Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • atea

No dobrze, kto ma ładne notatki?
    bardzo proszę się przyznać, żebym mogła to jakoś zaliczyć
  • kupon_promocyjny

tez sie dołącze, pozatem bejbe - ty jako prymuska grupy powinnas je miec; )
  • Anonim

a kiedy jest egzamin??
  • Anna

"0" jest 15.06 (sroda) w czasie zajec...moga przyjsc wszyscy ( nawet bez wpisu z cw)

pozostalych terminow jeszcze nie podal
  • A Rawa nie ma Magnesow??
  • atea

ma
  • Anonim

u Rawy jest egzam 20go z tego co pamietam zaraz po twn
  • yfw.fotolog.pl

to wpadnę 15tego :) tak sobie, żeby posiedzieć :)
  • Anonim

Hehehe jestem ciekaw ile osob zaliczy w 0; ) W zeszlym roku tylko 4; )
    Póżniej tesz nie jest lepiej :)
    Powodzenia :) for all
  • yfw.fotolog.pl

w sumei nie jest aż tak strasznie...
  • atea

a o której w poniedziałek?
  • atea

ej no. bądźcie uczynni, proszę

ja nadal nie wiem
  • Anusiak

z tego co wiem to o 10
  • atea

dziękuję:)

ja też takie ploty słyszałam, że nikt nie był pewny
  • Anonim

moglby ktos podrzucic pytanka jakie 'nowy dziekan' dal na 1 terminie ...... duzo trudniejsze od zerowki?
  • Michał

jak ktos napisze co bylo na 1 terminie, to i ja sie poswiece i napisze co bylo kilka lat temu :)

kurde musze wkoncu pójść na ten egzamin bojuz 3 lata sie wybieram :P
  • yfw.fotolog.pl

hmmm ja nawet gdzieś miałem te pytania...
  • yfw.fotolog.pl

a nawet mam:

1) Cyrkulacja wektora H po krzywej L wyraża wzór C = całka ukier. K dl.
    Napisz postać tego wzoru jaką własność lub prawo fizyczne on wyraża dla pola elek.staty. przypływu prądu stał, magne.statycz.
    2) Wypisz podstawowe związki materiałowe pola elektormagnetycznego, podaj zakresy zmienności poszególnych stałych materiałoweych dla przypadkowych ośrodków
    3) Przedstaw obraz linii sił pola elektrostaneyczngo na ekranach i był rys.
    4) Na wybranej przyjładdzie omów indukcyjności własne i wzajemne
    5) Opisz wzorem i wjaśnij fizycznie co wyraża zastpępsza głębokość wnikania elektromag. harmo. fali płaskeij. Jaką wielkośc ta wyraża się w obszarze idealnego dielektryka.

Tyle... powodzenia...
    a co będzie jutro? sprawdzimy...
  • Michał

ja mam latwiejsze :)
    Przepraszam za czasem mało zrozumiałe treści ale pisałem to szybko minimum rok temu i sam nie pamietam co napisalem :)

1. ciagłość składowych normalnych na granicy ośrodkow zachodzi dla wektorów D, H , J
    2. w przypadku jakiego pola poslugujemy sie pojeciem objetosciowej gestosci mocy
    3. wyjasnij efekt grzania pojemnosciowego - moze wystapic w dielektryku o konduktywnosci = 0
    4. wyjasnij czy element ferromagnetyczny w polu magn. podlega sciskaniu czy rozciaganiu
    5.jakie warunki powinno spelniac srodowisko aby rozklad zmiennego w czasie pola magnet. opisany byl rownaniem falowym z tlumieniem. Odp uzasadnij
    ------------------------------ -
    1. wyprowadź wzór na energie pola elektrycznego zgromadzoną w dielektryku o przenikalnosci epsilon i objetosci V poslugujac sie wektorem polaryzacji elektrycznej dielektryka
    2. dopisz rozne postacie wyrazen Calka zamknieta po krzywej L z K*dl =a, gdzie K to jeden z wektorow pola : elektrycznego magnet , a - wielkosc skalarna. Podaj interpretacje fizyczna
    3.wyznaczyc rozklad natezenia pola H(r) w przewodzie o ksztalcie rury o promieniu R1,R2 (R2>R1) przez ktora plynie prad staly I. Jak rozwiazanie zalezy gdzy material przewodu jest diamaggnetykiem i paramagnetykiem
    4. omow parametry elektromagnetycznej fali plaskiej rozchodzacej sie w powietrzu w postaci nieograniczonej
    5. podaj zaleznosc pozwalajaca wyznaczyc schemat zastepczy obwodowy jesli w danej objetosci pod wplywem przylozonego napieceia plynie prad harmonicznie zmienny o wartosci skutecznej I
  • atea

ad 4. parametry fali czyli co?:> pewnie to głupie pytanie, ale...; >

oraz w ciemnych barwach widzę jutrzejszy egzamin
  • 1
  • 2
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)