dziobak :) 2oo7 - 2o12 PW Chemia [172]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • giggles

cześć,
    czy ktokolwiek jest w posiadaniu notatek z wykładów z aparatury i jest w stanie się tym podzielić na "do czwartku" ?
  • Walu$

Ej polecam wybrac się na egzamin ustny. Prof. pyta z tego co źle zrobilismy na egzaminie pisemnym i jedenj dodatkowej, raczej prostej rzeczy. Na egzamin wchodzimy po 4 osoby i możemy liczyć na drobna podpowiedź. Dzisiaj wszyscy zaliczyli
  • giggles

i Pan powiedział, że najlepiej jakby jedna osoba zebrała wszystkie indeksy i przyszła do niego, ale pojedynczo też można przychodzić, w każdym razie wpisy we wtorek do ok 14:30, bo potem ma jakieś spotkania. A jeśli ktoś miałby ochotę to poprawiać na wyższą ocenę, to można i liczy się lepszy wynik.
  • Juniwersiti of Saska Kępa

czyli jak teraz jakoś zalicze to we wrzesniu moge poprawiac i liczy sie lepszy wynik czy to chodzi o ustna poprawe już?
  • ewa

co było na terminie I ?
  • Monika

1) Był narysowany destylator periodyczny, trzeba było to opisać i jakie fizykochemiczne podstawy ma ta metoda
    2) Rodzaje pomp (wymienić i narysować małe schemaciki)
    3) 3 schematy krystalizatorów narysować
    4) Narysuj cyklon, opisz metodę jego działania, co to jest sprawność frakcyjna
  • giggles

>Juniwersiti of Saska Kępa napisał
    >czyli jak teraz jakoś zalicze to we wrzesniu moge poprawiac
    >i liczy sie lepszy wynik czy to chodzi o ustna poprawe już?

przychodzisz na termin pisemny i to jest poprawą
  • ewa

kiedy wpisy??????
  • Madx

kiedy ustne ? :)
  • Sylwia

ustny 6 lipca od 15
  • Groszek

Bożeszty w środku wakacji ustny ... też mi pomysł; P
    mam pytanie... jeśli jakiś przypadkowy ... potencjalny groszek nie zda egzaminu z aparatów w tej sesji to będzie musiał coś płacić za podejście w przyszłej sesji??; ]
    bo utwór z "aparatura" w tytule nie wydaje się najlepszym pomysłem na wakacyjne poczytadło
    ee?? :/
  • Ada

to moze grupowo cos do niego napisac zeby w wakacje nie robil tego egzaminu bo kazdy ma juz tam jakies plany
  • Karol

>Ada napisała:

najlepiej z nim zagadać, żeby pozwolił zdawać ustny teraz 6 lipca albo po terminie wrześniowym razem z resztą (dla niego to i tak bez różnicy), część pewnie, która nie ma planów na teraz, woli mieć już odpylacze za sobą i nie wracać do tego **** więcej
  • Madx

ja też mam mieć ustny i wolałabym zdawać go we wrześniu gdyż nie ma nie teraz w Warszawie i specjalnie musiałabym się fatygować
  • Ada

mam prosbe do osob ktore byly na egzaminie ustnym z aparatury, aby udzielily jakze cennych wskazowek jak nalezy sie do tego egzaminu przygotowywac, czy glownie skupic sie na zagadnieniach z pisemnego czy nie ma reguly z czego zostaniemy zapatani? z gory wszystkim dziekuje za jakie kolwiek informacje
  • Karol

tyle mam od kogoś kto już zdawał ustny:

na ustnym pytal mnie z ekstrakcji
    i cos tam zapytal o prase filtracyjna
    i jakie prawo opisuje dyfuzje
    on prowadzi chemie fizyczna na ichipie
    wiec troche tez o nia zachaczal
    pytal z absorberow
    i o prawo raoulta
    pytal o prawo henrego
    przy ocenianiu prac bardzo zwracal uwage na rysunki

a to są pytania z poprzedniego terminu:
    1) Byl narysowany destylator periodyczny, trzeba bylo to opisac i jakie fizykochemiczne podstawy ma ta metoda
    2) Rodzaje pomp (wymienic i narysowac male schemaciki)
    3) 3 schematy krystalizatorów narysowac
    4) Narysuj cyklon, opisz metode jego dzialania, co to jest sprawnosc frakcyjna

jak widać póki co, część z tych pytań nie za bardzo jest powiazana z egz, pisemnym. ostatnio wszyscy zdali to i nam sie uda
  • Sylwia

gdzie jest ten egzamin jutro ?
  • Karol

poprzednio byl w p. 524 (tak pisał w mailu) więc to pewnie jego pokój.
  • Sylwia

dzieki :)
  • Kudłaty

Jest może ktoś w posiadaniu informacji kiedy "szanowny pan profesor" rozdaje autografy do indeksu??
  • 1
  • 2
| |

grono dla studentów wydziału chemii Politechniki Warszawskiej - rocznik 1988.

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)