- 1
- 2
-
Colin
Witam !!!
Czy ktos orientuje sie czy jesli jest wiecej miejsc niz chetnych na wydzial to przyjmuja wszystkich ??? czy trzeba spelnic jakis limit punktow ???
Pozdrawiam !!! -
Sjr
Wydział ustawia jakiś próg punktowy,gdyż później przyjmują obcokrajowców. Ale jeśli chodzi o ECE to wymagania są najniższe z całego wydziłu -
Rafał
Za dlugo by sie rozpisywac, o samym sytemie rekrutacji ale w praktce to jest tak:
Jesli osob, ktore jako pierwszy kierunek zadeklarowaly ECE, jest np 20 a miesc 40 to najpierw sa przyjmowani ci z tej 20 co spelnli jakis tam poziom punktow a potem ci co maja tez ten prog punktow ale nie dostli sie na inne kierunki na ELKI(ktore zadeklarowali jako wczesniejsze), czyli nawet jesli jest tylko 2 chetych na 40 miejsc nie masz pewnosci ze sie dostaniesz :P
Zatem jesli trzeba sie troche wykazac i te min. osiagnac; -) -
Łukasz
Czy zasady rekrutacji się zmieniły w tym roku?
Czy to prawda, że w rekrutacji na rok 2006/07 paradoksalnie nie był brany pod uwagę angielski?
Według informatora w tym roku juz jest.
Jaki próg był w zeszłym roku i ile mozna bylo maksymalnie zdobyć? -
-
Anonim
-
Anonim
Ja bym sie nie przejmowal angielskim. Jakbys dobrze nie mowil to i tak wiekszosc nauczycieli tak kaleczy ze sie nie chce chodzic bo przyjemniej sie czyta ksiazke w domu.. -
Łukasz
Ja się wcale nie martwię angielskim. Raczej bym chciał by był brany pod uwagę. -
Anonim
-
Anonim
-
Kuba
-
Doggone
-
Łukasz
Dostałem się na ECE od lutego, tylko w zasadzie nie wiem na czym polegają te studia. Co jeśli nic nie umiem z fizyki (nie zdawałem jej na maturze)? Jakie tam są wogóle przedmioty? Czego tam uczą? No i co można po tym robić. Sorki za tak bezsensowne dla niektórych pytania, ale nie wiem czy nie wylece po 1 sesji.
Z góry dzięki. -
pan.marek
-
Św. Drakoni
jeśli nie umiesz nic z fizyki - no to będziesz miał ostatnią okazję się nauczyć, w sumie robią tu małą powtórkę z liceum..na upartego z można się dopatrzyć nawet podstawówki, jeśli nie będziesz olewał przedmiotów to dasz radę, choć z niektórymi będzie trzeba się namęczyć.
Na pierwszych dniach ktoś z samorządu powinien zrobić wam prezentację wraz z dostępem na nasze forum wydziałowe gdzie znajdziesz wiele przydatnych informacji, między innymi o przeżycia starszych semestrów :)
z innych przedmiotów proponuję też powtórzyć całkowanie i inne takie matematyczne badziewie oraz zacząć uczyć się programowania wcześniej na własną rękę, reszta to przedmioty które trzeba załąpać już na wydziale, wykłady robią swoje całkiem nieźle, ja praktycznie uczyłem się tylko z nich i z ćwiczeń i miałem jak dotąd najwyższą średnią na semestrze :D. Tylko z tych co bardziej siejących postrach przedmiotów trzeba trochę nakombinować więcej, coś w stylu chodzenie na konsultacje, ćwiczenie laborek zanim nastąpią, dopytywanie na konsultacjach o wszystko po kilka razy (za którymś belfer powie to tak że zrozumiesz) -
Łukasz
Nie wiem jak to było kiedyś, ale teraz w LO nie ma całek - przynajmniej nie u mnie w LO. Co masz na myśli pisząc "powtórz programowanie"? Visual Basic czy Pascal?
Wogóle z tym też będzie problem. Poza tym jak patrze na nasze wyniki to chyba wszystko powinni zacząć od podstaw. Chyba, że robią czystkę na PW po I semestrze także na tym kierunku. -
mietekdj
stary, to sa zwykle normalne studia, mysle, ze nawet mniej roboty niz w liceum...jak dla mnie mozesz byc spokojny -
Św. Drakoni
>Łukasz napisał
>Nie wiem jak to było kiedyś, ale teraz w LO nie ma całek
>- przynajmniej nie u mnie w LO. Co masz na myśli pisząc
>"powtórz programowanie"? Visual Basic czy Pascal?
Pascal, C, C++ najlepiej. I czytaj ze zrozumieniem, nie napisałem "powtórz programowanie" tylko "powtórz [bla bla bla] ORAZ zacznij uczyć się programowania na własną rękę". A z całkami w liceum byłoby ci łatwiej, ale i bez tego nie powinno być problemu o ile będziesz się starał. -
Anonim
Co ty gadasz :) Dorzucasz chlopakom roboty na wakacje. Ja z programowania bylem zielony na 1 sem, a teraz daje rade :-) -
Łukasz
Mam pytanie co do angielskiego. Czy to nie jest tak, że wykładają sami Polacy z typowym polskim "r" i to, że te studia są po angielsku to w zasadzie nie jest jakimś duzym atutem tych studiów? -
Św. Drakoni
atutem jest, bo poznajesz bardziej międzynarodową terminologię..ale tak poza tym wszystko się zgadza, tylko gość od samego jęz. angielskiego jest angolem, i to paskudnym
- 1
- 2