kabaret dudek [35]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Kabaret dudek to najlpeszy kabaret tamtych czasow..jasne ze Starsi Panowie tez byli mistrzowscy ale dudek to jest klasyka...
  • Anonim

a ktory numer ci sie najbardziej podobal? bo ja sie waham miedzy 'sękiem' a 'wężykiem wężykiem"; ]
  • Anonim

mI najbardziej sie podobal "Sek" ale uwielbiam "Karolkowa"...to jest mistrzunio...wezykiem, wezykiem tez jest dobre..ale Karolkowa? no supeeeeeeeeeeer
  • Anonim

ej no co jest...
  • scoundrel

"Miałem w domu 12 butelek jałowcówki..." :-D

Trudno się zdecydować... Kobuszewski i Michnikowski byli po prostu genialni. Jak się porównuje ich umiejętności aktorskie z takim Lindą na przykład, to się torchę smutno robi...
  • Anonim

Daj spokoj, Michnikowski to moja wielka milosc..to jak on gra...jego mimika, Boze on jest cudowny....wielbiam sie smiac a on mnie wprawia w placz ze smiechu...
    Tak ale o 12 jalowcowkach nie mowil Kobuszewski anie Michnikowski tylko swietej pamieci zalozyciel Dudka Dziewonski...On tez byl swietny...
  • scoundrel

Wiem, doskonale pamiętam kto rachował domy; )

Zgadzam się, Michnikowski to geniusz. Jeden z jego najlepszych numerów, to piosenka:
    "...już za chwilę to mija mi." :D Nie wiem kto z aktorów potrafiłby dzisiaj coś takiego zagrać...
  • Anonim

:-)
    a to przepraszam nie zroumielismy sie...:-)

Powiem Ci ze nie wiem, nikt. To sa klasyki a Ci ludzie to mistrzowie...
    dzis sie juz takich ludzi nie spotyka...Ewenementy :-)
  • scoundrel

Nie wiem, co jest tego przyczyną. Albo to, że aktorami ludzie stają się głównie po znajomości, albo na poziomie kulturowym zaszła jakaś zmiana roli aktora... teraz stają się jakimiś, kurde, idolami; zamiast pracować i doskonalić warsztat, lansują się, chodzą na imprezy, mają w głowie pokazy, kafelki, duperelki, dywaniki...

Chyba to po prostu kwestia wody sodowej, która rozleniwia.

Pozdrawiam.
  • Anonim

To tez kwestja tego ze nie robi sie juz filmow, ktore wymagaja dobrego aktorstwa, ze kabarety w dzisiejszych czasach maja szkowac a nie smieszyc, bodz smieszyc swoja glupota..inteligentne i z klasa zarty sa juz nie modne....a dlaczego?! tego nie wie nikt...Przeciez to wlasnie niedobrze ze niepotrafimy smiac sie z inteligentnych, nikomu nie ublizajacych kawalow czy skeczow. Swiat sie zmienia to fakt. Ale jak na moj gust jezeli chodzi o ta dziedzine to wlasnie zmienia sie w zla strone..
    Dla mnie jedyna osoba, ktora ma talent i potencjal w dzisiejszych czasach z tych mlodych to Maciej Sthur..On jest bardzo dobry...On ma talent i potrafi go bardzo dobrze wykorzystac...

Pozdrawiam
  • Anonim

no nie wiem czy Maciej, może kiedyś ?Ale powiem wam jedno nasi aktorzy chcą być od razu gwiazdami na modłę zachodnią a tamci niedoścignieni chcieli być po prostu dobrymi aktorami i nimi byli bo pięknie potrafili nie tylko grać ale także wysławiać się obecni potrafią tylko pięknie przeklinać i robić głupie miny np;Pazura ,lubaszenko itd........takie jest moje zdanie pozdrawiam
  • Anonim

a ja bardzo lubię skecz z mieszkaniem na koszykowej :]
  • Anonim

wszystko jest naprawde dobre..:-)

Tak naprawde to wszyscy ci aktorzy kiedys mieli inne priorytety. niestety. a ci mlodzi nie ucza sie grac. wydawaloby sie ze tego mozna sie samemu nauczyc. ale ja tak nie uwazam. pozatym wszystko niestety zmierza w Ameryke. Wszystko zaczyna byc komercyjne. Nie patrzy sie na ludzi ale na efekty. nie wazna jest juz rola, wazne jest wszystko naokolo.
    to smutne. Naprawde.

Ale wracajac do Dudka bo w sumie to jest temat to naprawde....w sumie nie chce sie powtarzac ale MISTRZUNIO!!!!!!:-D
  • Anonim

wcale nie jest źle, np. camera cafe pokazuje świetną grę aktorów :] są też dzisiaj dobre kabarety, nie można zaprzeczyć...
    A to, co się dzieje ze sztuką w Ameryce jest najzupełniej w porządku :]
  • Anonim

kwestia gustow a o tym sie nie rozmawai; -)

No wiesz, ja nie mowie ze wszystko jest beznadziejne, ale uwazam ze wiekszosc niestety.
    no z dziesiejszymy kabaretami to jest ich naprawde niewiele oj naprawde!!!
    no a Ameryka....kwestia tylko i wylacznie gustow...ja nie mowie ze nie chodze na te amerykanskie produkcje, chodze i to z mila checia. Ale nie zachwyca mnie to :-)
  • moniśka

Wszytskie sa swietne, chociaz nie wiem jak dlugo, kiedy nikt juz nie bedzie chcial pamietac o realiach. NIe..... Oni zawsze będą smieszyc.
  • Anonim

jednym z najlepszych tekstów Dudka wg. mnie jest "Na wyrębie" , dialag Pawlika z Kobuszewskim. A przy tym jak na owe czasy był to tekst bardzo odważny.
    -Papierosy (...) O, dobre, zagraniczne?
    - Nie, nasze, "Egipskie" ...
  • moniśka

To chyba Stanislawa Tyma, nie? Na wyrebie, rzeczywicie jest bardzo odwazne, smieszne tez. Kobuszewski i Pawlik wymiataja, ale torche sie ten skecz zdezaktualizowal. Nie tak jak Wezykiem. Wojna ... byla, a z kim byla. -Z niemacami, a pan myslal, ze z kim? - ze z Czechoslowacja.
  • Anonim

A pan dokąd?
    Z powrotem, na grzybki....

bardzo aktualne, bardzo
  • moniśka

ogolna wymowa, owszem, ale te szczegoliki, ktore juz niedlugo (mianowicie jak minie moda na PRL) beda czytelne chyba tylko dla znawców historii najnowszej.
  • 1
  • 2
| |

to był dopiero kabaret!! i te nazwiska: kobuszewski, kwiatkowska, dziewoński, gołas, michnikowski...

Miejsca grona (0)