syn chwali się skutecznością działania. Ty durniu! Krzyczy ojciec. Ja z gościa żyłem wiele
lat, a ty pozbawiłeś nas dochodu za pierwszym podejściem! -
Edyta
Sędzia pyta:
- Czy świadek widział, jak oskarżeni bili się krzesłami?
- Widziałem.
- Dlaczego ich świadek nie powstrzymał?
- Nie było wolnych krzeseł, proszę Wysokiego Sąd -
-
Damian
W trakcie rozprawy prawnik zwraca się do świadka:
- Jak na pana pochodzenie społeczne, odznacza się pan pokaźną inteligencją…
Na to świadek:
- Gdybym nie był w tym momencie pod przysięgą zdecydowanie odwzajemniłbym komplement.