-
Zetka
mamy 8 miesięcy i nazywamy się Artur, ale mamusia mówi o mnie Gad. Jeśli urodzi się siostra będzie Ola, a brat ? -
izulka
-
Anonim
moje szczęście ma 8 lat a na imię Aleksandra, ale mówimy Ola, Olcia, Lola, Olka. to imię podobało mi się "od zawsze", nawet jak jeszcze nie miałam w planach dzieci, podświadomie wiedziałam, że jak będzie córa to tylko o tym imieniu:) -
marlena dudek
Moja córka ma na imię Milena jest to starosłowiańskie, a syn Jakub to znowu hebrajskie. Oba są inne i chyba ładne -
-
Angelique
-
*Szpicbroda*
-
Bambi
oso, na stałe i zostałeś porzucony?
Może założym jakiś klubik pozostawionych?:> -
Anonim
obserwuje te wasze wypowiedzi i myśle, że to jak ktoś nazywa sobie dzieciaka to indywidualna sprawa.I nie powinno się niczym sugerować przy wyborze. To tak jak z gustami. Są gusta i guściki. Ale nie podlegają ocenie. Dla jednego Maja to piękne imię, dla innego to pszółka Maja. I tak drodzy państwo jest z każdym imieniem. Zawsze będą osoby, którym będzie się dane imię podobało, ale będą i tacy, którzy będą kiwać z politowaniem głową. Także nazywajmy sobie maluchy jak chcemy i nie pytajmy innych, czy im się to podoba, bo to nie inni będą nosić to imię tylko nasz maluch. pzdr -
Anonim
poznalem w lykend dwie Ole; )
nie nazywajcie tak corek :PPPP zepsuja sie na maxa
do szpiku kosci ze tak powiem
juz spokojniejsze sa Anie :P -
asica
a ja mam Sebastiana Patryka Adriana i więcej nie będzie (chyba)... ; ) -
A.
chłopiec:
-Michaś(!)
-Jaś
-Mikołaj
-Oliver
Dziewczynak:
-Ala
-Aniela
-Kaja
-Klara
-Zuzia
-Krysia
-Maja
-Sara
-Roksana
-Oliwka
-Inez
-Klementyna
Troche tego jest:d cOz ja tam moge miec Duzo Dzieci:D:D:D:D -
Anonim
wszystko OKa ale Oliver to wiadomo co za koles :P ale w sumie ladne imie dla geja -
Anonim
a mi się podoba Maksymilian:P i Klara... i Franciszek.. i .... parenaście innych:) -
Ullena
a my mamy problem z imieniem dla dziewczyny, im bliżej tym większy .... kurcze -
Agask
Ullena ja Ci się wcale nie dziwię, miałam problem z moją córką i nie wiem czy coś wymyslę jak znów będzie córka :) (trzeci miesiąc teraz i pustka w głowie). Ja mam w domu Karolinę i prawdę mówiąć w życiu bym nie pomyślała, że tak nazwę swoje dziecko. Ale dla mnie ważne są pewne względy, nie zgadzam się, że można nazwać dziecko jak nam się podoba i nikomu nic do tego. Przede wszystkim należy być świadomym, że dziecko będzie żyło w jakiejś grupie, a nie na bezludnej wyspie, a inne dzieci, a potem ludzie potrafią być okrutni i wyśmiewają wszystko co jest im nie znane i się wyróżnia. Imię dla mnie musi pasować do nazwiska, jeżeli ktoś ma pospolite nazwisko typu Kapusta czy Kropka to nadanie egzotycznie brzmiącego imienia brzmi w moich uszach strasznie i znów budzi śmieszność.Nawet na tym wątku widać, ze nie tylko dzieci śmieją się z imion i często nie umiemy zaakceptować wyboru innych. Cała reszta dla mnie to kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje. Jednemu Kasia się podoba, innemu nie.
Jeśli chodzi o mój gust to podoba mi się Krzyś, Piotr, Mateusz.
Z dziewczynką hmmm gorzej, lubię swoje Agnieszka,poza tym Sylwia (nie Sylwestra), Aleksandra. -
Rudii
Ja kiedyś chciałam nazwać swoją córeczkę Emma :)
Potem zdecydowałam się na Nadię, ale jest Filip :) Jak kiedyś będę jeszcze miała córeczkę to na pewno wybiorę jedno z tych dwóch. -
Rudii
Ullena a ty kogo w końcu będziesz miała, dziewuszkę?? Czy nie wiesz jeszcze? :) -
Ullena
-
Ullena
mi bardzo podoba się Nina ale mąż nie chce o tym słyszeć, coraz częściej wspomina o Jagodzie ale to takie ...... kulinarne; )
-
Anonim