Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Jacek

W regulaminie rekrutacji na PW mozna przeczytac, ze 'Komisje Rekrutacyjne moga ustalic minimalne liczby punktow wymagane od kandydatow na okreslone listy przyjec'.

Gdzie moge znalezc te progi?

Z gory dzieki.
  • brzydal

Raczej nie jest to praktykowane. Głównie liczy się ilość miejsc i kreska oddzielająca pierwszych x ludzi dla których miejsca są od tych dla których miejsc zabrakło. Progi przyjęć są gdzieś na politechnice dostępne. Wiszą chyba w głównym przy wejściu do biblioteki, chociaż głowy nie daje.
  • ......

Tam nie wiszą progi tylko liczba miejsc i liczba przyjętych w poprzednim roku :)
  • MKS! Jeszcze o Nas usłyszycie

jak ja szedłem na studia to przyjmowano już od około 70-80 pkt chyba. Nie wiem natomiast jak teraz punktowane są te matury...
  • inż. Sylweeczek

Mniej więcej tak samo, przy czym jak ktoś ma mało punktów to powinien się zastanowić czy warto się z tym bujać. Co prawda nie znam nikogo komu dziekan powiedział 'out' ale perspektywa bujania sie choćby z Supronem do 5 roku nie jest miła...
  • VirginHunter

powiem wam ze dwa lata temu było tak mało osób ze wystarczyło juz 60 punktów

Wszystko zalezy od liczby chętnych
  • kobik

powiem ci ze rok temu prog sie ustawil na 53 punkty...
  • NoЯmaN™

> Mniej więcej tak samo, przy czym jak ktoś ma mało punktów to powinien się zastanowić czy warto się z tym bujać. Co prawda nie znam nikogo komu dziekan powiedział 'out' ale perspektywa bujania sie choćby z Supronem do 5 roku nie jest miła...

mnóstwo ludzi się buja z tym cieciem i jakoś kończą. żeby nie zaliczyć suprona, wcale nie trzeba być tępakiem i nie przekreślałbym nikogo ze względu na liczbę punktów :)
  • Anonim

Ważne żeby być zaradnym i się wgryźć w te studia. Przecież z LO to nie ma zupełnie nic wspólnego (poza matmą i fizyką na I semestrze). Tak więc wszystko jest dla ludzi :)
  • Anonim

tak szczerze to matma z I,II semestru ma gówno wspólnego z matmą z liceum :]
  • Anonim

>QBX napisał
    >tak szczerze to matma z I,II semestru ma gówno wspólnego z
    >matmą z liceum :]

dobrze gada , dac mu wódki , te studia wogóle nie mają nic wspólnego z szkolnictwem "niższym" chyba że ktoś do technikum elektrczynego chodził
    ELO!
  • Anonim

hm... ja się wybieram na wydział elektryczny na elektrotechnikę i zastanawia mnie poziom trudności 1 roku :)

zdaje sobie sprawę że na studiach technicznych trzeba przysiąść nad nauką... ale jak rozmawiałem ze znajomymi którzy już studiują (MEL i SIMR) to jak usłyszeli że wybieram się na Elektrotechnikę to roześmiali się że ja to będę pił zamiast się uczyć...

no to jak to jest? jest lżej w porównaniu z MELem? czy to bajka i zapier... jest ostry jak wszędzie :>?

pozdrawiam
  • Hab

Byłem na melu i wcale tam nie jest tak trudno tylko że program i sposób prowadzenia jest ułożony w bardzo nieprzystępny sposób. Na elektrycznym jest to prowadzone bardziej z głową, można nauczyć się tego samego znacznie mniejszym nakładem sił.

A jeśli zdecydujesz sie na elektrotechnikę to bardzo dobry wybór:)
    Pozdrawiam Filip
  • Hab

A co do MELU i SIMRU to ja mam inne zdanie... tam po prostu są słabsi studenci ponieważ tam mają kłopoty z naborem. Przyjmują każdego, a potem robią duży odsiew.
  • kobik

tak z pozycji kogos kto wlasnie konczy pierwszy rok:
    pierwszy semestr jest dosc latwy jak sie nie bylo najgorszym w liceum, niby material sie nie pokrywa ale jest to w zasadzie rozszerzenie i nie powinno byc problemow, jest pare trudniejszych jak gzk, materialoznactwo czy fiza z panem wolinskim ale spokojnie wszystko pojdzie
    drugi semestr to juz inna bajka, poziom trudnosci wzrasta bardzo; )
    o elektrycznym sa takie teksty ze samo picie; ) no jak zechcesz to mozesz tylko sie na tym skupic, ale zeby opanowac calutki material i zdac egzaminy legalnie to nie jest tak latwo, a nawet jest trudno; )
  • Anonim

Dzięki za info...
    no nic zobaczymy jutro jak poszła matura...
    cholera w ogóle PW ma nalepszy system rekrutacyjny. Zero problemów ze zrozumieniem bo np. Wrocław i Gdańsk to jakaś masakra...
  • Anonim

>QBX napisał
    >tak szczerze to matma z I,II semestru ma gówno wspólnego z
    >matmą z liceum :]

Nie wiem jak Twoja, moja miała sporo (chodzi o analizę, po algebra była nowością niemal w całości).
  • AleXandra Katarzyna

>powiem ci ze rok temu prog sie ustawil na 53 punkty...
    ale to na air czy na elektrotechnike? :> i jak w ogóle oceniacie poziom trudności tych studiów? bo słyszałam że są stosunkowo przystępne jak na pw. czytałam w necie plany zajęc na ee, air, sa dla 2 i 4 sem i w obu przypadkach zajęcia sa 4 dni w tygodniu. przynajmniej tak tam jest napisane, rzeczywiście tak jest?
  • Żylak

predzej elektrotech. ale to bylo w 2007 roku... w tym byl wyższy, od 105 w 1 terminie, do 82 w 3.
    a air od 147 do 127 zjechał. inf 151 do 142.
  • Anonim

>>ale to na air czy na elektrotechnike? :> i jak w ogóle oceniacie poziom trudności tych studiów? bo słyszałam że są stosunkowo przystępne jak na pw. czytałam w necie plany zajęc na ee, air, sa dla 2 i 4 sem i w obu przypadkach zajęcia sa 4 dni w tygodniu. przynajmniej tak tam jest napisane, rzeczywiście tak jest?

jestem na 3 roku i do tej pory jeszcze nie miałem planowo żadnego dnia wolnego w tygodniu, co prawda robiłem sobie nawet po 3 per week, ale to już inna sprawa:)
  • 1
  • 2
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)