-
-=AnDrEw=-
Teoretycznie w regulaminie jest, że się nie liczą punkty za język. Wdzięczna pani w dziekanacie oczywiście mówi, że języki nie mają żadnego znaczenia. W tym samym dziekanacie, pani od innego wydziału mówi że jak komuś brakuje punktów to języki się dolicza. Teraz pytanie - jak to w końcu jest?
Czy jeżeli ktoś po drugim roku razem z językiem ma 90 punktów to przejdzie czy będą się pluli?
I jeszzce jedno pytani - jak się ma egzamin B2 zaliczony i się nie ma języka w karcie wpisanego (no bo się nie chodziło :p) to się plują że wpis i tak musi być. W SJO mówią że wpisu nie dzadzą i że naszemu dziekanatowi coś odwala. Co z tym zrobić?!
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi. -
Marcin
w zeszlym roku z drugiego roku na trzeci z 90pkt w tym jezyki puszczali. -
Anonim
ja zdawalem B2 rok temu, poszedlem w czerwcu po wpis na karte i go dostalem bez problemow -
Anonim
Zdawałem B2 w zeszłym roku w czerwcu (na II semestrze) i miałem tak samo, tzn.: "nie uznamy jeżeli nie będzie wpisane na karcie". Poszedłem do SJO i się w głowę pukali co to znowu w u nas sobie wymyślili. Języka wtedy na karcie nie było (bo jest od III semestru na naszym wydziale) więc kazali mi w dziekanacie "gdzieś na dole, obojętnie" :? to sobie wpisać. W końcu wysłali mnie z sekretariatu SJO do byle-jakiej babki od angielskiego żeby mi wpisała. Była ostro zdziwiona, ale problemów nie robiła. Teraz się zastanawiam co w tym roku zrobić, bo języki na karcie już są i znowu sobie pewnie coś wymyślą (po zdaniu B2 na język w tym roku nie poszedłem). Poza tym dziwne to jest, bo po zdaniu B2 teoretycznie powinni wliczać punkty za język bez łaski. A jak widać znowu są problemy. Potem się dziwią, że studenci tłumami przychodzą pytać się o oczywiste rzeczy... -
-
Anonim
-
Trzciniak
Mnie brakuje 3 pkt, ale babka powiedziała bym indeks zostawił, a angielski mam zaliczony i to jest aż 6 pkt. Słyszałem że jak się ma cały pierwszy zaliczony to jakoś przepychają na 3ci, ale nikogo takiego nie znam. Jak się pytałem wczoraj o te punkty za angielski to mówiła, że się nie liczą :/ Ale co innego mówi dziekan, co innego one i w rezultacie nie wiadomo co i jak. -
-=AnDrEw=-
Hmmm...Dzieki wszytskim za odpowiedz!! Z tego co widze i slysze od roznych ludzi to faktycznie jezeli pierwszy rok sie ma zaliczony i na drugim nie jest jakos tragicznie to puszczaja ludzi.
Z wpisem z jezyka sa straszne problemy bo z dziekanatu odsylaja Ciebie do SJO a z SJO do dziekanatu i tak w kolko mozna. W SJO mowia ze wpis z egzaminu na karte dadza dopiero po 3 roku (tam chyba ma byc na to miejsce) a teraz przeciez jest w indeksie. Po zaliczeniu egzaminu B2 student nie ma obowiazku chodzenia na jezyk gdyz wszystkie zajecia z tej dziedziny, z kolejnych lat, sa automatycznie zaliczone! No ale ze mamy syf w naszym dziekanacie to takie jazdy odchodza... no nic, trzeba czekac, ja w koncu zostawilem puste miejsce a w uzasadnieniu wspomnialem o zaliczonym egzaminie.
Pozdrawiam -
A.D.HD
>Po zaliczeniu egzaminu B2 student nie ma obowiazku chodzenia >na jezyk gdyz wszystkie zajecia z tej dziedziny, z kolejnych lat, >sa automatycznie zaliczone!
Student wogole nie ma obowiazku chodzic na jezyk obcy. Dostajesz pule godzin z dziekanatu i twoja sprawa co z nia zrobisz. Musisz jedynie zdac egzamin B2 najpozniej po 6tym semestrze, dlatego wlasnie przy rejestracji studentow na 3ci rok w regulaminie jest napisane iz punktow za jezyk obcy sie nie uwzglednia. -
Trzciniak
To by miało i sens, w przypadku gdyby ktoś sobie olał chodzenie na język i tylko B2 zaliczył, na innych wydziałach za brak zaliczonego języka z któregoś semestru są problemy. -
Anonim
no to ja mam takie pytanie, moze ktos mi odpowie. zalozmy taka sytuacje. na jezyk zaczalem chodzic w polowie pierwszego semestru drugiego roku (wczesniej nie chcialo mi sie zapisac; P ), a potem na zajeciach bywam tak od swieta. no i na dodatek pani prowadzaca zajecia to konfliktowa osoba :D
i teraz o co chodzi. czy jesli nie uzyskam wpisu na karte z tego jezyka w tym semestrze, to czy musze go jakos poprawiac czy cos w tym stylu? czy moze jak w czerwcu podejde do b2 i zalicze to odrazu bede mial zaliczony poprzedni semestr?; > -
Bartek
Zajęcia z języka nie są obowiązkowe, musisz tylko do końca 6semestru zaliczyć B2. Jeśli więc nie dostaniesz wpisu to nie musisz tego poprawić bo i tak punkty i ocena z języka się nie liczą, wpisują je dopiero po zaliczeniu B2.
Jeśli zaliczysz wszystko oprócz języka to i tak będziesz miał rejestrację bezwarunkową.
-
inżynieruję się :)
-
Bartek
Szczegółowe zasady rejestracji obowiązujące studentów
studiów stacjonarnych w systemie punktowym
Zgodnie z § 11 i § 12 Regulaminu studiów Rada Wydziału Elektrycznego ustala następujące szczegółowe zasady rejestracji studentów studiów stacjonarnych Wydziału Elektrycznego Politechniki Warszawskiej w systemie punktowym w roku 2007/2008:
Dla uzyskania rejestracji bezwarunkowej dopuszczalny jest brak zaliczenia języka obcego przez studentów I i II roku, a przez to liczba punktów kredytowych jest pomniejszona o punkty należne za zaliczenie języka obcego. Po semestrze VI studenci są zobowiązani mieć zaliczony język obcy na podstawie egzaminu. -
Anonim
-
Michał
Egzamin B2 z francuskiego zdałem jeszcze w liceum, a pare dni temu dostałem wpis do indeksu poswiadczajacy zdanie egzaminu. Slyszałem, że mozna dzieki temu miec zaliczony 1 semestr jezykow, jak to można załatwić? Czy gdybym miał zaliczony ten semestr jezyka to moglbym chodzic na zajecia? Chodzi mi o to że chciałbym sie podszkolic angielski ale jezyki sa w niezbyt dogodnym terminie i moge miec problemy z wyrobieniem sie w nieobecnosciach -
KaZiK
>Egzamin B2 z francuskiego zdałem jeszcze w liceum, a pare dni temu dostałem wpis do indeksu poswiadczajacy zdanie egzaminu. Slyszałem, że mozna dzieki temu miec zaliczony 1 semestr jezykow, jak to można załatwić? Czy gdybym miał zaliczony ten semestr jezyka to moglbym chodzic na zajecia? Chodzi mi o to że chciałbym sie podszkolic angielski ale jezyki sa w niezbyt dogodnym terminie i moge miec problemy z wyrobieniem sie w nieobecnosciach
jesli masz wpis z B2 to jezyk juz masz zalioczny nie tylko z 1 semestru ale z calych studiow. do tego masz do wykorzystania 180 jednostek lekcyjnych, ktore mozesz przeznaczyc na inny jezyk. -
Michał
czyli teoretycznie moge olac zajecia z grupy z angielskiego a i tak bede mial te cwiczenia zaliczone? na lektoraty z tego co wiem juz nie ma miejsc... -
mr white
witam
czy moglby ktos polecic jakis lektoracik po b2, ktorego zaliczenie jest szybkie latwe i przyjemne? :)
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne