-
Maciek, informatyk :]
Witam!
Zastanawiam się nad rozpoczęciem studiów na wydzial eelektrycznym. Czy moglibyście napisać co sądzicie na temat tego wydziału? Jaka jest atmosfera? Czy studia są (w miarę) ciekawe?
Konkretnie interesują mnie kierunki Automatyka i Robotyka i Elektrotechnika. O ile o elektrotechnice można znaleść wiele informacji na stronie PW i w informatorze, to AiR została potraktowana "po macoszemu". Czy ktoś mógłby mi nieco przybliżyć tematykę tych studiów?
Jakie są perspektywy zatrudnienia po tych kierunkach?
Z góry dzięki za odpowiedzi. -
Anonim
Ty się nie zastanawiaj tylko składaj papiery i jazda...
Dla zachęty:
-na mtematyka i fizyka to sama przyjemność
-jak trafisz Karwata to po Tobie
-Celińskli odchodzi
-Babula nadal czyha
-Komputer to wcale nie nałóg...
no co chcesz usłyszeć, studia jak studia, mozna się uczyć, można studiowac...
ja zapraszam... -
> -na mtematyka i fizyka to sama przyjemność
Bleh, mam nadzieję, że fizyki nie ma zbyt dużo; )
-jak trafisz Karwata to po Tobie
-Celińskli odchodzi
-Babula nadal czyha
Te nazwiska mi wiele nie mówią; )
-Komputer to wcale nie nałóg...
Jak nie jak tak? :)
> no co chcesz usłyszeć, studia jak studia, mozna się uczyć,
> można studiowac...
> ja zapraszam...
A coś więcej? Na którym z kierunków studiujesz?
No i jak to jest z tą AiR? Bo nie chciałbym - tak jak po AiR na WIP projektować obrabiarek...; ) -
Grono.Net
generalnie jestem na I roku automatyki i robotyki i polecam, studia przyjemne, choc czasem malo ciekawe, ale mozna cos znalezc dla siebie..
jak pisal przedmowca, nie zastanawiaj sie tylko wpadaj z papierami i szalej!!
zabawa jest przednia, tylko jeden minus..
nie ma dziewczyn na elektrycznym..
pozdrawiam
-
-
atea
-
Anonim
racja, pierwsza uwaga: nie ma dziewczyn na elektrycznym, ja jestem na elektrotechnice na 3 roku, na specjalności automatyka i inżynieria komputerowa, przez pierwsze 2 lata, uczysz się wszystkiego z dziedziny elektryki, więc to trochę bez sensu, ale tak jest pewnie na wszystkich kierunkach, na specjalności (3 rok) zaczynasz robić konkrety, jeżeli wybrałeś to co Cię interesuje to jest zajebiście (ja mam w chuuuuuj roboty, niezły zapierdol ale jest ciekawie, robota satysfakcjonująca widzę, że nie uczę się wiedzy przeterminowanej tylko naprawde czegos na czasie, nie wiem jak jest na innych specjalnosciach, ale u mnie kolesie projektuja uklady ktore sa niezadko najnowoczesniejsze w europie, maja kontakt z przemyslem, z rzeczywistoscia, same konkrety, polecam -
Anonim
Macieju, ja jestem na drugim roku elektrotechniki, nie uważam, że uczę się czegoś co nie ma sensu. Zawsze trzeba znać podstawy i jak autorun rzekł dopiero na 3 roku zaczynają się poważne jazdy i konkrety... Potwierdzam, że wykładowcy i instytuty staraja się być jak najbardziej na czasie.
Nie ma opcji, żeby tutaj sie totalnie obijać, choć takie jednostki zdarzają się czasami... :) Ogólnie pracy jest niemało... Studia jak każde inne, zalezy co kto lubi...
nadal zapraszam :)
i pozdrawiam -
Ewka
Zapraszamy na elektrotechnike...; ) Moze dziewczyn jest malo,ale jak juz sa...to nie mozna narzekac;)
Klimat ogolnie super...nawet jesli sobie z czyms nie radzisz,to zawsze znajdzie sie ktos kto ci pomoze... Przedmioty mi osobiscie sie bardzo podobaja... tylko czasu na to wszystko malo...(albo moze ja jestem za malo zorganizowana)... ogolnie polecam... tu serio,trzeba sie ostro nastarac zeby stala ci sie krzywda;) -
yfw.fotolog.pl
-
Anonim
tak naprawdę to ile się nauczysz zależy od Ciebie, jedni przychodzą tu przezimować te pare lat, a inni czegoś dowiedzieć, i wszyscy są zadowoleni (no może nie zawsze...) -
marian_ka
dziewczyny sa na elektrycznym!!!! moze nas malo ale jednak jestesmy!!!! ale nie liczy sie ilosc a jakosc....:P -
Anonim
zielko ja nie wiem gdzie ty chodzisz ze nie widzisz NAS DZIEWCZYN na wydziale..... moze idz do lekarza , tego od oczu :] <hahaha> -
Anonim
poprostu wokół każdej z kobiet zawsze jest mnóstwo facetów, więc jest ciężko dostrzec... -
Maciejo Andrzejo
Maciek: fizyki bedziesz mial niestety duzo, zwlaszcza na pierwszym roku.. to fakty.
i nie mydlijcie facetowi oczu bo dziewczyn nie ma i koniec. wiem ze pare rodzynek jest... pozdrooofka!! :) ale nie porownujmy. jesli jest jedna, dwie na 20 chlopa to co tu duzo mowic ich po prostu nie ma i tyle. jesli oczekujesz idac na ten kierunek ze poznasz zenska ekipa, jak powiedzmy na wielu kierunkach na UW czy SGGW to szczerze mowie nie znajdziesz takowej.
jesli szukasz kierunku gdzie bedziesz otoczony dziewczynami to musisz zrezygnowac z elektrycznego
jesli interesujesz sie ogolnie technika to elektrotechnika daje ci bardzo duze pole manewru ze wzgledu na bardzo duzo galezi specjalizacji i tu odradzam Automatyke i Robotyke, ktora tak duzej roznorodnosci nie ma. jesli bardzo interesujesz sie robotyka to zawsze mozesz dorobic sobie kursy, po ukonczeniu elektrotechniki, i nadrobic duzy zakres materialu z AiR.
jest jeszcze informatyka na elektrycznym ale z tego co wiem to w duzym stopniu na pozniejszych semestrach dotyczy ona programowania sterowania siecia elektryczna itp. wiec jesli chcesz zaglebic sie w typowa informatyke - SQL, ogolnie pojety Web Mastering, Coding itp - to wybierz EiTi ale odrazu mowie ze jest tam bardzo, bardzo, ale to bardzo duzy zapierdol... wymiekniesz i nikt po tobie nie bedzie plakal bo mozesz wyleciec po 1szym semestrze. ne EITI pojecia SESJA ma nowe znaczenie - System Eliminacji Studentow Jest Aktywny - wiec sie strzez; )
zrobisz jak bedziesz uwarzal za sluszne ja ci pozytywnie reklamuje elektrotechnike, pomimo niklej liczby dziewczyn na calym elektrycznym nie ma co plakac, tu jest warszawa tu sie imprezuje; ) masz cluby, dyskoteki, juwenalia, koncerty, strip-cluby tez sie znajda hehehe co tam lubisz.
pamietaj ze zdajac na elektrotechnike masz duza sznase dostania sie bo jest ok.300 miejsc. na AiR 80-100, na infe troszke mniej niz 60 (co do infy moge sie mylic i moze byc mniej)
a wiec do zobaczenia na polibudzie; )
pozdro! -
Grono.Net
hmm, z tego co wiem, to teraz na roku na AiR jest tylko 40 osob.... nie wiem ile podaja w informatorze, bo nigdy sie tym nie interesowalem wiec lepiej sprawdz.. -
fetaius
właśnie co do studiów... nie wiecie może ile w zeszłym roku trza było mieć punktów aby się na elektrotechnikę dostać?
dzięki z góry:D -
Anonim
68 miał kumpel i się dostał, ale są gorsi, większość moich kumpli miało ponad 100 (108, 120, 144,...)
podobno teraz próg punktowy będzie coraz niższy bo wyż demograficzny minał... -
Anonim
-
-
Maciejo Andrzejo
kumpel dostal sie z 56 albo 58 pkt, czyli dosc nisko. mimo to latwo sie dostac bo duzo osob zdaje co nie ma wogole pojecia o matematyce i fizyce. mozna bylo sie przekonac patrzac na tabele punktowa - co trzecia osoba nie miala wiecej niz 5 - 10 pkt.
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne