Duma i Uprzedzenie [302]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • taaa...chyba wszystkie; )
    Ale najbardziej czekam na powrót pana Darcy'ego do Pemberley gdzie buszuje Lizzy :)
  • ...::gocha::...

Moja ulubiona scena to jak Lizzy układa "Różową biblię" i opowiada swojemu pracodawcy o facetach z którymi sie umawiała i zaczyna mówić o Darcy'm a on.. pojawia sie przed nią;))) ona wtedy chowa się i przez dłuższy czas nie wstaje....:)))) to jest super!!!

a ksiązki nie czytałam przyznaję sie, ale film ogladałam już chyba z 10 razy i mi sie nie znudził! znowu mam ochote go puścić:)
  • O matko! Nie pamiętam kiedy to było? W którym odcinku?? :)

Oglądałam tylko ten film co był w jakiejś gazecie (Glamour bodajże...) i żadnej innej ekranizacji. Tu gra Kam Heskin i Orlando Seale. A po tym motywie ze schowaniem się, Darcy sie jej pyta czy umówiłaby sie z nim na obiad,czy kolację bo "wydaje mu sie dziwnie pociągająca" ale "jej znajomi to wstydliwy temat"; ))) Ona wtedy odmawia, nie wiem czy to już po tym jak Jack powiedział jej o tym że rzekomo przez Darcy'ego zerwała z nim jego siostra Anna. :)

A tak w ogóle to właśnie chciałam założyć grono "Dumy i uprzedzenia" ale dla pewności wpisałam w wyszukiwarce, a tu.. jest:))

ups właśnie w necie doczytałam sobie że książka Jane Austen jest troche o czymś innym... Bo tu jest grupa przyjaciół, a nie siostry itp. Kuzyn Collins? hehe w filmie to natrętny i nawiedzony, niezbyt przystojny koleś; ) W sumie ten film jest tylko oparty na powieści a nie jest ekranizacją...
  • ahhh...bo ty piszesz o jakiejś przeróbce amerykańskiej; )

Od czegoś trzeba zacząć; )

Przeczytaj w wolnej chwili książkę.Serdecznie polecam.
  • Wygląda na to,że poza dwoma fankami więcej na gronie nie ma :]
    Ciekawe kiedy nam się pomysly skończą... :D

No tak amerykańska przeróbka;) z 2003r

Na pewno przeczytam książke ale teraz ucze sie do poprawki; //

zdawało mi sie ze do grona wpisała sie też "h połknęła motyla" To już 3 osoby!!! :)))))
  • mysz

ojej... przede wszystkim witam wszystkich serdecznie:) piękną sceną w filmie, której jednakże nie ma w ksiażce, jest kąpiel Darcy'ego w jeziorze:D pozatym "oświadczyny" Fitzwilliama powalają:)
  • no chyba się posikam ze szczęścia :D

Zapraszamy więcej,więcej.Trzeba zasilić to grono :)
  • Anonim

już zasilamy

ostatnio wykonałyśmy maraton filmowy z DiU

nie jesteśmy już tymi samymi dziewczynkami, co przedtem

a nasza ulubiona jest ostatnia scena, scena ślubu
  • groza pierwotna

a ja wciaz czekam na zamowione pride and prejudice i wciaz nie przychodzi a potrzeba maratonu wzrasta.
    i co teraz? :/
  • Anonim

ohhhh, no nie mów, scena w stawie jest jednak powalająca
    i jak ona na nią PATRZY!!!
    ;)
  • Twist, little girl

Ostatnia scena jest fajna,bo darcy się nareszcie śmieje; -))))) Choć fanych scen jest duuuuużo!
  • Anonim

a jak śmiałyśmy się my przy ostatniej scenie

polecan przygladanie się uważne scenie ślubu, a zwłaszcza robienie stopklatek
  • Oj tak - pierwszy i ostatni pełny uśmiech Darcy'ego ...mmmmmm... :)
  • Anonim

dolaczam sie do grupt fanek dumy i uprzedzenia! Ale tylko jedna wersja jest najlepsza - BBC. Colin Firth i Jennifer Ehle - para idealna! :)) A najfajniejsza scena? mmmm...mokra koszula pana Darcy'ego oczywiscie! ksiazka tez jest super, ja to najpierw obejrzalam, a potem przeczytalam, ale obie "wersje" mi sie tak samo podobaly. Bardzo pozytywnie nastraja. :)
  • Anonim

ja czytałam tylko książkę , zresztą czytam ją już chyba poraz setny :) według mnie najlepszy fragment powieści to oświadczyny Darcego bardzo nieromantyczne hehe...
  • Pyrka

z ksiąki <czytał chyba z milon razy > u wielbiam moment gdy Lizzy dowiadyje sie o ucieczce siostry i gdy Darcy się nią martwi > a filmie gdy Darcy wchodzi do księgarni a ona się chowa > Duma i uprzedzenie jest super !@!
| |

Czy wasza fascynacja tą książką i ekranizacjami jest tak duża,że tez uważacie to za swoje hob...

Fotki

Miejsca grona (0)