Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Pyziu

witam,
    jestem po 1 roku elektrotechniki i chcialbym w przyszlosc rozpoczac drugi keirunek na naszym wydziale. czy jest mi ktos w stanie powiedziec jak caly ten proces wyglada w praktyce ? tzn jakie warunki trzeba spalniac zeby moc studiowac na drugim kierunku? i jak wyglada samo studiowanie na tym drugim kierunku. czy jak przedmioty sie jakies powtrzaja to bez problemu przepisuja oceny ? prosze o odpowiedz :)
  • Bartek

Mozesz studiowac na drugim kierunku studiow dziennych rownolegle ze studiami na kerunku podstawowym (tym na ktorym obecnie jestes) pod warunkiem ze zgdza sie na to dziekani obu wydzialow i ze bedziesz mial dobra srednia na pierwszym kierunku (najlepiej powyzej 4,0) i nie bedziesz mial niezaliczonych przedmiotow. Nie dostaniesz tez drugiej legitymacji. a co do ocen to zalezy od dziekana i prowadzacego zajecia czy Ci przepisze. Studiowanie na drugim kierunku zaocznym lub na innej uczelni jest mozliwe bez zadnych ograniczen. Wiecej informacji jest w "Regulaminie studiow" w paragrafie 11.
  • Pyziu

aha. dzieki bardzo za info. jakby ktos cos wiecej jeszcze wiedzial to prosze napisac :)
  • Radek

Żeby studiować równolegle trzeba uzyskać zgodę dziekanów (ds. nauczania) obydwu wydziałów.

W przypadku innej uczelni możesz zrobić to "oficjalnie" jak wyżej, lub jak niektórzy zdając drugi raz egzamin do tamtej uczelni.

Podstawowa zasada:
    Twój pierwszy wydział jest wydziałem tzw. podstawowym i tylko tam będziesz miał legitymację itp.
    Jeśli z jakichś powodów zostaniesz z niego usunięty, to automatycznie jesteś także usunięty z drugiego, bez względu na wszystko!
  • Anonim

Chyba, że studiujesz na dwóch róznych uczelniach i na obie dostałeś się w wyniku normalnych rekrutacji. Wtedy będziesz miał dwie legitymacje i dwa indeksy.
  • Pyziu

aha fajnie. a powiedzcie mi czy np jest szansa zebym sie dostal na inna warszawska uczelnie tzn uw albo wat inaczej niz przez rekrutacje ? tzn czy fakt ze studiuje na PW moze mi jakos pomoc sie tam dostac ?
  • Radek

Są tylko dwa sposoby dostać się na inną uczelnie:
    -zwykły egzamin wstępny
    -zgoda obydwu dziekanów na studia równoległe (lub na przeniesienie).

Fakt że studiujesz na PW plus dobra średnia pomoże w tym drugim sposobie. (argumenty w rozmowie z dziekanem)

Znam osoby które studiują na PW i Wat oraz na PW i Sggw, dzięki zgodzie dziekana, więc to możliwe.
  • Pyziu

a jak sie to zalatwia formalnie ? musze isc do naszego dziekana i dopiero pozniej do dziekana wydzialu na tej drugiej uczelni ?
  • Anonim

Troche za pozno sie za to zabrales. Juz jest po wszystkim. Czerwiec wydaje sie najlepszym miesiacem na podobne starania. Zycze szczescia za rok.
  • Pyziu

witam,
    ale wlasnie nie chcialem tego robic w tym roku ale wlasnie za rok :D wiec nie nie stracilem :)
  • Anonim

Chyba, ze tak.
  • Pyziu

a czy Pani w naszym dziekanacie powiedzialaby mi jak to nalzey zrobic ? kiedy do kogo pojsc ?
  • Anonim

Musisz dowiadywac sie w dziekanacie wydzialu, na ktorym chcesz rozpoczac drugi kierunek. U nas nic Ci nie powiedza.
  • Bungee

A ma ktos moze gdzies napisane to pisemko do dziekana? Bo nie bardzo wiem jak ono ma wygladac?
  • modrzew

Typowe podanie:
    "Proszę o zgodę na studia równoległe na kierunku (bla, bla) na wydziale (bla, bla) ponieważ (bla, bla), etc."
    Chyba tyle potrafisz wymyślić???
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)