-
littlefrog
Witam! Poczytałam sobie tutaj trochę, czegoś się dowiedziałam ale nie jeszcze nie do końca i mam nadzieję że mogę liczyć na Waszą pomoc :)
Znalazłam na ebayu zegarek, którego bezskutecznie szukam w Polsce. Co do sprzedawcy i oryginalności nie mam wątpliwości, ale nie o to mi chodzi. Zegarek wystawiony jest przez niemieckiego sprzedawcę, kosztuje 109euro, przesyłka do Polski 19euro. No i wszystko fajnie tylko teraz mam pytania:
1. Jak mam zapłacić za to wszystko? Posiadam konto w mbanku, kartę visa electron.. i to tyle. Płacić muszę w euro, więc jak to sie odbywa?
2. Czy ta przesyłka w ogóle do mnie dotrze...? Jakoś z kupowaniem na allegro nie mam nigdy problemów, ale tutaj jest to kilkaset złotych i kilkaset km więcej :| Raczej nie wątpie w to że sprzedawca nawali, raczej w naszą pocztę.. w ogóle czy taka przesyłka dostarczana jest przez pocztę polską czy przez kuriera?
Z góry dziękuje za pomoc :) -
Tomasz, Ojcze Nasz
pytanie zasadnicze, czy masz konto w paypalu i czy sprzedawca paypala honoruje ? Bo jezeli nie, to mozesz sprobowac http://www.moneybookers.pl.
Odradzam przelewy, np. w zubrze nie dosc że przyjemność taka kosztuje ok 60 zl to sam przelew idzie z tydzien :/
mBank nie daje mozliwosci transferu srodkow na rachunek zagraniczny
/via zwykly przelew oczywiscie/
co do przesylki, umow sie z kolezka na 'international signed-for' -nazwy niemieckiej nie pomne niestety - miedzynarodowy polecony w kazdym razie, raczej nie zniknie w dzwinych okolicznosciach, pan listonosz przyniesie Ci paczke w zebach badz zostawi awizo :]
-
littlefrog
Dzieki za informacje :)
Najgorsze jest to że ten sprzedawca zna tylko niemiecki, ktorego ja nie znam :/ Na razie sprobuje znalezc dystrybutora tych zegarkow w PL i tam cos ogarnąc, ebay zostawie na koniec; ) -
Tomasz, Ojcze Nasz
to w razie draki moze warto poszukac szczescia na ebay.co.uk ? Z brytolami calkiem przyjemnie sie handluje :] -
-
littlefrog
też prawda; )
póki co dotarłam do przedstawiciela dkny w Polsce i okazało się że ten zegarek jest dostepny w Polsce.. cały jeden egzemplarz! :P i wlasnie sa na etapie poszukiwania go i sprowadzania do Wawy; ) -
! D !
>۞jciec napisał
>to w razie draki moze warto poszukac szczescia na ebay.co.uk?
o to to to -
littlefrog
sprawdziłam: na 545 zegarków dkny na ebay.co.uk nie ma ani jednego tego o który mi chodzi.. :(