Dziękuję, nie piję! [180]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • zrobisz jak zrobisz

Chodzi o to z jakich powodów nie pijecie. Zamieszczę kilka kategorii i chciałbym, żebyście się pod nimi podpisali, tzn siebie w jakiejś odnaleźli.

- powody ideologiczne (wiara, religia, jak np. islam, zasady moralne, ideologia, etc...);

- powody zdrowotne (nie możecie pić ze względu na zdrowie, nie chodzi tu o uzależnienie);

- świadomy wybór (świadomie dokonany wybór przeżywania na trzeźwo);

- alkoholizm/ konieczność (jesteście uzależnieni i z tego powodu nie mozecie pić, bo jak się napijecie to... wiadomo);

- przysięgi (chodzi mi o jakieś takie certyfikaty, przysięgi składane w kosciele lub komuś, etc.);

- dla kogoś (nie pijecie bo ktoś sie przez to czuje lepiej);

... no i to te 6 kategorii. Chciałbym sprawdzić ile osób na tym gronie mniej więcej statystycznie z jakich przyczyn nie pije i zobaczymy ilu jest takich jak ja :P
    A ja nie piję w dwóch kategoriach: ŚWIADOMY WYBÓR i ALKOHOLIZM/KONIECZNOŚĆ, co się wg mnie nie wyklucza (mozecie zaznaczać po kilka).

Jak z Wami?
  • Iness

2,3,4,5 !!
  • emik~

świadomy wybór... :)
  • bejbson.

świadomy wybór
  • Anonim

Ja również 2, 3, 4 i 5.
  • Iness

widze ze nie jestem sama :]] fajnie
  • Anonim

Niestety, ale nie.

Dobrze jest się chociaż przyznać do swoich słabości; )
  • Iness

no to pomaga jeszcze jak widzisz ze inni znaja to z wlasnego doswiadczenia to juz wogole jest fajnie :]
  • Anonim

nie wiem właściwie głupi upór pzekonanie?trudno powiedzieć pewnie mi sie nie dlugo zmieni bo wszystko w moi życiu jest cykliczne ale to nie zmieni faktu że i tak was lubię
  • Anonim

a co to w ogóle za powody?
  • Anonim

Przysięga :)
  • Iness

hmmm jaka komu i czemu??
  • Anonim

jakby chciała napisać, to by napisała od razu, czyż nie?
  • Iness

no moze i fakt :]]
  • Anonim

świadomy wybór, poza tym wóda jest dla frajerów...
  • Anonim

świadomy wybór, poza tym wóda jest dla frajerów...
  • Iness

zgadzam sie z tymi frajerami !!
  • Anonim

wszystko jest dla ludzi. Włącznie z wódą, narkotykami itp.
    Jeśli ktoś pije lub też nie, to jest to jego świadomy wybór i raczej nie ma nic wspólnego z frajerstwem.
  • Iness

moim zdanie alkohol nie jest dla ludzi !!
  • Anonim

>Kapral napisał
    >a co to w ogóle za powody?

jak już pisałam głupi upór
    kaprys nastolatki...
| |

Grono dla nie pijących. Nie pije bo... każdy sam odpowiada sobie na to pytanie... warto sie zas...

Fotki

Miejsca grona (0)