dziobak :) 2oo7 - 2o12 PW Chemia [172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • trustno1

Laborki ku końcowi pora po wymieniać się szkłem:)
    Ktokolwiek widział ktokolwiek wie: kolba ssawcza 0,5l, zlewka 100 i 400
    W nadmiarze kolba kulista 1l korek 19 chyba i szlif jak potrzeba dosztukować
  • Archaon

taka zabawa mi się przypomniała. może już za późno na przyłączenie się , ale jeśli ktoś czuje się zwycięzcą to może się zgłosić; ]

ZBIERAJ PUNKTY ZA PODPIERDALANIE W PRACY:
    * 1 PKT – Przypadkowe nieumyślne podpierdolenie;
    * 5 PKT – Niby nieumyślne podpierdolenie;
    * 10 PKT – Zwykła podpierdolka w cztery oczy z przełożonym bez świadków;
    * 20 PKT – Anonimowy donos na samego siebie, mimo, iż nie jest się winnym, byle zaistnieć;
    * 30 PKT – Podpierdolenie w obecności świadków;
    * 40 PKT – Samopodpierdolka w cztery oczy z przełożonym;
    * 50 PKT – Samopodpierdolka przy świadkach;
    * 60 PKT – Podpierdolenie do przełożonego w obecności podpierdalanego bez innych świadków;
    * 70 PKT – Podpierdolenie w obecności podpierdalanego przy większej ilości świadków;
    * 80 PKT – Podpierdolenie w obecności podpierdalanego, pomimo, iż ten nie jest winny;
    * 90 PKT – Podpierdolenie w obecności podpierdalanego, pomimo, iż ten nie jest winny a czynu tego dokonał sam podpierdalający;
    * 100 PKT – Podpierdalanie w obecności podpierdalanego, pomimo, iż ten nie jest winny a czynu tego dokonał sam podpierdalający na spółkę z przełożonym, do którego się podpierdala i wmówienie podpierdalanemu jego winy.

Bonusy:

* podpierdolenie najlepszego kumpla – dodatkowo 10 PKT;
    ** podpierdolenie zanim czyn zostanie dokonany – dodatkowo 20 PKT;
    *** dodatkowo 25 PKT – kiedy dzień wcześniej piło się z podpierdalanym jego wódkę, w jego domu
  • Renii

ŁOO to ja zamawiam korek 19; ).
  • Allaluna

Mam nadmiarowy deflagmator i szkiełko zegarkowe duże. Może ktoś z drugiej strony ma na zbyciu kolbę kulistą 500 ml?
  • Anonim

wymienię zlewkę 200 ml na 400 ml xD

jeszcze mi brakuje kolby kulistej 1l...
  • Karol

ktoś ma dodatkową chłodnicę zwrotną?
  • BEATKA

może ktoś ma w nadmiarze 2kolby stożkowe300ml ,zlewkę 1l, korek14 i nasadke destylacyjną,a potrzebuje kolby kulistej 100ml?
  • BEATKA

jeszcze deflegmator do destylacji próżniowej i redukcja tez mile widziana...
  • ewa

my mamy zlewki: 1l (lub 800ml) i 100 ml i dwie male kolbki stozkowe i mala kolbke kulista. vhetnie sie zamienie na zlewke 400 i 250 i kolbe stozkowa 300 :P
  • Cwieq

Mam na zbyciu dwa lejki 100 ml i kolbę stożkową 500 ml. Jeśli ktoś chce to jutro będę na kolosie u Popławskiej, mogę wtedy przekazać.
  • Anita

Cwieq idziesz jutro po wpis z laborek? Są od 10 i ja w tym czasie chętnie wzięłabym ten nadmiarowy lejek; ]
  • Sylwia

a do której najpóżniej można się zgłaszać po wpisy ?
  • ewa

9:00-13:00 takie godziny sa napisane na tablicy, ale pani poplawska ma o 15 egzamin wiec pewnie sie bedzie szwedac po zakladzie :)

p.s. jeśli ktoś ma nadmiarowe szkło i nie ma sie z kim zamienic to nie oddawajcie go za darmo tylko poszukajcie z panem Rysiem w zeszycie osoby ktorej takiego fanta brakuje :)
| |

grono dla studentów wydziału chemii Politechniki Warszawskiej - rocznik 1988.

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (1)