-
zrobisz jak zrobisz
Chodzi o to z jakich powodów nie pijecie. Zamieszczę kilka kategorii i chciałbym, żebyście się pod nimi podpisali, tzn siebie w jakiejś odnaleźli.
- powody ideologiczne (wiara, religia, jak np. islam, zasady moralne, ideologia, etc...);
- powody zdrowotne (nie możecie pić ze względu na zdrowie, nie chodzi tu o uzależnienie);
- świadomy wybór (świadomie dokonany wybór przeżywania na trzeźwo);
- alkoholizm/ konieczność (jesteście uzależnieni i z tego powodu nie mozecie pić, bo jak się napijecie to... wiadomo);
- przysięgi (chodzi mi o jakieś takie certyfikaty, przysięgi składane w kosciele lub komuś, etc.);
- dla kogoś (nie pijecie bo ktoś sie przez to czuje lepiej);
... no i to te 6 kategorii. Chciałbym sprawdzić ile osób na tym gronie mniej więcej statystycznie z jakich przyczyn nie pije i zobaczymy ilu jest takich jak ja :P
A ja nie piję w dwóch kategoriach: ŚWIADOMY WYBÓR i ALKOHOLIZM/KONIECZNOŚĆ, co się wg mnie nie wyklucza (mozecie zaznaczać po kilka).
Jak z Wami?
-
Iness
-
emik~
-
bejbson.
-
-
Anonim
-
Iness
-
Anonim
Niestety, ale nie.
Dobrze jest się chociaż przyznać do swoich słabości; ) -
Iness
no to pomaga jeszcze jak widzisz ze inni znaja to z wlasnego doswiadczenia to juz wogole jest fajnie :] -
Anonim
nie wiem właściwie głupi upór pzekonanie?trudno powiedzieć pewnie mi sie nie dlugo zmieni bo wszystko w moi życiu jest cykliczne ale to nie zmieni faktu że i tak was lubię -
Anonim
-
Anonim
-
Iness
-
Anonim
-
Iness
-
Anonim
-
Anonim
-
Iness
-
Anonim
wszystko jest dla ludzi. Włącznie z wódą, narkotykami itp.
Jeśli ktoś pije lub też nie, to jest to jego świadomy wybór i raczej nie ma nic wspólnego z frajerstwem.
-
Iness
-
Anonim
>Kapral napisał
>a co to w ogóle za powody?
jak już pisałam głupi upór
kaprys nastolatki...