-
taaa...chyba wszystkie; )
Ale najbardziej czekam na powrót pana Darcy'ego do Pemberley gdzie buszuje Lizzy :) -
...::gocha::...
Moja ulubiona scena to jak Lizzy układa "Różową biblię" i opowiada swojemu pracodawcy o facetach z którymi sie umawiała i zaczyna mówić o Darcy'm a on.. pojawia sie przed nią;))) ona wtedy chowa się i przez dłuższy czas nie wstaje....:)))) to jest super!!!
a ksiązki nie czytałam przyznaję sie, ale film ogladałam już chyba z 10 razy i mi sie nie znudził! znowu mam ochote go puścić:) -
-
Oglądałam tylko ten film co był w jakiejś gazecie (Glamour bodajże...) i żadnej innej ekranizacji. Tu gra Kam Heskin i Orlando Seale. A po tym motywie ze schowaniem się, Darcy sie jej pyta czy umówiłaby sie z nim na obiad,czy kolację bo "wydaje mu sie dziwnie pociągająca" ale "jej znajomi to wstydliwy temat"; ))) Ona wtedy odmawia, nie wiem czy to już po tym jak Jack powiedział jej o tym że rzekomo przez Darcy'ego zerwała z nim jego siostra Anna. :) -
-
A tak w ogóle to właśnie chciałam założyć grono "Dumy i uprzedzenia" ale dla pewności wpisałam w wyszukiwarce, a tu.. jest:)) -
ups właśnie w necie doczytałam sobie że książka Jane Austen jest troche o czymś innym... Bo tu jest grupa przyjaciół, a nie siostry itp. Kuzyn Collins? hehe w filmie to natrętny i nawiedzony, niezbyt przystojny koleś; ) W sumie ten film jest tylko oparty na powieści a nie jest ekranizacją... -
ahhh...bo ty piszesz o jakiejś przeróbce amerykańskiej; )
Od czegoś trzeba zacząć; )
Przeczytaj w wolnej chwili książkę.Serdecznie polecam. -
Wygląda na to,że poza dwoma fankami więcej na gronie nie ma :]
Ciekawe kiedy nam się pomysly skończą... :D -
No tak amerykańska przeróbka;) z 2003r
Na pewno przeczytam książke ale teraz ucze sie do poprawki; //
zdawało mi sie ze do grona wpisała sie też "h połknęła motyla" To już 3 osoby!!! :))))) -
mysz
ojej... przede wszystkim witam wszystkich serdecznie:) piękną sceną w filmie, której jednakże nie ma w ksiażce, jest kąpiel Darcy'ego w jeziorze:D pozatym "oświadczyny" Fitzwilliama powalają:) -
no chyba się posikam ze szczęścia :D
Zapraszamy więcej,więcej.Trzeba zasilić to grono :) -
Anonim
już zasilamy
ostatnio wykonałyśmy maraton filmowy z DiU
nie jesteśmy już tymi samymi dziewczynkami, co przedtem
a nasza ulubiona jest ostatnia scena, scena ślubu -
groza pierwotna
a ja wciaz czekam na zamowione pride and prejudice i wciaz nie przychodzi a potrzeba maratonu wzrasta.
i co teraz? :/ -
Anonim
ohhhh, no nie mów, scena w stawie jest jednak powalająca
i jak ona na nią PATRZY!!!
;) -
Twist, little girl
Ostatnia scena jest fajna,bo darcy się nareszcie śmieje; -))))) Choć fanych scen jest duuuuużo! -
Anonim
a jak śmiałyśmy się my przy ostatniej scenie
polecan przygladanie się uważne scenie ślubu, a zwłaszcza robienie stopklatek -
-
Anonim
dolaczam sie do grupt fanek dumy i uprzedzenia! Ale tylko jedna wersja jest najlepsza - BBC. Colin Firth i Jennifer Ehle - para idealna! :)) A najfajniejsza scena? mmmm...mokra koszula pana Darcy'ego oczywiscie! ksiazka tez jest super, ja to najpierw obejrzalam, a potem przeczytalam, ale obie "wersje" mi sie tak samo podobaly. Bardzo pozytywnie nastraja. :) -
Anonim
ja czytałam tylko książkę , zresztą czytam ją już chyba poraz setny :) według mnie najlepszy fragment powieści to oświadczyny Darcego bardzo nieromantyczne hehe... -
Pyrka
z ksiąki <czytał chyba z milon razy > u wielbiam moment gdy Lizzy dowiadyje sie o ucieczce siostry i gdy Darcy się nią martwi > a filmie gdy Darcy wchodzi do księgarni a ona się chowa > Duma i uprzedzenie jest super !@!